içinde

İnanılmazİnanılmaz HavalıHavalı MuhteşemMuhteşem

Komplo Teorisi: Vatikan Gizli Arşivlerinde Gizlenen 10 Şey

Vatikan, dünyanın en büyük Hristiyanlık mezhebi olan Katolikliğin merkezi noktasıdır.

Yaklaşık 2.000 yıllık varlığı ve ketum doğasıyla, Vatikan’ın ve temsil ettiği Katolik Kilisesi’nin yıllar içinde elinde pek çok entrika unsuru olduğu Komplo teorisi bulunmaktadır. Gerçek hayattaki büyülü eserlerden şeytana ve uzaylılara kadar Vatikan’ın hemen hemen her şeye sahip olduğu söyleniyor. Ve bu şeylerin varsayılan konumu, Vatikan’ın Gizli Arşivleri. Bu komplo teorilerinin 10 tanesi şunlardır;

1- Dini Eserler

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Vatikan’ın her türlü dini esere sahip olduğu söylentileri var. Sonuçta, dünyadaki Hıristiyanlığın en büyük kalesidir. Üstelik, dünyanın en eski ve hala var olan kurumlarından biridir. Bu nedenle, Vatikan’ın dini değeri olan her türlü Esere sahip olduğu söylentisi dolaşmaktadır. İsa Mesih’in üzerinde öldüğü çarmıhtan, kutsal kaseye, ahit sandığına, Nuh’un gemisine. Hemen hemen her büyük Hıristiyan eserinin Vatikan’ın Gizli Arşivinde bir yerde saklandığı söyleniyor. Ancak, daha az bilinen ve tuhaf dini eserlerin de orada saklandığı söylentileri var. Bazıları o kadar tuhaf ki, sıradan sıradan bir kişinin onları duyması pek mümkün değil. Daha az tuhaf olanlardan bazıları, İsa’nın sünnet derisi, Mesih’in gerçek, bozulmamış bedeni ve hatta İsa’nın çarmıha gerilmesi sırasında giydiği dikenli taç.

2- Aziz Petrus’un Kemikleri

1939’da dünyanın en büyük kilisesi ve Vatikan şehir devletinin merkezi olan Aziz Petrus Bazilikası’nın altında dokuz ayrı kemik parçası bulundu. Daha da şaşırtıcı bir şekilde, kemiklerin alçak gönüllü, mütevazi bir ayakkabı kutusunda bulunduğu söyleniyor. 2013’te Papa Francis, kemikleri tekrar kilitlemeden önce bir Pazar ayininde halka sundu. O zamandan beri halk tarafından görülmediler. Gerçekten Aziz Petrus’un kemikleri olup olmadıklarını kimse bilmiyor. Ancak, Vatikan kemikleri halka göstermek veya bilim adamlarının iddialarını test etmelerine izin vermek yerine, onları daha fazla kamuya açık görüşlerden uzaklaştırdı. Vatikan, bunun Aziz Petrus’un mezarının huzurunu bozanlar için 1000 yıllık sözde bir lanet yüzünden olduğunu iddia ediyor. Ancak komplo teoricileri bunun bir bahane olduğuna inanıyor.

3- İsa’nın Varlığının / Yokluğunun Seküler Tarihsel Kanıtı

İddiaya göre, Vatikan’ın Gizli Arşivi’nin derinliklerinde bir yerde, İsa’nın varlığına ve ya yokluğuna dair kanıtlar var. Güya, Vatikan’ın Gizli Arşivi’nde, Roma İmparatoru Nero ile öğrencisi Aziz Paul arasında bir şekilde kaydedilmiş bir konuşma var. Eğer bu doğruysa, potansiyel olarak, konuşmanın içeriğine bağlı olarak, teorik olarak ya tarihsel bir kişi olarak İsa’nın varlığını inkar edilemez bir şekilde doğrulayabilir ya da tüm varlığını çürütebilir ve onu tamamen kurgu olarak kurabilir. Her ikisi de bildiğimiz şekliyle tarihi yeniden yazabilir. İsa’nın var olmadığına dair bir kanıt varsa, Vatikan’ın bunu saklamasına şaşmamalı. Ancak, eğer İsa’nın varlığına dair kanıtları varsa, kim bilir bu tür bilgileri neden gizli tuttuklarını bilemeyiz. Durum ne olursa olsun, tarihi değiştiren bu tür kanıtların Vatikan’ın Gizli Arşivi’nde kilitli olduğu teorileri var.

