içinde

HavalıHavalı MuhteşemMuhteşem

Mutlu Bir Birliktelik İçin Altın Formül: 2-2-2 Kuralı

Sevdiğiniz kişiyle uzun soluklu ilişkiniz varsa romantizm canlı tutmanın zor olabileceğini fark etmişsinizdir.

Anahtarın büyük romantik jestler veya yeni heyecanlar katmaya çalışmak olduğunu düşünebilirsiniz, bu bir dereceye kadar doğrudur. ancak çözüm aslında bundan daha basit olabilir.

Buna 2-2-2 kuralı deniyor ve partnerinizle baş başa kalmayı asla bırakmamayı sağlıyor.

Bu 2-2-2 kuralının kökeni 2015 yılından bir Reddit dizisine dayanıyor ve son haftalarda bir ilişki tavsiyesi biçimi olarak sosyal medyada yeniden ortaya çıktı. Kullanıcısı Ckernan2:

”Düğün gecemizde eşime artık 2/2/2 kuralımız olduğunu söyledim. Bu böyle devam ediyor: Biz buna bağlı kaldık ve gerçekten harika sonuçlar aldık. Ağustosta evlendik ve insanlar hala balayımızın ne kadar süreceğini soruyorlar. Sanırım 2’lerimize bağlı kaldığımız sürece balayımız devam edecek.”

2-2-2 kuralı nedir?

  • 2 haftada bir akşam baş başa yemeğe çıkın.
  • 2 ayda bir baş başa bir hafta sonu geçirin.
  • 2 yılda bir baş başa bir hafta tatil yapın.

Fikir ilk bakışta mantıklı gelse de, bu kuralı hayata geçirmenin zor olabileceğini hepimiz biliyoruz. Kim iki ayda bir hafta sonu kaçamağı yapacak paraya sahip? Özellikle de çocuğunuz varsa.

Aslında bu konuda aşırıya kaçmanıza gerek yok ve hatta sayıları yaşam tarzınıza daha iyi uyacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Ancak temel yönergeyi aklınızın bir köşesinde tutmakta fayda var. Bir aydan fala düzgün giden bir ilişkiniz varsa ve ikiniz de dışarı çıkmaktan hoşlanıyorsanız, 2-2-2 kuralını uygulamanızın zamanı gelmiş olabilir.

Daha fazla öneri mi arıyorsunuz? Orjinal Reddit dizisi çok sayıda fikir sundu. Fikirlerinin en iyilerinden bazıları:

  • Sizi mutlu etmesi için partnerinize güvenmeyin. Gerçek mutluluk içeriden gelir ve güçlü ilişkiler bunun üzerine gelişir.
  • Ayrı yataklarda uyumayı deneyin. Kulağa alışılmadık geliyor ama partnerinizin yokluğu kalbi ve aşkı daha da büyütüyor. Birbirinizi özlemenizi de sağlıyor.
  • Asla yatağa kızgın girmeyin. Bu size klişe bir tavsiye gibi geliyor olabilir fakat bu doğru bir tavsiyedir.
  • Bir kavgadan sonra daima özür dileyin. İletişim ve affetmek anahtardır.
  • En iyi arkadaşınızla evlenin.
  • İlişki dışında her birinizin kendi ilgi alanlarınız ve arkadaşlarınız olduğundan emin olun.

2-2-2 kuralı ilişkide romantizmi canlı tutmak için iyi bir formüldür.

Sağlam ve kalıcı bir ilişki istiyorsanız ben sizlere 2 öneri sunacağım.

1- Sağlam ilişki istiyorsanız 5’e 1 kuralını uygulayın

5:1 oranı olarak bilinen bu kural, daha güçlü bir evliliğin anahtarıdır. Her bir olumsuz etkileşim için, beş olumlu etkileşimde bulunun. Bir nedenle aniden eşinize kızarsanız, teraziyi tekrar olumlu tarafa çevirmek için beş olumlu şey yapmak için zaman ayırmanız gerekir. Bir çift kendilerini örneğin 2:3 oranında bulursa, ilişki sorunludur. 1: 1’e ulaşırlarsa, işler hiçte iyi görünmüyor demektir. 5:1 oranını hatırlamak önemlidir, çünkü bu siz ve partnerinizin bir arada kalmanıza yardımcı olacaktır. Olumlu etkileşimlerle olumsuz etkileşimlerin üstesinden nasıl geleceğinizi biliyorsanız, mutlu, sağlıklı ve kalıcı bir ilişkiniz olur. Bir negatife karşı beş pozitif etkileşime girdiğinizden emin olmak özellikle önemlidir, çünkü araştırmalar negatif deneyimlerin kendilerini pozitif olanlardan daha güçlü bir şekilde beyne yerleştirme eğiliminde olduğunu göstermiştir.

2- Kalıcı ilişki için ise öneri ”İmece” usulüdür. Elbette karşılıklı olarak.

İlgi: ilgi gösterin.

Mutluluk: Mutlu edin.

Eğlence: Eğlendirin.

Canlılık: Arzuladığınızı belli ederek ilişkinizi canlı tutun.

Emek: Emek harcayın.

Mutlu bir birlikteliğin tek bir formülü yok ve hepimiz bunun farkındayız. Yine de sürekli basit formül arayışı içindeyiz. Tüm bu önerileri uygulamak aslında o kadar da zor değil. Hepimiz ilişkimizde romantizm, sağlamlık ve kalıcılık isteriz. Öyleyse Mutlu bir ilişki için ”2-2-2 kuralı”, ”5 e 1 kuralı” ve ”İmece usulü kuralı”nın hepsini birden ilişkimize dahil edelim ve mutlu olmak için elimizden geleni fazlasıyla yapmaya hazır olalım. Hayatı dolu dolu yaşayalım ve hayatımıza aldığımız kişilerle karşılıklı saygı, sevgi, dürüstlük ve sadakat çerçevesinde anlaşmalar yapalım. Çünkü Mutlu ve sağlıklı her birey ,mutlu ve sağlıklı toplum yaratır. Mutlu ve Sağlıklı her toplum, mutlu ve sağlıklı bir dünya yaratır.

Editör: Astropower – 30.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Indium tarafından yazıldı

YorumcuMakale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    House Of The Dragon Game Of Thrones’un Halefi Olabilecek Mi?

    Türk Mitolojisinde Dünyamız Nasıl Bir Yerdir?