içinde

MuhteşemMuhteşem İnanılmazİnanılmaz HavalıHavalı

Sıkça Gördüğünüz Rüyaların Psikolojik Anlamları

Bilinç altımızın vücudumuzun dinlenme halindeyken bizim fark etmediğimiz ya da bastırdığımız duygu ve düşüncelerimizi rüya yoluyla bize hatırlattığını, ‘bak burada çözümlenmemiş bir olay var’ dediğini neredeyse hepimiz biliyoruz. Peki gördüğümüz bu rüyalar aslında ne anlama geliyor? Hangi duygumuz, ertelediğimiz, kaçtığımız olaylar buna sebep oluyor?

İşte bazı rüyaların psikolojik anlamları…

1. Gireceğiniz sınavın yerini bulamamak/Sınava hazırlıksız girmek:

Rüyalarında bunlara benzer bir senaryo gören kişiler okula devam ediyor olmak zorunda değildir. Gerçek hayatta kendinizi test ediliyor hissettiğinizi, bu nedenle geleceğiniz hakkında endişelendiğinizi gösteriyor olabilir.

2. Otobüs, tren veya uçak gibi toplu taşıma araçlarını kıl payı kaçırmak:

Genellikle, bu tür senaryoları rüyalarında gören insanlar onları sadece bir saniye ile kaçırırlar. Bu aynı zamanda bir iş görüşmesine veya  özel bir etkinliğe geç kalma şeklinde de görülebilir. Bu rüyalar, gerçek hayatta istediğiniz  şeyin peşinde koşmamanızın pişmanlıklarını yansıtıyor olabilir.

3. Kaza yapmak:

Bu rüyayı gören kişiler fren arızalanması, lastiğin patlaması veya başka bir araç ile çarpışma gibi bir senaryoda sürücü veya yolcu olabilirler. Bu tipik olarak gerçek hayatta belirli bir durum üzerinde kontrolünüz yokmuş gibi hissettiğiniz anlamına gelir.

4. Kovalanmak:

Bu rüya kaygılı insanların sıklıkla gördüğü yaygın bir rüyadır. Genellikle rüyada bir hayvan, kişi ya da tanımlayamadığınız bir şey tarafından kovalanma şeklinde görülebilir. Bu rüyayı gören kişilerin gerçek hayatta belirli bir durumdan veya henüz yüzleşmeye hazır olmadıkları bir duygudan (acı, üzüntü) kaçmaya çalıştıkları anlamına gelir.

5. Kaybolmak/Kapana kısılmak:

Genellikle; gerçek hayatta belirli bir durumda hangi adımı atacağınızdan emin olmadığınız anlamına gelir. Rüyalarında ormanda, büyük bir binada veya genel olarak labirent benzeri bir yapıda kaybolmayı gören insanlar genellikle bunalmış hisseder ve bir çıkış yolu bulamazlar. Bu; gerçek hayatta yaşadıkları zihinsel, fiziksel, finansal veya duygusal yükleri yansıtır.

6. Dişlerin Düşmesi:

Bu; ister okula, ister iş hayatınıza, ister romantik bir ilişkiye bağlı olsun; gerçek hayatta kendinizi güvensiz hissettiğinizi, çekici veya yeterince iyi hissetmediğinizi gösterir. Ayrıca başkaları tarafından yargılanma veya komik duruma düşme korkunuzu temsil ediyor olabilir.

Editör: Fatih Düz – 12.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Zehra Garipli tarafından yazıldı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    StepN Neden Çöküyor ve Bundan Kaçınmak İçin Ne Yapılabilir?

    Microsoft, Internet Explorer’ı Kapatıyor