4- Vatikan’da Saklanan, Geçmişi ve Geleceği Gözlemleyebildiği Söylenen Olağanüstü Bir Cihaz Kronovisör

Yıllar içinde yayınlanan sayısız haber ve hikayeye göre Vatikan’ın sahip olduğu iddia edilen birçok sır arasında Chronovizer adı verilen bir cihaz var. Cihaz, kullanıcının geçmiş ve gelecek olayları gözlemlemesini sağlar. Birçok kişi, cihazın şimdiye kadarki en büyük korunan sırlardan biri olduğuna inanıyor.

Hatta bazıları bunun Vatikan’ın yıllar boyunca kendi etkisini ve gücünü korumasını sağlayan çok önemli bir “araç” olduğuna inanıyor.2 Mayıs 1972’de bir İtalyan gazetesi ilginç bir başlıkla bir makale yayınlayınca dünyayı şok etti. Makalenin başlığı: “Geçmişin fotoğraflarını çeken bir makine sonunda icat edildi.” yazı vardı. Haber makalesinde, düzinelerce bilim insanının geçmişi fotoğraflamasına ve hatta İsa Mesih ile doğrudan bağlantılı önemli tarihi hesaplara tanık olmasına izin veren bir çalışma yarattığını belirtti. İddia edilen cihaz, 1950’lerde İtalyan fizikçi baba Pellegrino Maria Ernetti liderliğindeki bir bilim adamları ekibi tarafından icat edildi. Zaman yolculuğunun röntgencisi olarak gösterilen bir enstrümanın kronovizörün geçmiş zamanlara ayarlanabilen ve geçmişteki yerleri gösteren bir enstrüman olduğu söyleniyor .Ekibin Nobel ödüllü Enrico Fermi ve ünlü roket bilimcisi Wernher von Braun’dan önemli yardım aldığına inanılıyor. Kronozer, bir dizi antenle donatılmış ve tamamen değerli alaşımlardan, katot tüplerinden, bazı kadranlardan ve kollardan oluşan nispeten küçük bir gövdedir.

Peder François Brune tarafından 2002 tarihli Le Nouveau Mystère du Vatican kitabında tarif edilen kronovisör Vatikan tarafından yaratıldığı ve sahibi olduğu rivayet Bu cihaz teorik olarak 1950’lerde dünyanın en büyük bilim adamları tarafından yapılmıştır. Proje teorik olarak belirtilmeyen nedenlerle Vatikan tarafından finanse edildi. Cihazın bir çift gözlük gibi çalıştığı ve yüze yıprandığı yerlerde olduğu söyleniyor. Teorik olarak geçmişten gelen olayları görebiliyordu. İddiaya göre geçmiş olaylardan kalan elektromanyetik radyasyonu işleyerek ve bunları görsel görüntülere ve sese dönüştürerek çalıştı. Peder Brune, İsa’nın çarmıha gerilmesi ve kayıp trajedi Thyestes’in bir performansı gibi tarihi olaylara tanık olduğunu iddia etti.

Peder Ernetti’nin raporları, cihazı kullanan kişinin belirli yerleri, önemli olayları yakalayıp kaydedebileceğini ve tarihteki önemli kişileri takip edebileceğini gösteriyor. Hatta mükemmel koşullar altında cihaz, kullanıcıya yakın gelecekte neler olacağını tahmin etme yeteneği bile sunuyordu .Ancak baba Ernetti’nin raporları gizli kaldı ve Chronovizer hakkında daha detaylı bilgi vermenin mümkün olmadığını belirtti. Peder Ernetti, Chronovizer’ın “kalan elektromanyetik radyasyonu sayısız işlemle işleyerek” çalıştığını ortaya koydu. ‘Ancak bu buluş sayesinde baba Ernetti, MÖ 753’te Sodom ve Gomorrah’ın yıkımına ve Roma’nın kuruluşu gibi diğer önemli tarihi olaylara tanık olabildi. Kronovizer televizyon gibi görünse de televizyondan farklı olarak yerel istasyonlardan yayın almak yerine gezegende devam eden geçmiş olayların enerjisinden veri alır. Bunları ses ve görüntüye de dönüştürebilirdi .Bu buluşun ve arkasındaki projenin Vatikan tarafından iptal edildiği ve yok edilmek yerine Vatikan’ın herhangi bir gizli odasında saklandığına dair söylentiler arasında…Diğer söylentilere göre, bu cihaz Peder Ernetti ve diğer bilim adamları tarafından gönüllü olarak sökülmüştü. Çünkü bu cihazın yanlış kişiler tarafından ele geçirilmesinin dünya ve insanlık için bir tehdit oluşturabileceğine inanılıyordu.

