içinde

Püf Noktalarıyla Evde Pratik Pide Nasıl Yapılır?

Kıymalı, peynirli, kaşarlı ya da sucuklu tercih edilebilecek  evde pratik pide nasıl yapılır, sorusunun cevabını ayrıntılarıyla sizler için hazırladık. Oldukça kolay bir şekilde evde artık sizler de pide hazırlayabilir, lezzetli bir şekilde tüketebilirsiniz. Misafirlerinizin parmaklarını yemesine de bu şekilde katkıda bulunabilirsiniz. Damaklarda tat bırakacak lezzetiyle pideler oluşturmaya başlamak için gereken malzemelere siz karar vereceksiniz.

Evde Pide Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli? 

Öncelikli olarak hamurun yoğurulmasında birkaç önemli ayrıntı söz konusudur. Harcın çok hamur olması sonucunda yumuşaklık ortaya çıkabilir. Çıtır bir halde olması adına mutlaka yoğurt eklemesi yapılmamalıdır. Hamur içerisinde olması gerekenler un, su, tuz, maya ve toz şekerdir.

 Pide Hamuru Püf Noktaları Neler? 

 Yoğurma işlemleri sonrasında hamurun belirli bir süre dinlendirilmesi ve böylelikle mayalanması sağlanmalıdır. Vakit çok az olsa bile buna riayet edilmesini tavsiye ederiz. Hamurun kenar kısımları ise kabarık hale getirilir. Harcın yayılması sonrasında dökülmesi bu şekilde önlenir.

 Pide Harcı Püf Noktaları Neler? 

 Eğer kavurmalı ya da kıymalı yapılacak olursa mutlaka yağlı et kullanımı önerilir. Varsa soğan, biber ve domates gibi ürünler çok ince bir şekilde doğranarak hazırlanmalıdır. Hazırlanan iç harcın sulu olmasıyla evde pratik pide çok daha lezzetli olacaktır. Kurumaması adına bu püf noktası değerli olurken soğanların tüm pide içerisinde yayılması da lezzeti arttıran hususlardandır. Eğer yağlı bir iç harcı oluşturulmamış ise üzerine 4 kaşığa kadar zeytinyağı ilavesi yapılabilir.

Kaşarlı-sucuklu ya da peynirli olarak da pideler hazırlanabilir. Yine aynı şekilde peynirli türünde de belirli bir oranda sulu olmasına özen göstermelisiniz. Fırın içerisinde kuruyup katı hale gelmemesi adına bu önemlidir.

Pide Pişirilmesi Püf Noktaları 

 Yüksek ısıda pişirilmesi gerekli olan pidelerin hızlı bir şekilde pişmesi de lezzetinin kaybolmaması adına önemli bir başka unsurdur. Hazırlanmış olan evde pratik pide nasıl yapılır sorusunda pişme durumu da belirleyicidir. Mutlaka minimum 300 dereceye getirilen ve ısıtılmış olan fırına verilmelidir. Fırın tepsisi yağlı olmalıdır ki yağlı kağıt kullanma fikri var olsa bile alt kısmının mutlaka belirli bir yağ oranına sahip olması lazımdır. Pişme işlemlerinin ardından tereyağı ile yağlama yapılarak servise hazır hale gelir.

 

Editör: Sümeyye Özmen – 25.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Taraftar

Muhammed Murat tarafından yazıldı

1992 doğumlu olup Türk Dili ve Edebiyatı mezunuyum. Reklam ve içerik yazarı olarak 5 yıldır profesyonel hizmet veriyorum.

Makale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Nâzım Hikmet'in Kaleminden, Cem Karaca'nın Sesinden

    Köpeğinize Öğretebileceğiniz 4 Basit Komut