içinde

MuhteşemMuhteşem

Agartha Mitolojileri: İçi Boş Dünya Teorileri

Gerçek tarihi olaylara, kodekslere, el yazmalarına, mitlere, efsanelere ve doğru ya da yanlış bir sürü hikayeye göre, Agartha’nın teorisi, dünyanın ortasındaki Krallık, Agartha, yeryüzünün içinden güneşin parladığı efsanevi efsanevi krallıktır.

Agarta, İrlandalı Tatha De Danann’ın efsanesi gibi bir kodeks alıp tüm hikayeyi tek bir yerde bulabileceğimiz diğer bazı basit hikayeler gibi değildir, bunun nedeni Agartha’nın bir efsane, mit, gerçek ve belki de bazı gizli bilgile olmasıdır. Agartha, dünyanın içindeki bir yer, bir krallık kadar basit değildir, çünkü bazı dinlerde, aynı zamanda dünyanın içinde de bir yerleri vardır, sadece fiziksel bir yerden daha manevi bir yer.

Örneğin, dünyanın içi boştur ve bu boş dünyada kime sorduğunuza bağlı olarak iki çıkış vardır. Bu giriş ve çıkışlardan geçerseniz, bu hikayeye göre dünyanın aslında iki dünya olduğunu göreceksiniz: Bildiğimiz şekliyle dışarıdaki dünyamız ve dünyanın içi, işlerin biraz daha garip olduğu başka bir dünya…

Bulduğumuz diğer hikayelerden farklı olarak Axis Mundis, cenneti ve dünyayı ya da doğaüstü ve doğayı birbirine bağlayan bir yer. Agartha ile bunun gerçek bir dünya olduğunu, bulabilirseniz herkesin gidebileceği bir yer olduğunu görüyoruz.

Agartha’nın hikayesi aynı zamanda eski bir kodekste, en azından tüm hikayeyi yazmazsanız eski bir el yazmasında bulamayacağınız bir hikayedir. Bununla birlikte, hikayenin kalıntılarını veya varyantlarını bulabileceğiniz iki yer var, biri Budizm’deki Agarthi’nın hikayesi ve sözde efsanevi şehir Shambala.

Bazıları Shambala şehrinin sadece sembolik bir şehir olduğuna inanıyor.

Agartha’ya girişler

  • Arjantin’in Misiones Eyaletindeki Iguazú Şelaleleri veya Iguaçu Şelaleleri
  • Cueva de los Tayos (Petrol kuşlarının mağarası), Ekvador
  • Gobi Çölü Moğolistan
  • Mamut Mağarası, Kentucky, ABD
  • Manaus, Brezilya
  • Mato Grosso, Brezilya
  • Epomeo Dağı, İtalya
  • Shasta Dağı, Kaliforniya (Agharthean şehri Telos)
  • Hindistan, Benares’teki Sheshna Kuyusu (Pata’nın Agharthean şehri
  • Kentucky Mamut Mağarası, güney-orta Kentucky, ABD’de
  • Mato Grosso, Brezilya (Posid şehri sözde bu ovanın altında yer alır)
  • Iguazu Şelalesi, Brezilya ve Arjantin arasındaki sınırda
  • Himalaya Dağları, Tibet (Shonshe yeraltı şehrinin girişinin Hindu rahipleri tarafından korunduğu iddia ediliyor)
  • Moğolistan (Shingwa yeraltı şehrinin Moğolistan ve Çin arasındaki sınırın altında bulunduğu iddia ediliyor)
  • Rama, Hindistan (bu yüzey şehrinin altında uzun süredir kayıp bir yeraltı şehri var, bazıları iddiaya göre Rama olarak da adlandırılıyor)
  • Giza Piramidi, Mısır
  • Kral Süleyman’ın Madenleri
  • Kuzey ve Güney Kutupları

Agartha’nın Varyasyonları

Waiwai’nin Yasomo’ları ruh uçuşlarında Agarta’ya benzer bir yere giderler. Kaf Dağı, Agartha’nınkine benzer Arap ve İran hikayeleri olan bir dağdır, ancak tam olarak değil.