5- Fatma’nın Üçüncü Sırrı

Küçük Portekizli Fatima şehrinde. Üç genç çoban çocuğunun Meryem Ana’dan sayısız vizyon gördüğü iddia edildi. Bu, sözde güneşi içeren kitlesel bir mucizeyle sonuçlandı.. İlk sırda, çocuklar iddiaya göre cehennemin korkunç iblislerle dolu ateşlerini ve lanetlilerin acı çeken ruhlarını gördüler. İkinci vizyonda, Birinci Dünya Savaşı’nın yakında sona ereceğini gördüler, ancak papa Rusya’yı Meryem’in Tertemiz Kalbi’ne adamazsa, İkinci Dünya Savaşı hemen ardından başlayacaktı. Ancak üçüncü sır, 2.000 yılına kadar gizli tutuldu ve burada 20. yüzyılda Hıristiyanlara yapılan zulüm ve Papa İkinci John Paul’e yapılan suikast girişimi hakkında olduğu ortaya çıktı. Ancak bazı kimseler, açıklanan üçüncü sırrın, Fatıma’nın çocuklarına açıklananla aynı olmadığına inanmaktadır. Durum ne olursa olsun, ortaya çıkan sır bir uydurmaysa, gerçek sırrın Vatikan arşivinde bir yerlerde saklı olması mümkündür.

6- Şeytan

Bazı insanlar Katolik Kilisesi’nin şeytani bir kurum olduğu konusunda spekülasyon yaptılar. Yine de bazıları bir adım daha ileri giderek Şeytan’ın kendisinin Vatikan’ın Gizli Arşivi’nde tutulduğunu iddia ediyor. Vatikan’ın en kıdemli şeytan kovucusu Peder Gabriele Amorth, zamansız ölümünden önce binlerce şeytan çıkarma ayinini gerçekleştirmişti. Bu karşılaşmanın koşulları bilinmemekle birlikte, kariyerinin bir noktasında sözde Şeytan’la kendisi konuşmuştu. Amorth, Şeytan’ın kendisinin Vatikan’da bir yerde saklandığını iddia etti. Peder Gabriele Amorth’a göre son zamanlarda Kilise içindeki skandallar ve yolsuzlukların tümü Şeytan’ın kendisine atfedilebilir. Şeytan’ın neden Vatikan’da tutulduğu ve neden onu bir sır olarak saklamayı seçtikleri bilinmiyor.

7- Büyük Grimoire

Büyük Grimoire muazzam güçlere sahip olduğuna inanılan bir ortaçağ kitabıdır. Şeytan tarafından ele geçirildiğini iddia eden Thebesli Honorius tarafından 16. yüzyılda yazılmıştır. Kitapta sihirli tılsım ve tılsımların nasıl yapılacağı, büyülerin nasıl yapılacağı ve hatta iblislerin nasıl çağırılacağı konusunda talimatlar var. Bununla birlikte, en endişe verici olanı, şeytanın kendisini nasıl çağıracağına ve onunla nasıl bir anlaşma yapacağına dair talimatlar bile veriyor. Orijinali yayınlandıktan sonra birçok kopyası yapılmıştır, ancak orijinal, değiştirilmemiş kopya yalnızca Vatikan’da bulunmaktadır. Bazıları diğerlerinin sahte olduğunu veya onları değersiz kılmak için değiştirildiğini iddia ediyor. Diğerleri, tüm kopyaların bir miktar gücü olduğunu iddia ediyor, ancak Vatikan’a ait orijinal kopya en güçlüsü. Yine de bazılarına göre tek gerçek,

