içinde ,

ÜzgünÜzgün KızgınKızgın MuhteşemMuhteşem İnanılmazİnanılmaz

Keşfedilen En Büyük Toplu Mezarlar

Toplu mezarlar neredeyse insanlık tarihinin tamamı boyunca var olmuştur, ancak toplu mezarın en eski tanımı 1987 gibi yakın bir tarihte yapılmıştır. 20 veya daha fazla beden, Nürnberg davalarıyla ilgili mezar kazıları üzerinde çalıştıktan sonra birlikte gömülüyor”. Bu arada M. Skinner, toplu mezarı en az altı cesetten oluşan ve bunların rastgele ve sıkı bir şekilde “bireye saygı göstermeden” bir araya getirilmesi olarak tanımladı.

Diğerleri miktar fikrinden uzaklaştı ve bunun yerine toplu mezara gömülenlerin ortak bir izi paylaşıp paylaşmadığına odaklandı. Ve bazıları, eski BM Özel Raportörü Bacre Waly Ndiaye gibi, yargısız veya keyfi infaz ilişkisinin altını çizdi.
Yüzlerce toplu mezar bilinmesine rağmen, hepsi aslında kazılmamış. Babyn Yar’daki gibi bazı toplu mezarlar, cesetler mezardan çıkarılmadan önce kapatıldı. Ancak her yıl toplu mezarlar bulunmaya devam ediyor ve çoğu zaman eski ve yeni şiddetli çatışmalarla ilişkilendiriliyorlar. Bunlar şimdiye kadar keşfedilen en büyük toplu mezarlardan bazıları:

SUGAR LAND

Şubat 2018’de Teksas, Sugar Land’de, Teksas okul bölgesinin yeni bir teknik merkez inşa ettiği bir alanda 95 kişinin kalıntıları bulundu. Ve takip eden Temmuz ayında CNN, cesetlerin hapsedilmiş ve hükümlü çalışma kamplarında çalışmaya zorlanmış, serbest bırakılmış Siyahlara ait olduğunun tespit edildiğini bildirdi. Orada gömülü olan Siyahların 14 ile 70 yaşları arasında olduğu tahmin ediliyor.

Washington Post, sitenin eskiden Imperial State Hapishane Çiftliği’ne ev sahipliği yaptığını bildiriyor ve şu anda Sugar Land olarak bilinen bölgeyi “kötü şöhretli şeker kamışı tarlaları ve hapishane kampları ağı” olarak tanımlıyor. Bölge “Brazo’daki Cehennem Deliği” olarak biliniyordu. Hükümlü kiralama sistemi aracılığıyla,  devlet, İç Savaş’tan sonra mahkumları özel müteahhitlere kiraladı ve bunu yaparken ezici bir şekilde Siyahları hedef aldı. Yalnızca Teksas’ta 1866 ile 1912 yılları arasında hapisteyken 3.500’den fazla kişi öldü. Bu ölümlerin çoğu hükümlü kiralamalarına bağlanıyor ve sonuç olarak Teksas, 1912’de uygulamayı yasa dışı ilan etti.

Kazı sırasında inşaat devam etti ve Sugar Land şehri hızla mezardan çıkarılan cesetlerin başka bir yere gömülmesine karar verdi.

LİBYA’DA İSYANCILAR

Aralık 2011’de, Libya’nın Bin Jawad kentinde, 2011’deki devrim sırasında Bin Jawad Savaşı sırasında öldürülen en az 170 kişinin kalıntılarını içeren bir toplu mezar bulundu. Cesetler, Libya’ya karşı savaşan isyancı savaşçılara aitti. Albay Muammer Kaddafi’nin hükümet güçleri ve editörlüğünü M. Cherif Bassiouni’nin yaptığı Libya: Baskıdan Devrime başlıklı belgeye göre, cesetlerin çoğunun ölüm nedeni bombardıman ve kurşun yaralarıydı.
Şubat-Ekim 2011 arasında süren ve Kaddafi’nin yakalanması ve idamıyla sona eren Birinci Libya İç Savaşı ile bağlantılı olarak Libya’da keşfedilen en büyük toplu mezar. Libya Herald, iç savaş sırasında Bin Cevad’da yoğun çatışmaların yaşandığını, 60 kişinin öldüğünü ve 700 kişinin daha kayıp ilan edildiğini yazıyor.

Mart 2012’ye kadar, en küçüğü 17 yaşında bir erkek çocuk olan 80 kadar cesedin kimliği tespit edildi. Hükümet tarafından işletilen kayıp kişiler dairesi başkanı Omar Al Obaidi’ye göre, “Bunlar, şehirlerinde protesto yapan ve Kaddafi’nin adamları tarafından öldürülen siviller.”

NEOLİTİK BİR KATLİAM

1983’te arkeologlar Avusturya’nın Schletz kentinde bir site kazmaya başladılar. Orada, yıllar içinde yaklaşık 200 kişinin kalıntılarını bulmaya devam ettiler. Radiocarbon’a göre, “Cesetler [düz ve yüzüstü yatarak] birikmişti ve pek çok iskelet eksikti ve ekstremiteleri eksikti”.

