içinde

Dallas Hayvanat Bahçesi’nde 2 İmparator Tamarin Maymununun Kaçırıldığı Düşünülüyor

İmparator Tamarin

Dallas, Texas Hayvanat Bahçesi’nden kaçırılan 2 maymun terkedilmiş bir evde bulundu. Polis hala şüphelileri arıyor.

Son zamanlarda ilgili hayvanat bahçesinde yaşanan gizemli olaylar dizisine -bir akbabanın ölümü de dahil olmak üzere- bir yenisi daha eklendi.

Polis, pazartesi günü iki imparator tamarin maymununun kaybolması ile harekete geçti. Bu maymun türünün eve yakın durması ve hayvanat bahçesi arazisinde olmaması nedeniyle hayvanat bahçesi çalışanları maymunların kaçırıldığını düşünüyor.

Dallas polisi salı günü, Dallas’ın 16 kilometre uzağında Lancaster‘de terk edilmiş bir evde maymunları bulduğunu ve maymunların hayvanat bahçesine teslim edildiğini söyledi.

BBC tarafından görülen bir bildiriye göre polis, ipucu aldıktan sonra evi aradı.

O bildiride hayvanat bahçesi yetkilileri “2 imparator tamarin maymunumuzun bulunduğunu paylaşmaktan inanılmaz heyecan duyuyoruz” dedi. Devamında ise veterinerlerin hayvanları muayene edeceklerini de ekleyerek polisin tamarinleri hayvanat bahçesine götürmek için ekiplerini aradıklarını söyledi.

Keşif, salı günü erken saatlerde Dallas polisinin hayvanlar kaybolmadan önce hayvanat bahçesinde dolaşırken kameralar tarafından görülen bir adamın kimliğini belirlemek için halktan yardım istemesinin ardından geldi.

Polis, birinin hayvanların yaşam alanına bir delik açıp iki primatı kaçırdığına inandıklarını söyledi.

Bu ayın başlarında hayvanat bahçesinde bir dizi şüpheli olay, dumanlı genç bir parsın kesilmiş bir delikten kaçmasıyla başladı. Daha sonra hayvan güvenli bir şekilde bulundu.

Langur Maymunu

İşçiler ayrıca langur maymunlarının yaşam alanında kasıtlı bir şekilde oluşturulmuş kesikler buldular; fakat, hiçbiri kaçmadı.

Geçen hafta, nesli tükenmekte olan bir akbaba, “olağandışı bir yara” almış bir şekilde ölü bulundu. Kuş, gezegendeki 6.500 kuştan biriydi ve ölümü “çok şüpheli” bir olay olarak kabul edildi.

Hayvanat bahçesi personeli, Pin adlı 35 yaşındaki sarkık suratlı akbabayı kaybetmenin yıkıcı olduğunu ve onun “herkes tarafından çok özleneceğini” söyledi.

Soruşturmaların hiçbirinde tutuklama yapılmadı ve Dallas polisi, olayların bağlantılı olup olmadığını açıklamayı reddetti.

Şüpheli olaylar başladığından beri, hayvanat bahçesi ekstra kameralar ekledi ve geceleri güvenlik devriyelerini artırdı.

Amerikan Hayvanat Bahçesi Bekçileri Derneği‘nin CEO’su Ed Hansen, birinin “Dallas Hayvanat Bahçesi ile gerçekten bir sorunu olduğunu” ancak hayvanat bahçesinin sektörde “mükemmel” bir üne sahip olduğunu söyledi.

İmparator tamarin maymunları, insan bıyıklarını andıran uzun beyaz bıyıkları ile ayırt edilir. Adlarını Almanya’nın bıyıklı son imparatoru II. Wilhelm’den aldıklarına inanılıyor.

Hayvanat bahçesi, 2.000’den fazla hayvanı barındıran 106 dönümlük bir alana sahip ve Teksas’taki en eski ve en büyük hayvanat bahçesi.

2004 yılında 136 kg ağırlığındaki bir goril, bulunduğu yerden kaçıp dört kişiyi yaraladıktan sonra vurularak öldürüldüğünde hayvanat bahçesi manşetlerde yer etmişti.

Editör: Doruk Adakoğlu – 01.02.2023

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Doruk Adakoğlu tarafından yazıldı

Ankara Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu. Serbest çevirmen, yazar ve editör.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    İçimizdeki Çocuğu Canlı Tutan Tayga’nın Dünyası’na Keyifli Bir Yolculuk

    Sosyal Eleştirinin Gerilime Yansıması: “The Menu” Filmine Bir Bakış