8- Gerçek İsa’nın Resimleri

Pazar Okulu’nda öğretilenin aksine, İsa kuzey İsrail’in dağlık bölgelerinde yaşayan bir İbrani idi. Bu nedenle, neredeyse kesinlikle tasvir edilenden daha fazla Ortadoğulu görünecekti. Sonuç olarak, gerçek, tarihsel İsa, popüler kültürde ( çoğu çok yakışıklı Cesare Borgia’nın yüzüne dayanmaktadır ) tasvir edilene hiçbir şekilde benzemezdi.). Bununla birlikte, bazı insanlar Vatikan’da İsa’nın görünümünün en az bir çağdaş tasvirine sahip olduğuna inanıyor. Eğer bu doğruysa, o zaman bu, İsa’nın ölümünden sadece birkaç yıl sonra varlığının inkar edilemez bir kanıtı olmakla kalmaz, aynı zamanda bu kadar eski bir tarihi figürün fiziksel görünümüne ender bir bakış verir. Var olup olmadığı veya Vatikan’ın bu tür dünyayı sarsan bilgiyi neden bir sır olarak sakladığı bilinmiyor ve tartışmalı.

9- Uzaylıların Kanıtı

Uzaylılar çoğu komplo teorisyeni için neredeyse her zaman örtbas etme yöntemidir ve Vatikan da bir istisna değildir. Bazıları 1998 yılında Vatikan’ın altında Alien serisindeki uzaylıları andıran uzun başlı ve küçük yüzlü kafataslarının bulunduğunu iddia ediyor. Görünüşe göre, o zamandan beri Vatikan, Hristiyanlığı itibarsızlaştırmamak için Uzaylıların tüm kanıtlarını gizli tuttu. Bazıları hala Vatikan’ın Uzaylılar hakkında çok daha doğrudan kanıtlara sahip olduğuna inanıyor, hatta birkaçı Vatikan’ın Gizli Arşivi’nin içine gizlenmiş birkaç canlı uzaylı olduğunu iddia ediyor. Uzaylıları neden sır olarak saklayacakları ve bu tür uzaylıların neden Vatikan’ın tüm yerlerin Gizli Arşivinde yaşadığı bilinmiyor.

10- Hiçbir Şey

Vatikan’daki Aziz Petrus Bazilikası manzaralı Roma Panoraması. İtalya

Belki de en hayal kırıklığı yaratan teori ve muhtemelen en muhtemel olanı, Vatikan’ın Gizli Arşivi’nin dünyayı sarsacak hiçbir sır içermediği fikridir. Vatikan’ın Gizli Arşivi, isimle entrikalara yol açmış olabilir, ancak gerçekte bu, yanlış bir çeviridir. “Sır” aslında yanlış tercüme edilmiştir. Orijinal Latince’de, “Secretum” kelimesi, yanlış tercüme edildiği gibi, kelimenin tam anlamıyla “sır” anlamına gelmez, ancak daha doğru bir şekilde “kişisel” olarak tercüme edilirdi. “Vatikan’ın Kişisel Arşivi” çok daha az entrika yaratır ve bunun iyi bir nedeni vardır. Yanlış tercüme , ilk etapta arşiv duvarlarında nelerin gizlenebileceğine dair pek çok teorinin önünü açan şey olabilir. Ve Vatikan tüm arşivini herkese açık hale getirmedikçe, bundan asla emin olamayız.

Bu komplo teorilerinden en ilgi çekici olan Vatikan’da Saklanan, Geçmişi ve Geleceği Gözlemleyebildiği Söylenen Bir Cihaz: Kronovisör olan alet ile ilgili sürekli Hz. İsa’nın konusu işlenmiştir. Sözde geçmişi gören bu alet açıklamasında neden Hz.Muhammed, Hz.Musa ve diğer peygamberler ile ilgili iddialar bulunmuyor? Bu nedenle inanırlılık konusu benim gözümde değerini yitirmektedir. Siz bu sözde iddialar konusunda ne düşünüyorsunuz?

Editör: Astropower – 20.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Indium tarafından yazıldı

YorumcuMakale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Daha fazla yorum yükle

    Kendi Nehri, Ormanı ve İklimi Olan Dünyanın En Büyük Mağarası

    Yerli Diziye Yeni Soluk: Kusursuz Kiracı