içinde

HavalıHavalı MuhteşemMuhteşem

İçimizdeki Çocuğu Canlı Tutan Tayga’nın Dünyası’na Keyifli Bir Yolculuk

Hobisini bir nevi Influencer’lığa çeviren, profesyonel hayatında proje yöneticiliği yapan Tayga Uzdil, Tayga’nın Dünyası kimliğiyle Instagram’da oyun severleri geçmişten günümüze hatta geleceğe de dair Playstation ve video oyunlarının dünyasına doğru keyifli bir yolculuğa çıkarıyor. Kendisi, içimizdeki çocuğun ateşini söndürmeyen paylaşımlarıyla birçok oyun severin buluşma noktası. Röportaj teklifimizi geri çevirmeyip bize değerli vaktini ayırdığı için Tayga Bey’e Dergio ailesi adına teşekkürlerimizi sunarım.

  • İlk önce bize kısaca kendinizi tanıtmakla başlayabilir misiniz?

Herkese merhaba, ismim Tayga Uzdil, İstanbul’da yaşıyorum ve 29 yaşındayım. Özel bir şirkette proje yöneticiliği pozisyonunda görev alıyorum, aynı zamanda Instagram’da ‘’Tayga’nın Dünyası’’ adında bir PlayStation içerikleri paylaştığım bir hesabım var. Ve oyunları çok seviyorum!

  • Neredeyse tüm çocukların hayali bir oyun konsoluna sahip olmaktır. Sizin ilk oyun konsolunuz hangisiydi? Onu ilk elinize aldığınızda hissettiklerinizi hatırlıyor musunuz ve ilk hangi oyunu oynamıştınız?

İlk oyun deneyimimi; 1999 yılında dayımın satın aldığı PlayStation 1 ile yaşama fırsatı buldum. Daha önce böylesine detaylı bir konsol görmediğim için hem şaşırmış hem de heyecanlanmıştım. İlk oyunum ise: günümüzde de oldukça popüler olan Hideo Kojima ve ekibinin geliştirdiği Metal Gear Solid’di.  Ama tabii ki; o günlerde İngilizcemin olmamasından ve oyunun dinamiklerinin çok karışık gelmesinden dolayı hızlı bir şekilde Crash Bandicoot’a geçmiştim.

  • Sürekli geri dönüp oynadığınız oyun ya da oyunlar hangileri ve bu oyunlara geri dönmenizi sağlayan şeyler neler?

Sürekli oynadığım ve geri döndüğüm oyunların başında The Witcher 3: Wild Hunt geliyor. Bunun aslında birden fazla sebebi var. The Witcher 3’ün dünyasını oyunu uzun süre oynamayınca özlemeye başlıyorum. O dünyada görev yapmak, tam ana göreve giderken bir anda bir yan görevle karşılaşmak çok hoşuma gidiyor.

Bu listeye bir de The Last of Us serisini ekleyebilirim. İlk oyunu birçok defa bitirmiş biri olarak, The Last of Us’ın hikayesi ve hikaye anlatımı çok hoşuma gidiyor ve The Last of Us ile ilgili farklı içerikler gördüğümde içimde oluşan oyuna tekrardan başlama isteğine engel olamıyorum.

  • Konsol oyunlarının grafikleri ve oynanışları harici bir de oyuncuyu içine çeken efsanevi müzikleri var. Sizin için en efsanevi parça hangisi ve hangi oyundan?

Müzik konusunda oyun dünyasında çok başarılı oyunlar var; Red Dead Redemption II, The Last of Us, Uncharted, Grand Theft Auto, Detroit: Become Human gibi… Ama oyun dünyasındaki unutulmaz müzik dendiğinde ilk olarak benim aklıma Kratos ve God of War serisi geliyor. Hem ilk üçlemede yer alan hem de 2018 yılında başlayan İskandinav Mitolojisi’ni anlatan oyunlarda yer alan müzikler çıtayı ayrı bir yere koydu. ‘’The End Begins’’ – God of War II, ‘’God of War’’ – God of War (2018)

  • Neden oyun oynuyorsunuz? Oyun oynamak size ne katıyor?

Çünkü oyun oynarken kendimi mutlu hissediyorum! Bir oyunun dünyasına girmek, oradaki karakterlerle tanışıp gerçek hayattan 2-3 saatliğine uzaklaşmak beni hem rahatlatıyor hem de birçok şey öğretiyor. Oyun oynamayanlar belki bana inanmayacaklar ama oyunların çok ciddi bir öğretici yanı bulunuyor. Her yeni oyunda çok fazla şey öğrenip kendinizi sürekli olarak geliştirmeye devam ediyorsunuz.

