içinde

Elon Musk’tan Tesla Model 2 Devrimi İddiası!

Cybertruck son zamanlarda manşetleri çalmış olsa da, Tesla‘nın geçici olarak Model 2 olarak adlandırılan 25.000 $ ‘lık yaklaşan arabası sessizce gerçek oyun değiştirici olmaya hazırlanıyor. Yakın zamanda verdiği bir röportajda Elon Musk, merakla beklenen bu araç hakkında birkaç ilgi çekici ayrıntı sunarak, geliştirmenin ileri aşamasına ve daha önce görülen hiçbir şeye benzemeyen bir üretim sürecine işaret etti.

Tesla’nın yakında piyasaya çıkacak 25.000 dolarlık otomobili Model 2’nin elektrikli araç pazarında ezber bozması ve Tesla’nın en son üretim teknolojisini sergilemesi bekleniyor. Tesla’nın CEO’su Elon Musk, geçtiğimiz günlerde deneyimli bir otomotiv mühendisi ve analisti olan Sandy Munro ile yaptığı bir röportajda Model 2’nin üretim sürecine ilişkin bazı ayrıntıları açıkladı.

Meksika’dan Teksas’a

Musk’a göre Model 2 ABD’de, şirketin fütüristik kamyoneti Cybertruck’ın da monte edildiği Tesla’nın Teksas’taki Gigafactory‘sinde üretilecek. Musk, başlangıçta Model 2 için ilk üretim yeri olacağı söylenen Meksika’daki Gigafactory’nin otomobilin lansmanından sonra hazır olacağını söyledi.

Yeniden Tanımlanan Bir Üretim Süreci

Musk ayrıca Model 2 üretim planlarını her hafta gözden geçirdiğini doğrulayarak projenin ileri bir geliştirme aşamasında olduğunu belirtti. Model 2’nin çok yüksek hacimlerde üretileceğini ve üretim hattının otomotiv endüstrisinde başka hiçbir şeye benzemeyeceğini söyledi.

Musk, “Bu otomobilin temsil edeceği üretim devrimi insanların aklını başından alacak,” dedi. “Şimdiye kadar kimsenin gördüğü herhangi bir otomobil üretim hattına benzemiyor. Dünya üzerindeki herhangi bir otomotiv fabrikasından çok daha ileri düzeyde bir üretim teknolojisi.”

Model 2, Cybertruck Teknolojisini Kullanabilir

Musk, Model 2’nin üretim hattının belirli özellikleri hakkında fazla bilgi vermedi, ancak Tesla’nın Cybertruck ile tanıttığı veya tanıtmayı planladığı bazı yenilikleri kullanabileceğini ima etti. Bunlardan biri, otomobilin gövdesinin büyük parçalarını tek parça halinde dökmek için dev makinelerin kullanılmasını içeren, parça sayısını azaltan ve montajı basitleştiren gigacasting işlemidir.

İtalya’da Idra Group tarafından üretilen gigacasting makineleri, 55.000 ila 61.000 kilonewtonluk sıkıştırma kuvvetiyle 2020 itibariyle üretimde olan en büyük yüksek basınçlı kalıp döküm makineleridir. Her bir makine 410-430 ton ağırlığında ve 80-90 saniyede 80 kilogram erimiş alüminyum döküm üretebiliyor.

Tesla, gigacasting makinelerini kompakt SUV’u Model Y’yi üretmek için kullandı ve Cybertruck için de kullanmayı planlıyor. Sandy Munro 2021 yılında bir Model 3 dökümünü analiz etmiş ve büyük Tesla şasi parçalarında kullanılan döküm alüminyum alaşımının esas olarak %89,5 alüminyum-silikon %8,5 karışımı ve ayrıca birkaç başka eser element olduğunu bildirmiştir.

Tesla’nın Model 2 için kullanabileceği bir diğer yenilik ise gerçek bir steer-by-wire sistemine olanak tanıyan 48V düşük voltajlı mimaridir, yani direksiyon simidi tekerleklere mekanik olarak bağlı değildir, bunun yerine elektrik sinyalleriyle kontrol edilir. Musk’ın Cybertruck’ta uygulanacağını söylediği bu sistem, sürücü için daha fazla esneklik ve güvenlik sunabilir ve aracın ağırlığını ve karmaşıklığını azaltabilir.

Nişten Kitlesel Pazara: Elektrikli Mobilitenin Demokratikleştirilmesi

2025 yılında piyasaya sürülmesi beklenen Model 2, Tesla’nın şimdiye kadarki en uygun fiyatlı ve kitlesel pazara hitap eden otomobili olabilir ve Chevrolet Bolt, Nissan Leaf ve Hyundai Kona Electric gibi aynı fiyat aralığındaki diğer elektrikli araçlarla rekabet edebilir. Araç ayrıca federal EV sübvansiyonlarından da faydalanabilir ve bu da fiyatını daha da düşürebilir.

Tesla, Model 2’nin tasarımı veya teknik özellikleri hakkında fazla bilgi vermedi, ancak bazı söylentiler Model 3 veya kompakt Model Y‘ye benzer, ancak daha küçük ve daha hafif bir kompakt hatchback olabileceğini öne sürüyor. Daha hafif olması nedeniyle şarj başına 300 milden fazla yol kat etmesini sağlayabilecek 53 kWh LFP batarya ile donatılmış olabilir.

Model 2, özellikle uygun fiyatlı ve sürdürülebilir mobilite talebinin yüksek olduğu Hindistan ve Çin gibi gelişmekte olan pazarlarda Tesla’nın büyümesi ve genişlemesi için kilit bir ürün olabilir. Tesla şimdiden Almanya’nın Berlin kentinde bir Gigafactory ve Çin’in Şangay kentinde Model 2’nin de üretilebileceği bir Gigafactory inşa etmeye başladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: Nur Bersun Aynur – 09.12.2023

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Siyonizm | Ortaya Çıkış Amacı ve Günümüzde Yaşananlar

    Matematiğin ve Bilimin Aydınlık Yüzü: Ömer Hayyam Kimdir?