içinde

Elon Musk’tan Twitter Kullanıcılarını Tedirgin Eden Açıklama: Amerika Hükümeti’nin DM’lere Tam Erişimi Var!

Elon Musk, ABD hükümetinin Twitter’daki DM’lere tam erişimi olduğunu söyledi

Twitter CEO’su Elon Musk, ABD hükümetinin sosyal medya platformundaki özel mesajlara “tam erişime sahip olduğunu” iddia etti. Musk bu açıklamayı Fox News talk show sunucusu Tucker Carlson ile gerçekleştirdiği ve ABD’de yayınlanacak olan bir röportajda yaptı.

Tucker Carlson on Twitter: “pic.twitter.com/BilzqLGZsC / Twitter”

pic.twitter.com/BilzqLGZsC

Bu, Musk’ın geçen hafta BBC‘ye verdiği hızlı bir röportajın ardından bu ay içinde Twitter‘ın satın alınması ve bunun medyaya yansımaları hakkında konuştuğu ikinci röportaj. O röportajda Musk, sosyal medya platformunun CEO’su olmanın “acı verici” olduğunu ve “yaşamak için dört ayı” olan şirketin şu anda zar zor başa baş gittiğini söylemişti.

Musk’ın suçlamasının ardından, Tucker Carlson röportajı daha patlayıcı olacağa benziyor.

Ne Kadar Erişimleri Var ve Nasıl Erişebiliyorlar?
Klibin dikkat çekmek ve insanların röportajı izlemesini sağlamak için yayınlandığı açık. Klipte Musk, “devlet kurumlarının her şeye etkin bir şekilde tam erişime sahip olma derecesinin” farkında olmadığı için aklını başından aldığını söylüyor.

Twitter kullanıcılarının mahremiyetini etkileyen ağır bir suçlama olsa da, konunun derinliğine inmiyor. Klipten, bu “her şeye erişim “den kaç kullanıcının etkilendiği ve bu erişime neyin izin verdiği belirsiz.

Ek olarak, Musk bunu öğrendiğinden beri bu konuda ne yaptı ve sosyal platformu artık kullanıcı verilerinin devlet erişimini nasıl engelliyor?

Carlson, bu erişimin özel mesajlara ya da sosyal medya platformlarındaki adıyla DM‘lere erişim anlamına gelip gelmediğini soruyor ve Musk evet yanıtını veriyor. Ancak bu erişimin mahkeme kararıyla elde edilen belirli kişiler için mi olduğu yoksa ABD hükümetinin Twitter’daki tüm DM’leri sürekli olarak ve hangi amaçla izlediği konusuna açıklık getirmiyor.

Bireysel hakların savunucusu olarak Musk, bireysel mahremiyeti koruma konusunda pek de iyi değil. Daha önce Musk, bir Twitter ekip üyesiyle nasıl alay ettiğini ve hatta engelini kamuya nasıl açıkladığını bildirmişti. Forbes’un haberine göre, elektrikli araç üreten şirketinde Tesla çalışanları, Tesla dışına aktarılması amaçlanmayan videoları kamuya açık bir şekilde paylaştı.

Dolayısıyla bu röportaj, DM’leri şifreleme planları henüz uygulanmadığı için Musk’ın Twitter kullanıcılarını ve bilgilerini korumak için ne yaptığına dair başka soruları da beraberinde getiriyor.

Belki de bunu öğrenmenin tek yolu Musk’ın 17 Nisan akşamında yayınlanan Tucker Carlson ile yaptığı konuşmayı izlemektir.

 

Editör: Fatih Düz – 23.04.2023

Rapor Et

Katılımcı

Çeviri Haber tarafından yazıldı

Doğrulanmış ProfilÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Thalidomide Faciası: Tarihin En Korkunç İhmali

    Şanslı Kız Sendromu | Şanssızlığın Panzehiri Mi Yoksa Sadece Bir TikTok Trendi Mi?