içinde

Evde kolay Falafel nasıl yapılır?

Özellikle sebze severler için lezzetiyle tercih edilen bir yemek olmasının yanında Orta Doğu mutfağının sembollerinden falafel tarifi ile evde kolaylıkla yapabilirsiniz. Çıtır bir kaplamaya sahip olup içerisinde kuru baharatların bulunduğu nohut bazlı evde kolay falafel nasıl yapılır? Kültürümüze aslında çok uzak olmayan bu lezzetli tarif için bulunması gereken malzemelerde oldukça biliniyor. Bununla birlikte son derece hafif bir yapıdadır. Herhangi bir ağırlık yapmadığı gibi özellikle öğle ve akşam zamanında her saat tüketimi de uygundur.

Genellikle diyet yapanlar için listelerde bulundurulmasının yanı sıra hafif olması da rol oynar. Hızlı bir şekilde hazırlayarak hemen öğün içinde salatayla birlikte tüketilebilir. Veganlar tarafından dahi tüketilebilir olması da Lübnan mutfağı şaheserinin çokça değerlendirilmesini beraberinde getirmiştir. Peki, pratik hazırlanışıyla ünlü olan falafel tarifi için gerekli malzemeler nelerdir?

Evde Kolay Falafel Malzemeleri 

1 kilogram haşlanmış nohut, 6 diş çok ince bir şekilde doğranmış sarımsak, yarım demet taze soğan ve maydanoz, 1,5-2 yemek kaşığı kadar kimyon tuzu, 1 yemek kaşığı kişniş, 2 tatlı kaşığı toz biber, 3 yemek kaşığı tahin, 2 adet yumurta ve isteğe göre tuz ile karabiber malzemeleridir.

Evde Falafel Tarifi Yapılışı

Malzemeleri hazırladıktan sonra falafel tarifi yapılışına artık geçebiliriz. İlk iş olarak haşlanmış nohutlar robota atılarak çekilir. Sonrasında bir kaba konulur ve diğer malzemelerle bir karışım elde edilir. İyi bir şekilde harmanlanması sonrasında kaşıkla alarak yuvarlama işlemlerine başlanır. Top şeklinde yapılarak 5 dakika buzdolabında bekletilir. Sonrasında çıkarılarak kızgın yağ içerisine atılır. Çıtır bir şekle gelene kadar kızartılır. Bu işlemin ardından yağdan süzülerek tabaklara alınır ve servise hazır…

Hamur şeklini alıp iyi bir şekilde harman edilmesi var olan en kritik püf noktaları arasındadır. Yeşillikler iyice yedirilmeli ve adeta bir çiğ köfte yoğurması yapılmalıdır. Kızarmış olan falafeller aylarca buzlukta saklanabilir. İstenildiği zaman fırında beş dakikada açılarak tüketilebilir. Baharatların tatlandırıcı etkisi var olurken çok az ya da çok fazla konulması beraberinde değişimi de getirecektir. Burada isteğe göre daha acı bir falafel ortaya çıkarılabilir. Ancak yine de oranlara dikkat edilerek yapılması çok daha iyi bir seçim olacaktır. Servis edilirken yanında yoğurt ve yeşillik süslemesi olması da daha lezzetli hale getirebilir. Afiyet olsun….

Editör: Fatih Düz – 03.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Taraftar

Muhammed Murat tarafından yazıldı

1992 doğumlu olup Türk Dili ve Edebiyatı mezunuyum. Reklam ve içerik yazarı olarak 5 yıldır profesyonel hizmet veriyorum.

Makale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Güne Astrolojik Bakış | 03.07.2022

    Kubilay Aktaş – Rüya Nedir?