içinde ,

HavalıHavalı

Elon Musk, Bu Hafta Tesla Hisselerinin Yaklaşık 3,6 Milyar Dolarını Sattı

Geçen yıl satılan Tesla hisselerinin toplam tutarı yaklaşık 40 milyar dolar oldu. Tesla’nın CEO’su Elon Musk, bu yıl şirket hisselerini satmaya başladı. BBC’nin haberine göre, bu haftanın başlarında Musk üç günlük bir süre içinde 22 milyon hisse sattı.

Geçen yıl Tesla hisse senedi fiyatına dayanarak dünyanın en zenginleri listesinin zirvesine yükselen Musk, Twitter’ı satın almak için 2022 ‘nin büyük bölümünü “twitter” kampanyasıyla uğraşarak geçirdi.

Yılın başında Twitter hisselerini satın alma konusunda oldukça ketum olan Musk, sosyal medya şirketini satın alma ve özelleştirme niyetini açıklayarak birçok kişiyi şok etti.

Musk’ın bu hamlesi, ABD Merkez Bankası’nın ülkedeki yüksek enflasyonu dizginlemek için mali politikasını sıkılaştırmaya başladığı ve teknoloji hisselerinin değerlerinin düşmeye başladığı bir dönemde geldi. Elektrikli araç üretim şirketi olan Musk’ın Tesla’sı da teknoloji şirketleriyle parantez içinde ve bu yıl Ocak ayından bu yana stok değerinin yüzde 50 ‘sinden fazla pay aldı.

Musk 2022’de ne kadar Tesla hissesi sattı?

Tesla’nın geçen yıl 1 trilyon dolardan bu hafta 500 milyar dolara inmesi birçok faktöre bağlandı. Bunlar, diğer otomobil üreticileri bu segmentteki tekliflerini açıklarken, borçlanmadaki daha yüksek faiz oranlarından ve Tesla yapımı elektrikli araçlara olan talebin yavaşlamasından kaynaklanmaktadır.

Tesla otomobilleri bir dizi geri çağırma sürecine dahil oldu ve Çin’deki bir kazanın ardından da soruşturma altında. Bununla birlikte, fiyat kaymasına en büyük katkıda bulunanlardan biri muhtemelen bu yıl Tesla hisselerini elden çıkarmakla meşgul olan Musk’ın kendisidir.

Bu yılın başlarında Musk’ın Twitter satın alımını finanse etmek için hisse senedi satması bekleniyordu. Bununla birlikte, Twitter anlaşması hala geçerliyken bile Musk bu yılın Ağustos ayında yaklaşık 7 milyar dolarlık Tesla hissesi ve ardından Kasım ayında 4 milyar dolarlık daha hisse senedi sattı. Son satışla birlikte Musk, Tesla’nın yaklaşık 50 milyon hissesini sadece bu yıl pazara katarak fiyatını aşağı çekti.

Musk’ın Tesla’daki kontrol hissesi son satışla birlikte yüzde 13,4 ‘e düştü. Musk zamanının çoğunu Twitter’da geçirirken, yatırımcılar Tesla’nın Technoking’in kendisi tarafından ihmal edildiğine dikkat çekiyor. Şirketteki payını azaltmak, hala öndeyken hisselerini boşaltabilecek yatırımcılar için pek de cesaret verici bir işaret değil.

Şirketleri arasında Tesla, Wall Street’in lideri ve Musk’ın kişisel serveti hisse senedi fiyatına bağlı. Geçen yıl Tesla’nın rekor kırdığı Musk, 340 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin kişisi oldu. Hisse senedi fiyatı yarıdan fazla azaldığı için Musk’ın kişisel değeri 161 milyar dolar. Bu hafta Musk, Bloomberg Milyarderler Listesi’ndeki en üst sırayı, lüks mallar işi kişisel servetini 172 milyar dolara çıkaran Fransız Bernard Arnault’a devretti.

Editör: Fatih Düz – 16.12.2022

Rapor Et

Yazar

Ali Yılmaz tarafından yazıldı

Makale YazarıAnketörListe UstasıÖncüVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Okyanusların Neden Sadece %5’ini Keşfettik?

    Bilim İnsanları Kanıtladı: Parayla Mutluluğu Satın Alabilirsiniz