içinde

En Sevdiğiniz Programları İzleyerek Rahatlamak Sizi Neden Daha Fazla Strese Sokabilir?

En sevdiğiniz programları izleyerek rahatlamak sizi neden daha fazla strese sokabilir?

Haydi kabul edelim, yeterli eğlence içeriği elde edemiyoruz. Sadece bir yerde sıraya girmeyi beklerken veya rahatlamak için kanepeye yaslanırken, zombi şovları, animasyonlu diziler, çetin dramalar veya bizi harekete geçiren herhangi bir şey izliyoruz. Sevdiğimiz içeriği yayınlamak iyi, eğlenceli bir aktivitedir, ancak Truth Initiative‘ın en son “While You Were Streaming” raporuna göre, 2021 yılında 15 ila 24 yaş arasındaki gençler arasında en popüler olan 15 TV şovunun şaşırtıcı bir %60’ı tütün kullanımını tasvir etti. Bu, 25 milyon genci nikotin bağımlılığı riski taşıyan sigara ve buharlaştırıcı imgelerle karşı karşıya bıraktı.

Araştırmalar, ekranda tütün imgelerine yüksek maruziyetin – ve bunların şanı – gençler için ciddi bir halk sağlığı tehdidi oluşturduğunu gösteriyor. Bu, gençleri nikotin kullanmaya başlatmak için üç kat daha fazla şanslı hale getiriyor. Bu ürünler etrafımızda gösterildiğine göre, CDC, 2022 yılında 2.5 milyondan fazla ortaokul ve lise öğrencisinin elektronik sigara kullandığını rapor etti ve nikotin buharlaştıran elektronik sigara kullanan lise öğrencilerinin %46’sı neredeyse her gün bu yapmaktadır. Görüntülerin bir etkisi var ve günün stresini gidermek ve rahatlamak için tükettiğimiz içeriğin zihinsel sağlık üzerinde zararlı etkileri olabilir.

Görsel: AOL

Nikotin ile zihinsel sağlık arasındaki bağlantı

Tütün endüstrisi, ürünlerini stres gidericiler olarak on yıllardır reklam yaparken, Truth Initiative tarafından yürütülen ulusal gençlik sigara, elektronik sigara ve nikotin önleme ve eğitim kampanyası olan truth, geçen yıl nikotinli e-sigaralarla zihinsel sağlık arasındaki bağı açığa çıkarmak için bir kampanya başlattı. truth, noktaları daha net hale getirmek için Depresyon Çubuğu adlı sahte bir e-sigara şirketi bile oluşturdu. Truth’ün en son girişimi olan Stresli Hava Nefesi, nikotin içeren e-sigaraların bir stres giderici olduğu mitini yıkmaya yönelik bir çalışmadır. Kampanyanın ASMR tarzı animasyonları, tütün endüstrisinin genç insanların sırtından para kazanmanın yanı sıra zihinlerini bozduğuna dikkat çekiyor. Araştırmalar, nikotinin kaygı ve depresyon duygularını artırabileceğini ve stres seviyelerini yükseltebileceğini göstermektedir.

Nikotin ve zihinsel sağlık arasındaki bağlantıyı kurmakta zorlanıyorsanız, burada bir özet: Nikotin içeren bir e-sigara kullandıktan birkaç dakika sonra daha az kaygılı hissedebilirsiniz. Bu, nikotinin beyninizdeki dopamin salınımını uyararak meydana gelir. Dopamin, bedeninizin ödül sisteminin bir parçası olan doğal bir kimyasal habercidir – ancak iyi hisler uzun sürmez. Dopamin hızla kaybolur ve ne kadar çok nikotinli e-sigara içerseniz, vücudunuzun nikotinden kaynaklanan dopamin salınımını arzulamasını koşullandırırsınız. Birkaç saat boyunca e-sigaraya uzak kalırsanız, kendinizi kötü hissetmeye başlayabilirsiniz. Hızlı bir vape çekişi sizi dengeleyebilir, ancak başka birkaç saat atlayınca yeniden kötü hissetmeye başlarsınız. Temel olarak, nikotinli e-sigara taze havayı stresli hava haline getirebilir.

