içinde

MuhteşemMuhteşem

Evde kolay Islak Hamburger nasıl yapılır?

Sokak lezzetleri denilince akla gelen ve hemen hemen her büfede bulunabilmesiyle tanınmasına rağmen sizler evde kolay ıslak hamburger yapabilirsiniz. Çok daha sağlıklı ve lezzetli olmasıyla oldukça da basit işlemlerle hazırlayabilirsiniz. Islak hamburgerde hangi malzemelerin kullanıldığını ve nasıl yapıldığını merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edin. Vakit kaybetmeden haydi başlayalım o zaman.

Islak Hamburger Malzemeleri

  • Yarım kilo kıyma
  • 1 adet yumurtayla küçük boy 1 tane soğan.
  • 1 tutam kadar maydanoz
  • Tuz ve karabiber
  • Galeta Unu
  • Hamburger Ekmeği

Islak Hamburger Sosu Malzemeleri

  • 5 adet domates
  • 2 ya da 3 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı kadar ketçap
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Sıvı yağ, tuz ve az miktarda karabiber

Islak Hamburger Tarifi

Hijyenik bir ortamın sağlanmasıyla kolayca yapılabilen ıslak hamburger en iyi fast food ürünleri arasındadır. Enfes lezzeti ve köftesiyle diğer hamburgerlerden çok daha farklıdır. Acılı ya da acısız yapılabileceği gibi porsiyonları ve sayısını arttırmak sizin elinizde.  Evde kolay ıslak hamburger yapılışında ilk aşama köftenin hazırlanmasıdır. Soğanlar rendelenir ve bir kap içindeki kıymaya atılır. Ardından galeta unu, yumurta ve maydanoz eklenir. Güzelce yoğurma işlemi yapıldıktan sonra ıslak hamburgerde kullanacağımız köfte hazır olacaktır. Bu köfte hamburger ekmeği şeklinde yuvarlak hale getirilir. Bir müddet bu şekilde bekletilerek dinlendirilir.

Sos için kullanılacak domatesler ince bir şekilde doğranır. Var olan sarımsakları da rendeleyerek blender içine atın. Sos malzemelerini blender içine koyarak çırpma işlemine başlanır. Burada püre tarzında pürüzsüz bir sos elde edilinceye kadar çırpma devam edilir. Sonrasında bir tavaya alınan sos malzemeleri kısık ateşte pişirilir. Aynı anda hazırlanmış köftelerde yine bol yağ içerisinde kızartılır. Son olarak evde kolay ıslak hamburger ekmekleri açılır ve sosa batırılır. Soslanmış bir şekilde içlerine köfte konularak servis edilir. İsteğe bağlı olarak iki köfteli ıslak hamburger olarak da servisi edilmesi mümkün olup yanında ise patates kızartması ya da turşu ürünleri kullanabilirsiniz. Çok daha güvenli bir şekilde ev ortamında hemen ıslak hamburger yaparak kendinizi ödüllendirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun…

Editör: Fatih Düz – 03.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Taraftar

Muhammed Murat tarafından yazıldı

1992 doğumlu olup Türk Dili ve Edebiyatı mezunuyum. Reklam ve içerik yazarı olarak 5 yıldır profesyonel hizmet veriyorum.

Makale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Şaraplı Dana Ciğeri yapımı

    Çağrı Dörter dini nasıl yorumluyor?