içinde

Kavga Sürüyor: Elon Musk, Sahte Hesap Verileri Sağlamazsa Twitter Anlaşmasını Sonlandırma Uyarısında Bulundu

Mektup, Twitter’ın yükümlülüklerini “açık bir şekilde ihlal ettiğini” ve Musk’ın birleşme sözleşmesini feshetme hakkını saklı tuttuğunu söyledi.

Mart ayında Elon Musk, sosyal medya firmasının sahte hesapların oranı hakkında veri sağlamasını beklerken anlaşmayı “geçici olarak askıya alacağını” söyledi.

Tesla CEO’su Elon Musk, sosyal medya platformunun spam ve sahte hesaplar hakkında veri sağlayamaması durumunda Twitter Inc’i devralmak için 44 milyar dolarlık anlaşmayı feshedebileceğini söyleyen bir uyarı yayınladı.

Reuters tarafından hazırlanan rapora göre, dünyanın en zengin insanı Pazartesi günü şirkete yazdığı bir mektupta bunu söyledi. Mektup, mikro blog platformunun yükümlülüklerini “açık bir şekilde ihlal ettiğini” ve Musk’ın birleşme anlaşmasını feshetme hakkını saklı tuttuğunu söyledi.

Ancak bu, Musk’ın Twitter anlaşmasıyla ilgili ilk uyarısı değil. Mart ayının başlarında Musk, sosyal medya firmasının sahte hesapların oranı hakkında veri sağlamasını beklerken anlaşmayı “geçici olarak askıya alacağını” söyledi.

Mektupta, “Musk, Twitter’ın birleşme anlaşması kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirmeyi şeffaf bir şekilde reddettiğine inanıyor ve bu da şirketin Musk’ın bu verilere ilişkin kendi analizinin ortaya çıkaracağı endişe nedeniyle şirketin istenen verileri sakladığı yönünde daha fazla şüpheye neden oluyor.”

Pazartesi günü, Twitter hisseleri piyasa öncesi işlemlerde yüzde 5.5 düşüşle 37.95 dolardan işlem gördü.

Bu arada Twitter geçen Cuma günü, Musk’ın firmayı 44 milyar dolarlık satın alması için HSR Yasası uyarınca bekleme süresinin sona erdiğini söyledi. Şirket, artık anlaşmanın tamamlanmasının, Twitter hissedarlarının onayı ve geçerli düzenleyici onayların alınması da dahil olmak üzere kalan geleneksel kapanış koşullarına tabi olacağını ekledi.

Editör: Fatih Düz – 12.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    1679 yapımı Stradivari kemanı açık artırmaya çıkıyor

    Huawei, İstanbul’da Düzenleyeceği “Bölgesel Ürün Etkinliği’nde Yeni Ürünlerini Tanıtacak