Bırakmanıza ve bırakmada kalmanıza yardımcı olacak araçlar

Görsel: Healthline

İnsan beyni yaklaşık 25 yaşına kadar gelişmeye devam eder, bu da gençleri nikotin bağımlılığına daha duyarlı hale getirir. İşin püf noktası, gerçekleri farkında olmaktır ve truth, This is Quitting programı dahil olmak üzere birçok kaynak sunar, böylece vape-free yaşamak için ipuçları, stratejiler ve ilham alabileceğiniz kaynaklar sağlar. Bilimsel olarak desteklenen bırakma araçlarına sahip olmak, başarı şansınızı artırmanın bir yoludur.

Bir tarih belirleyin ve yerine geçecek aktiviteler bulun

Her yolculuk tek bir adımla başlar ve birçok insan için bırakmaya karar vermek öncelik numarası biridir. Aynı zamanda, koşullar ortaya çıktığında başvurabileceğiniz aktiviteleri planlamak da iyi bir fikirdir, örneğin koşuya çıkmak, bir farkındalık tekniği uygulamak veya köpeğinizi parka götürmek gibi.

Destek arayın

Bırakmada yalnız değilsiniz ve tek başınıza yapmak zorunda değilsiniz. 560.000’den fazla genç, truth tarafından sunulan ücretsiz bir metin mesajı bırakma programı olan This is Quitting’e kaydoldu. “DITCHVAPE” yazıp 88709’a mesaj gönderebilir ve hemen yardım alabilirsiniz. Akranlarınız ve bırakma uzmanlarından mesajlar alacaksınız ve This is Quitting’in Kriz Metin Hattı ile ortaklığı sayesinde 1:1 sohbet de yapabilirsiniz. Diğer “Bırakanlar”ın hikayelerine daha fazla ilham için kolayca erişilebilir.

“Tehlikeli hava”yı taze hava ile değiştirin

Nefes almak, kaygıyı azaltmak için kanıtlanmış bir yöntemdir ve istekleri azaltmaya yardımcı olabilir. This is Quitting ve Breathwrk, gençlerin bırakma hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak için nefes alma egzersizleri oluşturmak üzere ortaklık yaptılar. Breathwrk nefes alma egzersizlerini kullanan kullanıcılar, This is Quitting programını tamamlamada %30 daha başarılı oldu, bu yüzden denemeye değer.

Başarılarınızı kutlayın

İlk vapursuz gününüz, ilk vapursuz ayınız kadar büyük bir zaferdir. İlerlemenizi işaretlemek ve kutlamak için emin olun. Belki bir hafta sonra kendinizi dondurmayla ödüllendirebilir, bir ay sonra gözünüze kestirdiğiniz spor ayakkabıları kapabilir ve kendinize olan sevginizi devam ettirebilirsiniz.

Sigara içmenin ve vaping’in en çok izlenen şovlarda, müzik videolarında ve hatta büyük ekranda tasvir edildiği ve hatta glamorize edildiği bir dünyada yaşıyorken, nikotini bırakmak kolay bir iş değildir. Truth Initiative gibi gruplar, eğlence şirketleri, yapımcılar, yaratıcılar ve ünlülerle çalışarak, tütün görüntülerini ekrandan uzak tutmak için çaba harcıyor ve çağrı yapıyor. Ayrıca, doğru olanaklar gibi gençleri bırakmaya ve nikotin içmemeye yardımcı olan araçlar da mevcut – bu da ilk adımları atmak, takipte kalmak ve hem ekranda hem de kişisel olarak resmi değiştirmede öncülük etmek için son derece önemlidir.

Rapor Et

Katılımcı

Çeviri Haber tarafından yazıldı

Doğrulanmış ProfilÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    UV Işık Okumaları, Yabancı Yaşam İçin Sudan Daha İyi Bir Gösterge Olabilir

    Mutlaka Tanımanız Gereken 3 Kadın Antik Yunan Filozofu