içinde

Büyük Orta Doğu Projesi Nedir? İsrail ve Filistin’de Neler Oluyor?

Yıl 1916: Şerif Hüseyin’in Osmanlı Devleti’ne karşı başlattığı Arap ayaklanmasının sembolü olarak İngilizler bugün Filistinliler tarafından kullanılan siyah, beyaz, yeşil ve kırmızı renklerden oluşan bir bayrak tasarlar, en üstteki siyah yatay çizgi, Abbasileri; Ortadaki yeşil renk Şii Fatımileri; alttaki beyaz renk Emevileri, kırmızı üçgen ise Osmanlı Devleti’ne Arap isyanını başlatan Haşimoğullarını temsil eder.

Yıl 1917: Filistinli Araplar, İngiliz Lawrance ile bir olur ve Akabe baskını’nı yapar. Akabe’deki tüm Osmanlı askerlerine cephe arkasından saldırırlar ve 14 bin Osmanlı askeri şehit olur, binlercesi yaralanır. İngilizlere esir düşen 15 bin Osmanlı askerinin gözleri kireç kuyularında kör edilerek katledilir.

Ürdün-Filistin arasındaki Wadi Rum Çölü’ne, Lawrance Rölyefi ile Lawrance’ı dağlara taşlara kazınır. Aynı yıl Kudüs’ü Filistinliler İngilizlere teslim eder ve İngiliz General Edmund Allenby Kudüs’de Filistinli Araplar tarafından “El-Nebi” (peygamber) olarak karşılanır.

Büyük Ortadoğu Projesi BOP bu işte | Prof. Dr. Ahmet SALTIK MD, BSc, LLM
Görsel: İbrahim Özdabak

Yıl 1978: Filistin Kurtuluş terör örgütü PKK‘ya kucak açar, PKK ile birlikte Türkiye aleyhine faaliyetlere başlar.

Yıl 1979: Ankara’da bulunan Mısır Büyükelçiliği, Filistinliler tarafından basılır. Bir polisimiz ve bir bekçimiz şehit olur.

Yıl 1980: Filistin Halk Kurtuluş Cephesi lideri George Habash, Lübnan’ın Sidon şehrindeki kamplarını Asala terör örgütüne açar, Asala’nın diplomatlarımızı katlettiği eylemlerine Filistinli teröristler de destek verir.

Yıl 1989: Yaser Arafat, Ermenistan’ın Azerbaycan toprağı Karabağ’ı işgaline “Ermenistan’ın haklı davasını destekliyoruz” açıklamaları yapıp Ermeni katliamlarına destek verir.

Yıl 1993: Filistinli araplar, Mesud Barzani’nin “Bağımsız Kürdistan” fikrine destek olur.

Yıl 2002: Binbaşı Cengiz Toytunç, Batı Şeria’da Barış gücünde görevliyken aracı durdularak şehit edilir.

Yıl 2009: Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Kıbrıs’ta Türklerin işgalci olduklarını, Rumların tüm tezlerini desteklediklerini dünyaya açıklar.

Filistin İsrail savaşı ne zaman başladı? İsrail Filistin savaşını kim başlattı? - Haberler

İsrail’e gelince; Gerçek Yahudiler, Araplarla aynı soy, aynı millettir, ancak sonradan Musevi olanlara da Yahudi deniliyor. Dünyada toplam 25-30 milyon Musevi var ve bunların yarısı Hazar Türkü. Tarihe baktığımızda Yahudi’lerle hiçbir zaman savaşımız olmamıştır.

Ancak İsrail Devleti’nin emperyalist Amerika ve İngilizlerin Orta Doğu’da kurduğu ileri karakol kukla bir devlet olduğu da bir gerçekdir.

Günümüze gelirsek birkaç gün önce ABD, ülkemizde bir üssünden kalktığı söylenen uçakla Suriye’de İHA’mızı düşürüp bize gözdağı verdi. Aradan birkaç gün geçtikten sonra Filistinliler arkasında ABD ve İngiltere olan İsrail’i asla yenemeyeceklerini ve bedelini Filistinlilerin ve tüm Arapların çok ağır ödeyeceklerini bile bile İsrail’e baskın düzenledi. Yüzlerce sivil ve asker İsrailliyi esir almaya ve öldürmeye devam etmekte.

Filistinlilerin kadın çocuk ayırt etmeden yaptığı vahşet medya aracılığı ile tüm dünyaya seyrettiriliyor. Ardından ABD uçak ve savaş gemilerini İsrail’i korumak için Doğu Akdenize getiriyor. Görünenler bunlar olsa da aslında tüm bu olanların senaryosu yıllar önce yazılıp Arap baharı ile uygulamaya konulan (BOP) Büyük Orta Doğu Projesi‘nin son aşamasıdır.

Görünen o ki İsrail-Filistin savaşı, Ürdün, Lübnan, Suriye, Irak ve İran’a kadar uzanacak. Bu savaşın her aşamasında tıpkı Suriye’den olduğu gibi büyük kitlesel göçler olacak ve bu göçlerin çoğunluğu yine ülkemize gelecek.

Devletimizin yapması gereken Türk Devletleri ile birlik beraberlik içinde olmak ve Suriye Savaşı’nda yapılan hataları yapmamak.

2. Arap-İsrail Savaşı: “6 Gün Savaşı” | SavunmaSanayiST

Bu savaşta ne İsrail’den ne de Araplardan taraf olmalıyız ve kesinlikle tarafsız kalmalıyız. Ancak tarafsız kalabilmek için de öncelikle ülkemizdeki ABD üsleri kapatmamaız gerekiyor. Aksi takdirde bu üslerden kalkacak ABD uçaklarının bombalayacağı komşu ülkeler bize de savaş açar.

Gelecek olan bu büyük göç dalgası başlamadan sınırlarımızda ve sınırlarımız dışında bu göç dalgasını karşılamak için gerekli önlemler mutlaka alınmalı.

Hatta ülkemizdeki sığınmacıları göndermek için de Avrupa kapılarını açmak dahil her türlü yöntem kullanılmalı.

Bu önlemler alınmaz ve yeni sığınmacıların ülkemize girişine izin verilirse -ki bu bizi savaşla yenemeyeceklerini bilen BOP projesinin sahipleri emperyalistlerin istediğidir- ve birinci aşamasını Suriye ve Afganistan’dan gelenlerle başlattıkları bizi önce göçle işgal edip demografik ve kültürel yapımızı bozup daha sonra parçalama projelerini tamamlamış olacaklar.

Sonuç: “Ben görmesem bile gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. TÜRK Birliği’ne inanıyorum. Onu görüyorum. Yarının tarihi yeni fasıllarını TÜRK birliği ile açacak. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.” demişti ATATÜRK.

Editör: Fatih Düz – 11.10.2023

Rapor Et

Meraklı

Mehmet Yılmaz tarafından yazıldı

Makale YazarıDoğrulanmış ProfilÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    ÖSYM, sınav süreçlerinde yapay zekaya geçiş çalışmalarına başladı

    Çocuklarda Bilişsel Gelişim ve Piaget