Babil hikayesinde, Gılgamış’ın birçok kişinin Nuh olduğunu söylediği Utnapiştim’i ziyaret ettiğini görüyoruz. Gılgamış onu toprağın derinliklerinde ziyaret eder. Bu, Utnapishtim’in, Agartha’da ya da benzer bir yerde yaşamak için gittiğine dair bir referans olabilir.

Yunanlıların, Eurydice’i yeraltından kurtarmaya çalışan bir Orpheus hikayesi vardır.

Budizm’de, Budistlerin milyonlarca insanın yaşadığına ve dünyanın kralı tarafından yönetildiğine inandığı Agarti’ye sahibiz. Vedaların geldiği topraklar da vardır, Çinli Hsi Tien ve Hsi Wang Mu.

Devamında batının Kraliyet Anası, Belovodye, Janaidar’ın Kırgız halkı var.

Agartha ile ilgili birçok konu vardır, örneğin:

Eskiler, Thule, Gökkuşağı Şehri, “Tıraş Makinesi Gizemi”, Symmes Deliği, Naga’nın derin sakinleri, Xibalba, sualtı tanrısı Enki dünya, Ur’un Zigarut’u ve karınca halkı, Nefilim, iç dünyayı koruyan Amazon kabilesi, Gyana iç dünyasının Kızılderilileri, 7 bilge ve 7 rushi ve paskalya adasının 7 adamı, Potala, Arya, vikingler ve sonsuz yaz diyarı, Micuci ve iç dünyanın koruyucuları, jagool cool, Tagzig Olmo Lung Ring.

Ayrıca Alman Uboat’larından birinin üyesi olan Karl Unger tarafından yazılan bir mektupta, Dünya’nın içlerine ulaştıklarını ve geri dönmek istemediklerini söyledi.

Koramiral Byrd’ın hikayesi de var:

“Kutup’un ötesindeki toprakları görmeyi seviyorum. Kutup’un ötesindeki o bölge, Büyük Muammanın merkezidir.”

Ve “Dumanlı Tanrı” kitabı.

Agartha nedir?

Agartha, dünyanın çekirdeğinde yer aldığı söylenen eski bir mitolojik şehirdir. Bu şehir aynı zamanda Agartta, Agharti, Agarta veya Agarttha gibi farklı isimlerle de bilinir. İçi Boş Dünya teorisi ile ilgilidir ve Ezoterizmde popüler bir konudur. Shamballa veya Shambalah veya Shangri-La’nın bazen başkenti olduğu söylenir.

Shamballa’nın efsanevi cenneti birçok farklı isimle bilinir: Yasak Topraklar, Beyazsular Ülkesi, Parıldayan Ruhlar Ülkesi, Yaşayan Ateş Ülkesi, Yaşayan Tanrılar Ülkesi ve Harikalar Diyarı olarak adlandırılmıştır.

Agartha efsanesi

Orta Asyalı Budist, Agartha krallığı hakkında kısık sesle konuşuyordu. İçi boş toprakta yaşayan uygarlık hikayeleri, yazı gereçleri hafızayı kolaylaştırmadan önce bir nesilden diğerine aileden aileye aktarıldı. Agartha, yok olan kıtalar için bir cennet olarak biliniyordu. Entelektüel ilerleme ve aydınlanma merkezi olarak kabul edildi.

Agartha, bazen başkenti olarak bilinen ve bazen Vajrayana Budist ve Tibet Kalachakra’da belirgin bir şekilde görülen Shamballa ile sıklıkla ilişkilendirilir veya karıştırılır.

