içinde

Evde İstavrit Tava Nasıl Yapılır? Pratik İstavrit Tava Tarifi

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte balık sezonu çok daha hissedilir olurken kolay bir şekilde istavrit tava tarifi yazımızı sizler için hazırladık. İstavrit tavanın evde nasıl yapılabileceği, hangi işlemlerden geçeceği ve en lezzetli şekilde nasıl servis edileceğini merak ediyorsanız okumaya devam edin. Temizlenmesinin çok önemli olan istavrit tava için işlemlerin sırası çok önemlidir.

Kan akışının dengelenmesini sağlamasının ötesinde A, B2, B12 ve C vitaminleri sağlayan balık türünün haftada bir kez tüketilmesi uzmanlarca önerilir. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi amacıyla da yenir. Ayrıca kişinin zihinsel anlamda gelişimi bakımından da değerlidir. Peki, salatayla birlikte servis edilen istavrit tava tarifi malzemeleri nelerdir?

İstavrit Tava Malzemeleri

Kişi sayısına göre değişmekle beraber 1,5 kilo istavrit bir aile için yeterli olacaktır. 1 çay bardağı mısır unu ve sıvı yağ ile tuz yeterlidir. Yanına havuç salatası yapılabilir, bol yeşillikli bir salata hazırlanabilir. Ayrıca olmazsa olmazlar arasında limon da bulunur.

İstavrit Tava Tarifi Püf Noktaları Neler?

Fırında da yapılabilir olan istavrit en güzel tavada hazırlanırken balıkların taze ve güzel olması da önemlidir. Sonrasında ikişer ikişer alınan balıklar bir kap içinde hazır olan tuza batırılır. Akabinde mısır ununa da batırıldıktan sonra hazır hale getirilir. Tüm balıklar bu işlemlerden geçirilir. Tavaya sıvı yağ koyup altı kısık olacak şekilde açılır. Sonrasında mısır ununu bulanmış balıklar tavaya yerleştirilir. 5-10 dakika arasında pişme işlemi yapılırken sonrasında balıkların diğer yüzü de ters çevrilerek pişirilir. Tabaklara konulan balıkların yanına limon eklenir. Mor, yeşil ya da havuç salatasıyla birlikte servise hazır olur.

Fırında İstavrit Farkı Ne?

Hazırlanan istavrit tava tarifi ile farklı olarak da istavritler hazırlanabilir. Yağlı olmaması ve daha sağlıklı olması açısından fırın ilk tercihtir. Balıklar temizlenip yağ içinde harmanlandıktan sonra yine mısır ununa batırılır. Fırın kağıdına dizilip çok az zeytinyağı ilavesiyle fırına verilir. 180 derecelik fırında 20 dakika pişirilerek, fırında istavrit servis edilir. İki farklı yöntemde de istavrit keyfi yaşayabilir, ikisini de deneyebilirsiniz. Leziz istavrit tava keyfi şimdiden afiyet olsun.

Editör: Zehra Garipli – 14.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Taraftar

Muhammed Murat tarafından yazıldı

1992 doğumlu olup Türk Dili ve Edebiyatı mezunuyum. Reklam ve içerik yazarı olarak 5 yıldır profesyonel hizmet veriyorum.

Makale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Otizm Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

    BEWITCHED AS DARK – Karanlık Müziğin Kadını