içinde

Elon Musk Twitter CEO’luğunu Bırakıyor

Görsel: El Nuevo Diario

2022 yılında 44 Milyon dolara Twitter’ı satın alan Elon Musk, CEO’luktan çekildiğini ve yerine birini aldığını açıkladı. 

CEO görevinden ayrılan Musk, Twitter’ın Başkan Yardımcısı ve Baş Teknoloji Sorumlusu olarak görevlerine devam edecek.

Twitter’ı satın aldığında CEO görevinin geçici olduğunu söyleyen Musk, şirketi yapılandırdıktan sonra CEO görevini devretmeyi planlıyordu. Musk’ın bu açıklamasından sonra Twitter’ın yapılandırılmasının sonuna gelindiğini düşünebiliriz. Ayrıca CEO pozisyonunu devretmesinin bir nedeni de büyük değişiklikler yaparken sosyal medya devinin San Francisco merkezinde uyuyarak “çok fazla iş yükü” olması olabilir.

Aralık ayındaki utanç verici olaydan sonra CEO’luktan ayrılan Musk, o dönemde Twitter’da pozisyonunu terk edip etmemesiyle ilgili bir anket de yaptı. 17 milyondan fazla Twitter kullanıcısı %57.5 oranıyla “evet” cevabını vermişti. Anketin üzerine “Bu işi almak için yeterince aptal birini bulduğumda CEO pozisyonundan ayrılacağım.” tweetini atmıştı.

Twitter’da yaptığı “yenilikler” birçok kullanıcı tarafından hoş karşılanmadı. Twitter’ın markasına zarar verdiğini düşünen eleştirmenler bu açıklamaya sevinçle karşılık verdi.

Görsel: Midas

Kendi istekleriyle birçok kişinin işten ayrılmasının yanı sıra çoğu Twitter çalışanının kovulmasını da içeren ayaklanmanın ardından Elon Musk’a birçok tepki geldi.

Bir kullanıcı “NEDEN BU KADAR UZUN SÜRDÜ??? UYGULAMAYI MAHVETTİN,” diye tweet atarken, başka bir kullanıcı ise şunları söyledi. “…Başka bir şirkete gitmeyi hiç düşündün mü? Muhtemelen (kesinlikle) daha (Twitter için) uygun kişiler vardır. En azından bizim için.”

Musk’ın diğer başka tartışmalı hamleleri, askıya alınmış birkaç uç sağ kişiliğin yeniden kabul edilmesini, gazetecilerin askıya alınmasını ve ücretlerin getirilmesini içeriyordu.

Örneğin, geçen ay, birçok ünlü isim doğrulama için ödeme yapmayı reddettikten sonra Twitter mavi tiklerinin kaybolduğunu gördü. Twitter’ın “Mavi Tik“inin asıl amacı, ünlü kişiliklerin hesaplarının gerçek olduklarını belirtmekti. Fakat Elon Musk mavi tik’i parayla herkesin erişebileceği bir hale getirdi. Haliyle bu da birçok kullanıcıyı kızdırdı.

Mavi tike sahip olmak için ayda 8 dolar, organizasyonlar için olan altın tik için ise aylık 1000 dolar fiyat biçilmişti. Gri tik ise siyasiler ve çok yönlü hesaplar için kullanılmakta.

Son haftalarda Musk, Twitter’ı “X” ana şirketinin çatısı altına taşıdı, bu da Twitter’ın hala platformda kullanıldığı anlamına gelirken, şirket adının resmi olarak yok olduğu anlamına geliyor.

Ayrıca, mesajları, ödemeleri ve daha fazlasını birleştiren çok amaçlı bir “X” uygulaması oluşturmak için Twitter’ı kullanmaktan bahsetti.

Bu hafta, Twitter’da şifrelenmiş doğrudan mesajlar duyurdu ve platforma sesli ve görüntülü aramaların ekleneceğini açıkladı.

Elon Musk on Twitter: “I am excited to welcome Linda Yaccarino as the new CEO of Twitter!@LindaYacc will focus primarily on business operations, while I focus on product design & new technology.Looking forward to working with Linda to transform this platform into X, the everything app. https://t.co/TiSJtTWuky / Twitter”

I am excited to welcome Linda Yaccarino as the new CEO of Twitter!@LindaYacc will focus primarily on business operations, while I focus on product design & new technology.Looking forward to working with Linda to transform this platform into X, the everything app. https://t.co/TiSJtTWuky

“Twitter’ın yeni CEO’su olarak Linda Yaccarino’nun atanmasını duyurmaktan memnuniyet duyarım!

@LindaYacc öncelikli olarak iş operasyonlarıyla ilgilenirken ben de ürün tasarımı & yeni teknolojilerden sorumlu olacağım.

Bu platformu her şey uygulaması, X’e dönüştürürken Linda ile çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum.”

Editör: Doruk Adakoğlu – 13.05.2023

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Doruk Adakoğlu tarafından yazıldı

Ankara Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu. Serbest çevirmen, yazar ve editör.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Starlink raylarda: ABD demiryolu hattı, uzay tabanlı internet hizmetine ev sahipliği yapan ilk ülke oldu

    Starlink Raylarda: ABD Demiryolu Hattı, Uzay Tabanlı İnternet Hizmetine Ev Sahipliği Yapan İlk Ülke Oldu

    Türkiye’deki Türklük Kavramı