Dünyanın her yerinden, dünyanın içinde bir dünyanın varlığına işaret eden mitler ve efsaneler var. Bazıları aşağıdaki gibidir:

Amazon halkı

Efsanelere göre Amazon’da yaşayan yerli halk, ateşin ve hastalığın yaratıcısı ve İç Dünya’nın koruyucusu olan oğul çocukların torunlarıdır. Onların sözlü efsaneleri, dünyaya bir girişten bahseder. Bir tür mağaraya girerler ve Devlerin yaşadığı tamamen ayrı bir dünyanın iç kısmına ulaşana kadar 13 ila 15 gün arasında seyahat ederlerdi. Onlara göre burası mücevherlerle ve ileri teknolojiyle dolu.

Woolpit’in Yeşil Çocukları

Woolpit’in çocukları, İngiltere’deki Woolpit köyünde bir tarlanın kenarında ortaya çıkan iki çocuğu anlatan iki 12. yüzyıl vakanüvisi tarafından kaydedilen eski hesaplarda yer almaktadır. Bir genç kız ve bir oğlan çocuğu yeşilimsi tene sahipti, kıyafetleri yabancı malzemelerden yapılmıştı ve bilinmeyen bir dilde konuşuyorlardı. Çocuklar kendilerine sunulan hiçbir yemeği yemeyeceklerdi ama aç görünüyorlardı. Sonunda köylüler, çocukların yediği yeni hasat edilmiş fasulyeleri getirdi. Ekmeğin tadına varıncaya kadar aylarca sadece fasulye yiyerek hayatta kaldılar.

Daha sonra çocuklar hastalandı ve oğlan öldü ama kız iyileşti ve yıllar içinde İngilizce öğrenmeye başladı ve sonunda yeşilimsi ten rengi soldu. St olarak bilinen bir yerden geldiklerini söyleyerek kökenlerinin hikayesini aktarıyor. Martin’in güneşi olmayan, ancak sürekli bir Alacakaranlık atmosferinde var olan ve insanların yeraltında yaşadığı ve onlar gibi griye büründüğü toprakları.

Bir mağaraya rastladıklarında, kardeşiyle babasının kırbacına baktıklarını, mağaraya girdiklerini ve daha önce hiç görmedikleri parlak güneş ışığına girerek diğer taraftan çıkana kadar uzun bir süre karanlıkta dolaştıklarını söyledi.

O zaman köylüler tarafından bulundular, bazıları ise hikayeyi ayaklarımızın altında başka bir dünyanın sakinleriyle hayali bir karşılaşmayı anlatan bir halk masalından başka bir şey olarak görmezken, diğerleri gerçek ama biraz değiştirilmiş bir tarihsel hikaye olarak kabul ettiler.

Hint Mitolojisi

Lord Vishnu'nun purusha avatarı. Tanrı Vishnu'nun bacakları dünyayı ve Patala'nın yedi krallığını tasvir eder. Ayaklar Shesha'ya dayanır. Shesha, dünyanın temeli olarak hareket eden yılan olarak bilinir.
Lord Vishnu’nun purusha avatarı. Tanrı Vishnu’nun bacakları dünyayı ve Patala’nın yedi krallığını tasvir eder. Ayaklar Shesha’ya dayanır. Shesha, dünyanın temeli olarak hareket eden yılan olarak bilinir.

Hindu Mitolojisine göre içi boş toprak, Patala (Paataal olarak telaffuz edilir) veya Naga-Loka (Yılanlar Dünyası) olarak bilinir. 70.000 yojana (Vishnu Purana’daki ölçüm birimi) bulunan 7 farklı katmana (eski Hindu edebiyatı Vishnu Purana ve Bhagvata Purana’da belirtildiği gibi) ayrılmıştır. Katmanların her biri farklı şeytanlar ve Nagalar (Yılanlar) tarafından yönetilir. Yedi katman, Atala, Vitala, Nitala, Garbhastimat, Mahatala, Sutala ve Patala olarak bilinir.

Agartha’nın hikayesi sonraki yazılarda devam ederek çok daha genişleyecek.

Editör: Astropower – 28.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Indium tarafından yazıldı

YorumcuMakale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    İntihar Düşüncesinin Tedavisi Var Mıdır?

    Akıl Hastalığı Olan En Harika 5 Adam