içinde

HavalıHavalı MuhteşemMuhteşem

İntihar Düşüncesinin Tedavisi Var Mıdır?

Geçmişten günümüze kadar gelen ve sıklıkla duyduğumuz bir problem olan intiharsadece intihar eden kişinin hayatını değil o kişinin ailesi ve ona değer veren kişilerin hayatını da mahveder. Bir insan intihar ettiğinde cenazesinde herkes ağlar ama arkasından o kişinin karakterinin güçsüz olduğu hakkında yorum yaparlar. Ama kimse kişinin bunu yapmasına neyin sebep olduğuna bakmazlar belki de görmek istemezler sonuçta bakmak ve görmek farklı şeyler.

Dünya genelinde göz ardı edilemeyecek bir orana sahip olan intihara neler sebep olur?

İntihar edenler %90 oranında depresyon hastasıdır. Geri kalan %10’luk dilimde ise sosyal nedenler, genetik yatkınlık, kişilik bozukluğu gibi durumlar sebep olur.

Diğer ülkelere göre Türkiye’de intihar oranı oldukça azdır fakat dünyada bu oran oldukça fazladır. Her 3 saniyede 1 kişi intihar etmektedir. Bu ne kadar üzücü ve korkunç bir durum olsa da bunun için hiç bir önlem alınmaz ve çoğunlukla göz ardı edilir.

İntihara kalkışan bir kişi genellikle fark etmeden karşısındaki kişiye gizli mesaj gönderir. Örnek olarak arkadaşlardan, aileden ve sosyal etkileşimlerden çekilme, yaşamaya devam etmek için hiçbir neden bulamama, agresif davranma gibi davranışlar sergiler.

Maalesef tıpta intihar ile ilgili henüz bir tedavi bulunmamıştır. Fakat intihara sebep olan konular ve mesajlar hakkında ne kadar bilinçlenirsek etrafımızda bu tarz duruma meyilli olan insanları fark edip onlara maddi ve manevi anlamda o kadar yardımcı olabiliriz. O kişinin ruh haline ve etrafında ona zarar verebilecek eşyalar (ilaç, kesici alet vb.) kaldırılarak, o kişi ile ilgilenilerek, psikolojik yardım almasını sağlayarak yardımcı olabiliriz. Eğer kendimizde bu belirtiler var ise ne olursa olsun muhakkak psikologlar, psikiyatristler, acil servislere başvurmalıyız, kendimiz halletmeye çalışmamalıyız ve yardım almalıyız.

Editör: Astropower – 28.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Katılımcı

Eylül Nisa Akış tarafından yazıldı

Makale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Dünyanın Limitini Aştık!

    Agartha Mitolojileri: İçi Boş Dünya Teorileri