içinde

MuhteşemMuhteşem HavalıHavalı İnanılmazİnanılmaz

En Çarpıcı 10 Tarihi Dizi Önerisi

Editör: Sümeyye Özmen – 12.08.2022

#3 REIGN

4 sezon ve 78 bölümden oluşan dizi, İngiltere, Fransa ve İskoçya tarihini etkileyen,dönemin en güçlü kadınlarından biri olan Kraliçe Mary Stuart'ın siyasi entrikalarla dolu hayatını konu alıyor. Cinsel hayatı, iktidara yürümek için yaptığı oyunlar ve sansansyonel evlilikleri ile cellatına kendi giden bir kraliçenin sıradışı hikayesi. Başrollerini Adelaide Kane, Megan Follows ve Toby Regbo paylaşıyor.

#4 THE WHITE QUEEN

Philippa Gregory'nin aynı adlı tarihi roman serisine dayanmaktadır. The Cousins' War (Kuzenlerin Savaşı) adındaki seri üç kitaptan oluşmaktadır: The White Queen (Beyaz Kraliçe), The Red Queen (Kızıl Kraliçe) ve The Kingmaker's Daughter (Kralyapa'nın Kızı). Dizinin ana konusu Kral IV. Edward ve karısı Elizabeth Woodville dönemini konu alır. 10 bölümlük mini bir dizidir. Tarih severler için su gibi akıcı bir dizidir.

#5 THE WHITE PRINCESS

1485 yılında geçen dizi bir kadın karakter olan Princess Elizabeth'in bakış açısı ile anlatılmaktadır. Aşk, intikam, tutku ve aile konuları dizide yer alır. Tudor Hanedanı'nın yükselişe geçmesiyle Yorklardan Prenses Elizabeth (Jodie Comer) ve Lancasterlardan Henry Tudor (Jacob Collins-Levy) evlenir. Bu birleşme VII.Henry'nin tahtını garanti altına alır ancak kişisel çıkarları ve siyasi sürtüşmeleri bir kez daha krallığı yıkım ile tehdit etmektedir. 8 bölümlük mini bir dizidir. The White Queen adlı dizinin devam niteliğini taşır.

#6 THE SPANISH PRINCESS

The White Princess adlı dizinin devam niteliğindedir. Dizi 2 sezon, 16 bölümden oluşur.  İspanya Prensesi Aragonlu Katherine, küçükken görücü usulüyle evlenmesine karar verilen Galler Prensi Arthur ile evlenir. Fakat çok yaşamayan Prens Arthur ölür ve bunun üzerine İspanyol Prenses diğer Prens Henry ile evlenir. Ortaçağın en sansasyonel evliliği olarak tarihe geçer. Erkek evlat veremediği için kraliçelikten ve evliliğinden olan güçlü ve savaşçı bir kadının hikayesidir. Başrollerini ise Charlotte Hope ve Ruairi O'Connor paylaşıyor.

 

 

 

 

 

#7 ISABEL

3 sezon ve 39 bölümden oluşan dizinin başrollerini Michelle Jenner ve Rodolfo Sancho paylaşıyor. Dizi Kastilya Kraliçesi İsabel'in (tarihte katolik Isabella olarak da yer alır) hayatını, ülkesi için verdiği savaşı ve Aragon Kralı II.Fernando ile evliliğini ve kızlarını politik bir araç olarak diğer ülkelerin prensleriyle evlendirmesini konu alıyor.

#8 THE CROWN

İlk sezonu 4 Kasım 2016'da yayınlanan The Crown şu ana kadar toplam 4 sezon ve 40 bölümden oluşur. 5. sezonu ise Kasım 2022'de yayınlanacak ve merakla Lady Dİana karakteri hayranları tarafından heyecanla bekleniyor. Dizinin başrolü Claire Foy, bu dizi sayesinde birçok ödül almıştır. Dizinin ana konusu ise Kraliçe II.Elizabeth'in hayatı, evliliği, çocukları ve siyasi hayatıdır. Aslında daha çok biyografik bir dizidir. Dizide bolca entrika özellikle taht üzerindeki oyunlar, ihanetler, ihtiraslar ve aşklar var. Tarih severler için vazgeçilmez bir dizi.

#10 THE BORGIAS

Dizi 3 sezon ve 29 bölümden oluşuyor. Borgia ailesinin reisi Rodrigo Borgia'nın, papalık tahtına çıkışı ile başlayan Vatikan'daki Borgia ailesinin hırslarını, tutkularını, aşklarını, şehvetlerini ve ihanetlerini ve iktidara geçişlerini konu alıyor. Hatta tarihin ilk mafya ailesi olarak düşünebilmemizi sağlıyor. Başrollerini  Jeremy Irons, François Arnaud ve Holliday Grainger paylaşıyor.

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Taraftar

Eva Hasret ZEYBEK tarafından yazıldı

Liste UstasıTestçiMakale YazarıYorumcuÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Daha fazla yorum yükle

    Çekici Misin Tatlı Mı?

    Vejetaryen ve Veganlar İçin Güzel Haber ”Bitki Bazlı Et Alternatifleri Büyüyor”