içinde

Telepati Üzerine Çalışırken Ortadan Kaybolan Meksikalı Bilim Adamı Jacobo Grinberg

Jacobo iki dünya arasındaydı, ünlü bir bilim insanıydı ve aynı zamanda bilimin sınırlarını da aşıyordu.

Sinerjik teori

“Teori, insan beyninin, tüm nöronal unsurlarının aktivasyonunun sonucu olan hiper karmaşık bir etkileşim alanı yaratabildiğini varsayar. Bu etkileşim matriksine “nöronal alan” denir. Aktivasyonunun etkilerinden biri, nöronal aktivitenin birleşmesidir. Nöronal alanın temel uzay-zaman yapısında bir bozulma ürettiği varsayılır ve algılarımızın gerçekliği bu çarpıtmanın algılanmasıdır. Nöronal alanın aktive olabilmesi için beyin kadar karmaşık bir yapıya ihtiyaç vardır. Bu alan, empatik sözsüz iletişimde üretilen beyinler arasındaki etkileşimlerden sorumludur. Bilinç, nöronal alanla yakından bağlantılıdır. Tartışılan varsayımlar, psikofizyoloji ve yeni fizikten elde edilen kanıtlarla destekleniyor.”

Jacobo Grinberg, telepatinin varlığını kanıtlamak için bilinç çalışmasını genişletmesiyle tanınan Meksikalı bir bilim adamıydı.

“Pachita” adlı şamanla tanıştı ve Jacobo’nun bunların sahtekarlık olmadığını düzelttiği, tedavisi olmayan hastalıklar üzerinde temiz el ameliyatları yaptığı uygulamalarını belgeledi. Jacobo bu keşiften sonra meditasyon, Meksika şamanizmi ve astroloji hakkında daha fazla çalışmaya karar verdi.

Paranormale bilimsel destek vermek için kuantum fiziğine dayalı sinerjistik teoriyi (sinerji terimi sentez ve enerji kelimelerinden türetilen bileşik bir kelimedir) yarattı. Başka bir deyişle, Jacobo, insanların kendi gerçekliklerini değiştirebileceklerini, ona “Pachita” şamanının yaptığı gibi girip çıkabileceklerini garanti etti.

Jacobo Grinberg’e ne oldu?

Jacobo Grinberg -Zylberbaum, sinterjik teori üzerine çalışmalarını halka açtıktan sonra gizemli bir şekilde ortadan kaybolan tartışmalı bir nörofizyologdu. Teori, Grinberg’in Pachita adında bir psişik şifacı ile yaptığı iddia edilen deneylere dayanıyordu. Mucize yaratması karşısında şaşkına dönmüş, bilimsel yöntemi gördüklerine uygulamaya çalışmış ve sinerjik teori ortaya atmıştır.

Bu teoriyi test etmek için laboratuvarda psi deneyleri yapmaya başladı; özellikle telepati deneyleri ve telekinezi deneyleri.

Grinberg, sinerjik teorisini test etmek için birkaç deney geliştirirken aniden ortadan kayboldu.

Kesin olmak gerekirse, Meksika için tartışmalı bir yıl olan 1994’te ortadan kayboldu; Zapatista ayaklanması, Başkan Ernesto Zedillo yönetiminin göreve başlaması, Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması’nın başlaması, derin bir ekonomik krizin başlaması, seçimler ve bir başkan adayının öldürülmesi arasında.

Bu yüzden bilim adamı Jacobo Grinberg’in ilginç bir şekilde ortadan kaybolmasının birkaç ay içinde unutulmuş bir kayıp olarak kaldı.

Ortadan kaybolma teorileri

Bir uzay kaçırma olayının, bir tutku suçunun kurbanı olabileceği ya da NASA ya da CIA tarafından yeryüzünden silinebileceği düşünülüyordu.

Olanlarla ilgili bugüne kadar somut bir bilgi yok, Meksika’da ünlü bir aktör olan kardeşi Ari Telch, Jacobo’nun soruşturmasının yıllar önce kapatıldığını geçtiğimiz günlerde belirtti.

Bu bilim insanını çevreleyen muamma hala çözülmedi ve bazıları bu davanın bilim için bir sır olarak kalacağını söylüyor.

Jacobo Grinberg kimdi?

12 Aralık 1946’da, aslen Mexico City’de doğdu. Jacobo, Meksika Ulusal Üniversitesi’nde (UNAM) psikoloji okumaya karar verdi, mezun olduktan sonra çalışmalarına devam etmek için Amerika Birleşik Devletleri’ne gitti ve New York Tıp Koleji’nde doktora yaptı.

Meksika’ya döndükten sonra kısa süre içinde hayallerini gerçekleştirdi: Universidad Anahuac’ta bir psikofizyoloji laboratuvarının kurulması ve bundan sonra, 1987’de UNAM ve diğer bilim adamlarının yardımıyla Ulusal Bilinç Çalışmaları Enstitüsü’nü kurdu. CONACyT olarak da bilinen Meksika’daki teknoloji ve çalışmalar ofisi.

Jacobo Grinberg 46 kitap yazdı

UNAM’daki en büyük araştırma laboratuvarına sahip olmanın yanı sıra, yaklaşık 46 kitap yazdı.

Meksikalı bilim insanının 46 eserinden herhangi birini satın almak isterseniz, onları bulabileceğiniz farklı kitapçılar ve mağazalar var.

Grinberg’in teorisi hakkında  2020 yılında Doktor Grinberg’in Sırrı adlı bu filmi yapan yönetmen Ida Cuellar’ın belgeseli yayınlandı.

Editör: Melike Bay – 25.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Indium tarafından yazıldı

YorumcuMakale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Köpekleri Çiğ Etle Beslemenin Antibiyotiğe Dirençli Bakteri Artışı İle İlişkisi

    Kötü Bildiğimiz İyi Alışkanlıklar