Toplu mezar Linearbandkeramik kültürünün (LBK) sonu ile ilişkilidir ve LBK ile ilişkilendirilen tek toplu mezar değildir. Bölgede tarihi LBK’nın sonuna kadar uzanan en az üç farklı toplu mezar bulundu. Sonuç olarak, özellikle surlu yerleşim yerlerinin arkeolojik kanıtları nedeniyle, bunun özellikle şiddetli bir dönem olduğuna inanılıyor.

BİR İÇ SAVAŞIN SONUÇLARI

Sri Lanka, Mannar’da Ağustos 2018’de 230 kadar cesedin bulunduğu toplu bir mezar bulundu. Cesetler, 1983’ten 2009’a kadar süren Sri Lanka İç Savaşı sırasında eski bir savaş bölgesi olan bir bölgede bulundu. Bu toplu mezar, 2022 itibariyle, Sri Lanka’da şimdiye kadar bulunan en büyük toplu mezardır. Ve ne yazık ki kemikler dağınık ve cesetlerin yüksekliğini anlamak zor. Ayrıca bazı kemikler eksik.

Sri Lanka İç Savaşı, Sinhala hakimiyetindeki Sri Lanka hükümeti ile Harvard International Review’a göre, Tamil halkı için ayrı bir devlet yaratmak isteyen Tamil Kaplanları isyancıları olarak da bilinen Tamil Eelam Kurtuluş Kaplanları arasında çıktı. Sri Lanka’da azınlık. Toplu mezar, çoğunluğu Tamil olan ve iç savaş sırasında ordu tarafından işgal edilen bir bölgede bulundu. Aynı zamanda iç savaş sırasında “savaşların en kanlı sahnelerinden biri” olarak bilinir.

26 yıllık iç savaş sırasında en az 100.000 kişi öldü ve en az 20.000 kişi kayboldu veya kayıp ilan edildi. 2020’de Sri Lanka cumhurbaşkanı Gotabaya Rajapaksa’nın ilk kez 20.000 kayıp insanın öldüğünü kabul ettiğine dair bağımsız raporlar var.

KOSOVA’DA SİVİLLER

Mayıs 2001’de, Yugoslavya Devlet Başkanı Slobodan Miloseviç’in devrilmesinden bir yıldan kısa bir süre sonra, Sırbistan’ın Belgrad kentine 12 mil uzaklıkta bir toplu mezar keşfedildi. Bitter Land , 744 kişinin kalıntılarının bulunduğunu ve hepsinin 1999 baharında Ortodoks Hıristiyan Yugoslav Ordusu, Sırp polisi ve paramiliterler tarafından öldürülen çoğunluğu Müslüman olan Kosovalı Arnavutlara ait olduğunu yazıyor.

Kosova Savaşı Şubat 1998’de başladı ve Haziran 1999’a kadar sürdü, Kosovalı Arnavutlardan oluşan Kosova Kurtuluş Ordusu, Miloseviç liderliğindeki Sırp güçlerine karşı savaştı. Enika Abazi , Balkanlarda Yeni Bir Güç Oyunu’nda, Kosova’nın 1991’de bağımsızlığını ilan etmesine rağmen, Yugoslav hükümetinin sonunda Kosova Savaşı’na yol açan bir baskı dalgasıyla karşılık verdiğini yazıyor. Al Jazeera, Kosova Savaşı sırasında çoğu Kosovalı Arnavut olan yaklaşık 13.000 kişinin öldürüldüğünü bildirdi.

İnsani Hukuk Merkezi’ne göre, Batajnica’da bulunan cesetler, çoğu sivil olan tüm cinsiyetlerden yetişkinlere ve çocuklara aitti ve birçoğunun ölüm nedeninin başından vurularak yaralanması olduğu belirtildi. muharebede değil, muharebe durumları dışında infaz tarzı öldürmelerin bir sonucu olarak.” Bazı cesetlerin de katliamın kanıtlarını gizlemek amacıyla Nisan ve Haziran 1999 arasında taşındığı bildirildi.

Editör: Fatih Düz – 20.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Astropower tarafından yazıldı

TestçiMakale YazarıListe UstasıYorumcuVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    1. Toplu mezarlar bize; ”1-farklı dinlerin birbirine nefreti 2-Yanlış yönetim-kötü lider ve iç savaş 3-göçmenlik nefreti Linearbandkeramik kültürü çiftçi göçmenlere saldırı.4-Ten rengi ırkçılığı ve kendinden farklı olana duyulan nefreti” anlatıyor ve bu sorunlar geçmişten günümüzde insanları ve devletleri birbirine kırdırmak için silah olarak kullanılmaktadır.. Dünya insanı hala uyanmış değil. Emeğinize sağlık muhteşem paylaşımız ve anlatımınız için tebrik ederim.

    Daha fazla yorum yükle

    Sular Altında Venedik

    Ünlü Türk Rapçi Sagopa Kajmer’in Doğum Günü!