içinde

Bronzer nasıl kullanılır? Bronzer kullanmanın püf noktaları neler?

Cildin görünümünü büyük oranda değiştiren Bronzer nasıl kullanılır ve ne işe yarar diyenler burada mısınız? Çokça tercih edilen kozmetik ürünlerinden olmakla beraber cildin her zaman bronz görünmesini sağlayan bronzer ile ilgili tüm merak edilenlere sizler için cevap aradık. Farklı markaların bronzer seçenekleri bulunurken cilde nasıl uygulanır? Hangi ciltlerde ne gibi etkileri olur? Cilt tipine göre doğru bronzer kullanmanın püf noktaları nelerdir? Hepsi ve çok daha fazlasını yazımızda bulabilirsiniz.

Bronzlaştırıcı etkiye sahip pudralar olan tanımlanan Bronzer, daha sağlıklı ve temiz bir cilt yapısı oluşturur. Yaz ve kış aylarında bir farklılık olmadan rahatlıkla kullanılabilir. Doğal bir bronz görünüm elde etmek isteyenler için idealdir. Bronzluk haricinde cildin birçok açıdan daha güzel görünmesini de sağlar. Peki, Bronzer işlemleri nasıl yapılır?

Cilt Farklılıklarına Bronzer Nasıl Yapılır?

Açık tenliler için daha çok şeftali tonları kullanılırken sarışınlara bal rengi tonlar iyi gitmektedir. Buğday tenli iseniz toprak tonlu bronzer seçimi çok daha iyi sonuçlar verecektir. Kirli bir görüntü olmaması için koyu renklerde uzak durulmalı, çok ışıltılı renklerin olumsuz etkilerinden de kaçınılmalıdır. Koyu tene sahip esmerler için çikolata renk tonu tavsiye edilir.

Ciltte Bronzer Nasıl Kullanılır?

Ciltte yüzü boyutlandırma amacıyla da yapılan bronzer kullanmanın püf noktaları arasında fırça seçimi gelir. Yuvarlak ve aynı zamanda ucu yumuşak olmalıdır. Çok hafif darbelerle işlemler yapılır. Eğer çok küçük fırça seçimi olursa orantısız bir dağılımdan dolayı etkisi kaybolacaktır. Doğallık istenmesinden ötürü dolgun uçlu olması da arananlardandır. Çok az miktarda alınarak yüz hattında dağıtılır. Hafif ve yavaşça işlemler yapılır.

Bronzer Kullanımı Etkisi Neler?

Cilt renginin ısıtılmasıyla beraber gölgelendirme olması adına da yine bronzer kullanmanın püf noktaları bilinmelidir. Hemen bronzer nasıl kullanılır sorusuna yanıt verdikten sonra da etkilerine bakabiliriz. Önemli geceler öncesinde makyajla birlikte rahatlıkla yapılabilir. Makyaj malzemeleri arasında kendisine yer verebilirsiniz. Ancak çok sıradan günlerde dahi cildin daha bronz yapıya kavuşması adına kullanımına devam edilir. Elmacık kemiklerinin daha belirgin olması adına da yine bronzer kullanılmaktadır. Gölgeli bir görünüm, parlak bir yapı veya doğal bir sırıtmayan yüz cildi adına tercih edilir.

Editör: Fatih Düz – 04.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Taraftar

Muhammed Murat tarafından yazıldı

1992 doğumlu olup Türk Dili ve Edebiyatı mezunuyum. Reklam ve içerik yazarı olarak 5 yıldır profesyonel hizmet veriyorum.

Makale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Teoman "Ayna" şarkısı ile bir gencin hayatını kurtardığını anlattı

    YAŞ 37: GÜÇLÜ OLMAK İÇİN HAYATTAN ÖĞRENDİĞİM 8 DERS