içinde

Balıkesir Lezzeti Höşmerim Tatlısı Nasıl Yapılır? Pratik Höşmerim Tarifi

Yapılışı zahmetli olarak görülse de Balıkesir’in en leziz ürünlerinden olan Höşmerim tatlısı nasıl yapılır sorusunun püf noktalarını sizler için hazırladık. Peynir mayasıyla damakta tat bırakan tatlıyı her zaman için tüketebilir, yemeklerden sonra afiyetle yiyebilirsiniz. Anadolu Yörükleri tarafından yapıldığı ve sonrasında da yayıldığı bilinen tatlıda kullanılan malzemeler nelerdir?

Höşmerim Tatlısı Malzemeleri

Üzeri için 1 çay kaşığı toz tarçının yeterli olduğu höşmerim tatlısında 1 litre süt, 1 su bardağı irmik, 3 su bardağı toz şeker, 1 adet yumurta sarısı ve yarım kaşık kadar peynir mayası kullanılır. Özellikle uzamasıyla da akıllarda kalan tatlının şeker oranı çok yüksek değildir. Kalori almak istemeyenler için dahi oldukça idealdir. Kolaylıkla yapabilir, gönül rahatlığıyla misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Höşmerim Tatlısı Tarifi

Farklı bir lezzet yaparak sevdiklerinizi şaşırtmak isterseniz höşmerim tatlısı nasıl yapılır oldukça iyi bir seçim olacaktır. Her ne kadar çok yaygın olarak duyulsa da iyi bir höşmerim yapmak o kadar da kolay değildir. Öncelikli olarak derin bir kap bularak içine toz şeker ve irmik alınır. İyi bir karışım sonrasında yumurtanın sarısı ilave edilir.

Diğer tarafta ise süt ılık hale getirilerek peynir mayasıyla birlikte bekletilir. Ocağa alınan toz şeker-irmik karışımın içerisine sütlü maya eklenir. İyi bir şekilde karıştırılmaya devam edilir. Yoğun bir kıvam elde edilecek olup isteğe bağlı olarak süslemeler yapılabilir. Genel de çam fıstığı konulurken sizler var olan farklı yemişlerle de höşmerim tatlısını zenginleştirebilirsiniz. Süsleme işlemleri mutlaka sıcak durumda iken yapılmalıdır. Sonrasında ise servis için hazır hale gelecektir. Tatlı tabaklarına aldıktan sonra üzeri toz tarçın ile de daha lezzetli hale getirilebilir. Yaz aylarında ise dondurmayla servis edilmesi de söz konusu olup ferahlık sağlar.

Kaşıkla alınırken lastik gibi uzayan ve ağızda çok leziz bir tat bırakan höşmerim tatlısı çayın yanında oldukça idealdir. Ancak öğle saatleri içinde kolaylıkla yapılabilir. Özellikle ev ziyaretleri ya da ani misafir durumlarında yapılabilecek hızlı tatlılar arasında sayılır. Şimdiden bu leziz tatlı afiyet şifa olsun…

Editör: Astropower – 14.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Taraftar

Muhammed Murat tarafından yazıldı

1992 doğumlu olup Türk Dili ve Edebiyatı mezunuyum. Reklam ve içerik yazarı olarak 5 yıldır profesyonel hizmet veriyorum.

Makale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    iPhone Almanız İçin Sebepler📱

    Otizm Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar