içinde

MuhteşemMuhteşem

Trakya’nın En Lezzetli Sushi Deneyimi: Daebak Sushi

Kapıdan çıkarken ‘’iyi ki’’ diyebileceğiniz bir mekana giriş yapıyoruz. Tüm Uzak Doğu Mutfağının Tek Çatı altında toplandığı bu nezih mekan Çorlu/Tekirdağ’daki Daebak Sushi.

Uzak Doğu mutfağına çekimser gözle bakan bir birey olarak en sonunda denemeye karar verdim. Kapıda hoşbeşle karşılandık. 8 ila 24 kişiden oluşan özel localarından birine teşrif ettik. Mekan sade ve şık. İç tasarım ve dekorasyonu göz yormuyor. Bünyesinde barındırdığı çalışanlar, müşteriler ve onların kulağına hitap eden müzikler içerisinde sakin bir ambians oluşturuyor.

Tek başınıza veya yanınızdakilerle karşılandınız. Bir masa veya Locaya buyruldunuz. Menüye bir göz gezdirdiğimizde; Japon Mutfağından pişmiş ve çiğ olmak üzere sushileri, Çin mutfağına özgü noodle, çorba, pilav çeşitleri,  özellikle sebze ve karides barındıran başlangıç lezzetler ve Dünya mutfağından etleriyle, Güney Kore’ye geldiğimizde ise özellikle pirinç kekinin dikkat çektiğini görüyoruz. Uzak doğu mutfağına önyargı ile yaklaşan kesme sesleniyorum ki içeride mutlaka damak zevkinize göre bir lezzet yakalayacaksınız.

Menülerde detaya inecek olursak; Sebzeli ve Tavuklu Noodle, California ve Philadelphia Roll, Set Hitosi ve General TSO adlı menülerinin en gözde lezzetler olduğunu, bunları karides ve çıtır tavuk lezzetli başlangıçlar, Çin usulü börek ve mantı,  karides, somon ve yosun içerikli çorbalar, özellikle 2-3 Kişilik acı, ekşi, soya sosla harmanlanmış ana içeriği ahtapot, dana eti, ton balığı, sebze ve pirinçler olan Kore’ye özgü menülerin takip ettiğini göreceksiniz.

Mekan ne alacağına karar veremeyen veyahut her lezzetten tatmak isteyenlere ‘’Set Menülerini’’ sunmakta. Bu menüler özellikle Sushi, Hot Sushi ve Nigiri içerikli olmakta. Menü olmasından bağımsız bireysel olarak Sebzeler, noodlelar, tavuklar, kırmızı etler, ördekler, deniz mahsulleri, nigiri, sashimi, gunkan styles, handroll sushi, makiler,Sushi ve Hot Sushi rolls, ramens, pilavlar, salatalar, tatlılar ve içecek kategorileri ile de lezzete kavuşmak mümkün.

Bu mekan uzak doğu denildiğinde akıllara sadece sushi ve noodlenin getirdiği sıradanlığını aşmış bir mekan olduğunu bahsettiklerimle kanıtlıyor. Uzak Doğu Mutfağı bağımlılarına, benim gibi ikilemde kalanlara veyahut hiç şans vermeyenlere şiddetle tavsiye ediyorum. Ayrıca Çorlu’nun böyle bir mekana ihtiyacı olduğunu tüm içtenliğimle belirtmek isterim. Buradan Daebak’a şans vereceklere afiyet olsun dileklerinde bulunuyorum.

Editör: Fatih Düz – 04.01.2024

Rapor Et

Katılımcı

Cansel Yolcu tarafından yazıldı

Makale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Dünya 2024’e Girdi | Savaşların Gölgesinde Yeni Yıl Kutlamaları

    Sigara Bırakma Yöntemlerine Yeni Bir Alternatif: Cytisine