içinde

Dünyanın En Sıra Dışı 10 Yiyeceği | Dünyada Tercih Edilen Yiyecekler Nelerdir?

Seyahat etmenin eğlencesini yanı sıra yeni deneyimler edinmenin, yeni tatlar keşfetmenin ve en önemlisi o bölgeye ait sıra dışı yiyeceklere deneyim sağlamak çok güzel bir macera olabilmektedir. Bugünkü yazımda sıra dışı yiyecek zevkleri olan 10 ülkeye ve bu 10 sıra dışı yiyeceğe değineceğiz.

Hazırsanız başlıyorum.

1. Domuz Kanlı Kek; Tayvan

Galiba bunun sadece ismi bile birçoğumuzun midesinde bulantılara sebep olmuştur. Tayvan’da domuz kanı keki oldukça popüler bir yiyecek olup yerli halk tarafından çok sevilmektedir. Tahta bir çubuk üzerinde satılan ve dondurma gibi yenilen bu yiyecek sokak pazarlarında kolayca bulunan, genellikle domuz kanı ve pirinçten yapılan tatlı bir ikram olarak yer almaktadır.

2. Canlı Ahtapot; Güney Kore

Ölü ve hareketsiz olan kalamarın aksine, Güney Kore’deki ahtapot genellikle masaya canlı ve hareket halinde gelmektedir. Yemeğin uzmanları, hızlı yemenin en iyisi olduğunu söylemektedir.

3. Çekirge; Uganda

Yağışlı mevsimde yakalanan ve pişmiş veya çiğ olarak yenen bu ürünler, Ugandalılar için çok güzel bir favoridir. Kanatlı ve bacaksız olarak satılan ürünler, yerel pazarlarda kolayca bulunmaktadır.

4. Güvercin; Fransa

Birçok kişi tarafından kirli bir sokak hayvanı olarak kabul edilen bu kümes hayvanı yemeği, ülkenin en iyi restoranlarından bazılarının tabaklarını süsleyen pahalı ve çok sevilen bir yiyecek olma özelliğini taşımaktadır. Güçlü bir tada sahip olduğu düşünülse de, dünyanın birçok yerinde mutfakta kabul görmek için hala mücadele etmektedir.

5. Duryan; Malezya

Bazı Malezya otelleri durianı yasaklayan tabelalar asmak zorunda kalmışlardır Bu dikenli meyvenin ultra güçlü aroması turistleri cezbedebilir, ancak birçok Malezyalı onun hamur tadına bayılmaktadır.

 

6. Lütefisk; Norveç

Kostikte marine edilen bu sakızlı balığın hazırlanması günler almakta ve şimdiye kadar yaratılmış en aşağılık tadı olan yiyeceklerden biri olarak tanımlanmaktadır. Bu lezzetli olmayan yiyecek sahip olduğu ün yüzünden, dünyanın bu bölgesinde oldukça popüler olmaya devam etmektedir.

7. Kurtçuklar; Avustralya

Bu beyaz, yüksek proteinli atıştırmalıklar aslında güvelerin larvaları ve bir zamanlar bazı Aborjinlerin diyetlerinde temel gıda olan çölün önemli bir böcek besinidir fakat Avustralyalılar için favori yiyeceklerden biri haline gelmiştir.

8. Yılan Şarabı; Vietnam

Tıbbi özelliklere sahip olduğu söylenen bu güçlü kokteyl en iyi şekilde çabucak içilir. Sadece yılan kanından yapılmakla kalmaz, içinde bir yılan ve bazen de akrep gibi diğer canlılarla şişelenmektedir.

9. Eşek; İtalya

Prosciutto gibi dilimlenmiş ve yenen bu sandviç eti, ülkenin barlarında oldukça kolay bir şekilde bulunabilir ve yanlışlıkla sipariş edilebilir dikkat etmekte fayda var.

10. Deve kuşu; Güney Afrika

Kolesterolü düşük ve diğer etlerden daha sağlıklı olduğu düşünülen deve kuşu, tüm dünyada giderek daha popüler hale gelmektedir. Deve kuşu burgerinden kuş yumurtasından yapılan omletlere kadar her şey menülerde yavaş yavaş boy göstermeye başlamıştır.

Evet bugünkü yazımda sıra dışı yiyecek zevkleri olan ülkelere ve bu sıra dışı yiyeceklere değindim.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Size en sıra dışı gelen yiyecek hangisi yorumlarda buluşalım.

Editör: Fatih Düz – 04.10.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

vitalis tarafından yazıldı

23, intj, 5w6

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    1. Pek çok davranış gibi yemek de kültürel bir üretim biçimi ve toplumdan topluma farklılık gösteriyor. Bizim yediklerimiz başkalarına tuhaf gelirken başkalarının beslenme düzeni de bizim için tüketimi zor olabiliyor. Gerçi küreselleşen toplumda bu gidişle ortaklıklar beslenmeyi de ele geçirecek ve dünya kültür mirası olan beslenme çeşitliliği büyük firmalarin tekeline geçecek ve yozlasacak.

    Devlerin Aşkı Büyük Olur Dedirten Burçlar

    Bu Teste Göre Oğuz Atay’ın Tutunamayanlar’ında Hangi Karaktersin?