içinde

MuhteşemMuhteşem HavalıHavalı

Lucid Rüya İle Rüyalarınızın Kontrolünü Elinize Alın!

Hepimiz zaman zaman rüya görürüz. Kimileri her gün, kimileri ise daha nadir olmak üzere farklı aralıklarla görür bu rüyaları. Bazen çok normal ve hayatımızın içinden sahneler görürken bazen de olağan dışı, enteresan sahneler görürüz. Aksiyon dolu bir rüya gördüğünüzü düşünün mesela, bir çatışmanın içindesiniz ve sadece odaklanıp düşünerek bir anda uçmaya başlıyorsunuz ve uzak diyarlara gidiyorsunuz. Devamıysa hayal gücünüze göre gelişiyor. Ne kadar şaşırtıcı öyle değil mi? Bir o kadar da imkansız geliyor kulağa. Eğer ”Lucid Rüya” deneyimine sahipseniz tam tersini düşünebilirsiniz. Beynimiz efsanevi özelliklerle donatılmıştır. Lucid Rüya ise eğlenceli taraflarından sadece biridir. Bu terimi biraz daha detaylı incelemeye ne dersiniz? Hadi, konunun derinlerine inelim.

Nedir Bu Lucid Rüya?

Lucid Rüya, kişinin rüya görme esnasında bunu fark etmesiyle rüyada olduğunun bilincinde olmasına verilen addır. Bu sayede rüyayı gören kişi o an kontrolü eline alabilir, olayları farklı yönde sürdürebilir veya dilerse sonlandırabilir.

İngilizce adıyla ”Lucid Dream” Türkçe kaynaklarda ”Berrak Rüya”, ”Rüya Kontrolü” gibi isimlerle anılmaktadır.

Lucid rüyanın derin uykuda gerçekleşmesi zordur. Ancak genel olarak ”Rem Uykusu” dediğimiz evrede gerçekleşir. Yani uyuyor vaziyette olduğumuz nokta ile uyanma eşiğinde olduğumuz noktanın arasında kalır. Bu evrede rüyayı kontrol etmek oldukça kolaydır. Ufak çalışmalarla siz de Lucid rüya deneyimine sahip olabilirsiniz! Fakat her işte olduğu gibi bu işin de püf noktaları ve izlememiz gereken bir yolu var. Yazının devamında sizlere rüyamızı kontrol edebilmek için takip etmeniz gereken adımları yazacağım. Keyifli okumalar dilerim;

1) Not Alın!

Uyanır uyanmaz gördüğümüz rüyanın hatırladığımız yerlerini not almak oldukça önemlidir. Her zaman rüyalarımızı hatırlayamayabiliriz. Fakat yine de hatırladığımız kadarını yazmak, size bu aşamada oldukça katkı sağlayacaktır. Bunun için piyasada çeşitli rüya defterleri bulunmaktadır. Eğer rüya defteriniz yoksa dert etmeyin, çünkü boş bulduğunuz herhangi bir defter de iş görecektir.

2) Uyumadan Önce Hayal Kurun!

Gece uykuya dalmadan kısa bir süre bir şeyleri hayal etmek uykuya daldığımız zaman rüya görmemizi sağlar. Örneğin, birini veya bir rengi düşünürsek rüyamızda bunu görürüz. Bunu görmemiz takdirinde ise rüyada olduğumuzu fark ederiz, bunun bilincinde de rüyamızı kontrol etmek bizim için kolaylaşır. Bunu da öğrendiğinize göre yatmadan önce hayal kurmayı unutmayın!

3) Kendinizi Şartlandırın!

Uyumadan önce hayal kurmanız gerektiğini söyledim. Bu aşamada ise hayal kurarken veya kurduktan sonra kendinizi şartlandırmalısınız. Yani uykuya dalınca Lucid Rüya göreceğinizi, rüyanızı kontrol edebileceğinizi kendinize söyleyin.

!BONUS!

Yukarıdaki adımlara ek olarak gece yatmadan önce kulaklığınızı takıp sevdiğiniz müzikleri dinlemek de işinizi epey kolaylaştıracaktır. Sakin müzikler seçmeniz hem uyumanıza katkı sağlar hem de bu şarkıyı rüyanızda da duyabilirsiniz. Böylece rüyada olduğunuzu fark etmeniz biraz daha kolaylaşır. Bu alternatifi de değerlendirebilirsiniz.

Son olarak eğer rüya esnasında bir anda uyanırsanız ve rüyanız yarıda kesilirse tekrar uykuya dalmaya çalışmanız da bu aşamaları olumlu yönde etkileyecek bir tavsiyedir.

İşte size ”Lucid Rüya” kavramını ve aşama aşama nasıl yapılacağını anlattım. Umarım yazımı beğenirsiniz ve deneyimlerinizi benimle yorumlarda paylaşırsınız. Siz hiç bu deneyimi yaşadınız mı? Denemeye ne dersiniz?

Rüyalarınızın yöneticisi olacağınız günlerde görüşmek dileğiyle, kendinize iyi bakın…

Editör: Fatih Düz – 19.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Meraklı

Berfin Nazlı Tekci tarafından yazıldı

Bibliosmia

Makale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Üniversite Tercihi Yapacak Gençlere ve Ailelerine Nasıl Destek Olunmalı?

    Osmanlı Devleti’nin Manevi Kurucusu: Şeyh Edebali