  • Instagram hesabınızda özellikle Playstation oyunları ve haberlerini paylaştığınız bir hesabınız var. Bu hesabı açmaya neden ve nasıl karar verdiniz? Hesabınızla bu kadar ilgilenen takipçilerinizin olacağını tahmin etmiş miydiniz? Buradan onlara ne söylemek istersiniz?

Öncelikle buradan hepsine beni destekledikleri ve yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız!

Instagram hesabı fikri şöyle ortaya çıktı: ‘’Ben çok oyun oynuyorum, neden oynadıklarımı insanlarla paylaşmıyorum belki çok  beğenirler…’’ Bir gece yarısı hesabımı açtım ve içerikler paylaşmaya başladım. Takipçilerimi PlayStation ve oyunlar hakkında bilgilendirmek şu anda hayatımdaki önemli görevlerden biri!

  • İleride YouTube gibi diğer sosyal medya platformlarına da girmeyi düşünüyor musunuz? Aklınızda o platformlar için içerik fikirleri var mı?

YouTube düşündüğüm ilk platformlardan biri olarak öne çıkıyor. Instagram’da paylaştığım içeriklerin farklı versiyonlarını yine bilgilendirici ve eğlendirici olmak şartıyla YouTube’a taşıyabilirim ama şimdilik Instagram’daki takipçi sayımı olabildiğince artırmayı hedefliyorum.

  • Playstation’ın resmi Türkiye hesabı tarafından fark edilmek nasıl bir duygu?

PlayStation Türkiye’nin hesabımı takip etmeye başlaması bir anda oldu. Çok sevindim, doğru işler yapıyorum ki PlayStation’ın resmi hesabı beni takip etmeye başladı hissi gerçekten motive edici bir durumdu. Örneğin; bu sayede God of War Ragnarök’un Türkiye lansmanına gitme şansı buldum. Orada hem PlayStation Türkiye ekibiyle hem de oyun sektöründen birçok farklı isimle tanıştım. Bunlar çok değerli ve parayla satın alınamayacak tecrübeler…

  • Bir oyunun yapımında çalışma şansınız olsaydı hangi oyunda ve departmanında çalışmak isterdiniz?

Pazarlama ile uğraşıyorum, çok büyük bir markanın (God of War, The Last of Us, Red Dead Redemption, Uncharted gibi) pazarlama ve iletişim departmanında yer almak çok isterdim. Markayı mümkün olduğunca büyük ve farklı kitleye ulaştırmak için oluşturulacak pazarlama stratejilerinde söz sahibi olmak her zaman hayalini kurduğum bir konu oldu. Belki bir gün…

  • Son olarak buradan okuyucularımıza ölmeden önce hangi oyunu oynamalarını tavsiye edersiniz?

Şu oyunu, bu oyunu oynayın demektense oyun oynayın! Yaklaşık 24 senedir aralıksız olarak oyun oynuyorum, eminim ki bu dünyada herkesin seveceği bir oyun var ve bence önemli olan bu oyunları keşfedip onları oynamak deneyimlemek… Çünkü ister PlayStation’da The Last of Us oynayın ister mobil cihazlarda Candy Crush, oyun oynamanın insanları rahatlatan ve mutlu eden bir hobi olduğunu unutmayın.

Editör: Fatih Düz – 01.02.2023

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Doruk Adakoğlu tarafından yazıldı

Ankara Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu. Serbest çevirmen, yazar ve editör.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    1. Sayenizde tanıdığım bir isim oldu kendisi. Playstation oyunlarına şu sıralar aman aman bir hakimliğim olmasa da eskiden (geçen sene kjhgfds) oldukça severdim. Tayga beyi görüp röportajı okuyunca playstation perileri gelmedi desem yalan olur 🙂 Emeğinize sağlık, okuması oldukça keyfili bir röportaj olmuş. Umarım kendinizi çok özletmeden başka röportajlar yapmaya devam edersiniz 🙂

    Oğlu Gördüklerini Söylemişti, Gerçekler Ortaya Çıktı!

    Dallas Hayvanat Bahçesi’nde 2 İmparator Tamarin Maymununun Kaçırıldığı Düşünülüyor