içinde

Alman ordusu Bundeswehr Türklere askere katılım çağrısında bulundu

Geçtiğimiz senelerde kızgınlığını arttıran Rusya/Ukrayna savaşı doğrultusunda askeri personel sıkıntısını çözmek isteyen Alman ordusu Bundeswehr (Türkçe anlamı: Federal Savunma) Türkleri askere almaya hazırlanıyor.

  • Peki Şartlar Ve Maaş Ne Olacak?

İlk hedef kitle olarak Almanya’da doğup büyümüş olan Türk vatandaşları askere girebilecek ve alt taban olarak yıllık 40.000€ (9.02.24 kuru ile 1.321.667,20₺) maaş alacak, maaş miktarı rütbeye göre artacak.

  • Almanya’da Neden Askeri Personel Sıkıntısı Var?

2011 yılında zorunlu askerlikten profesyonel orduya geçen Almanya orduya katılabilecek yeterince gönüllü asker bulamadı ve aktif personel sıkıntısı çekmeye başladı.

Bu doğrultuda Almanya gözünü Türk vatandaşlara kestirdi.

“Polis oluyor ise askerde olur”

Tartışmalar sürerken bir çok güvenlik uzmanı “Ülkede bir sürü yabancı kökenli memur, polis ve güvenlik görevlisi var” diyerek bu kişilerin askerlik için uygun olduğunu belirtti.

Eski savunma bakanı Franz Josef Jung “Eğer yeterince uzun süre bizimle yaşayan ve Almanya ile güçlü bağları olan, vatandaşlığı almış gençler olursa bunu kesinlikle değerlendirebiliriz“ diyerek plana destek verdi.

Planın gerçekleşmesi halinde Bundeswehr ordusunun 20’de 1’i Türk olacak.

Editör: David KAYA – 09.02.2024

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Katılımcı

David KAYA tarafından yazıldı

Almaca David ama "i" ile.
Fotoğraf 2019'dan.

Makale Yazarı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    CERN, nükleer radyasyon bölgelerini denetlemek için güçlü robot köpeği serbest bıraktı

    Heyecanla İzleyeceğiniz Suç Temalı Kore Dizileri