içinde

Stephen King’in Biyografisi Yayımlanacak

Stephen King’in biyografisi, yazarın doğum gününde bizlerle olacak. 

Stephen King’i hepimiz seviyoruz değil mi?

Üretken bir yazar olarak bilinen Amerikalı bilimkurgu, fantastik ve korku yazarı Stephen King bu sene, 21 Eylül’de 75. doğum gününü kutlayacak. Yazar Bev Vincent ise King’e bu sene bir kitap hediye etmeyi planlıyor:

Bir Stephen King biyografisini !

Bev Vincent kelimenin tam anlamıyla bir Stephen King aşığı olan Kanadalı bir kimyager ve yazardır. 1961 doğumlu yazar, Türkçe olarak yayımlanmayan, pek çok kitaba imza atmıştır. Kara Kule Rehberi (Dark Tower Companion), Kara Kule’ye Giden Yol (Road to the Dark Tower) kitapları 2009 yılında Bram Stoker ödülüne aday gösterilirken, 2010 yılındaysa Stephen King’in Illustrasyonlu Rehberi (The Stephen King’s Illustrated Companion) adlı kitabı Edgar Ödülüne aday gösterilmiştir. 2018 yılında bir hayalini gerçekleştirerek en sevdiği yazar olan Stephen King ile birlikte Uç ya da Kork (Flight or Fright) adlı bir antolojinin editörlüğünü yürütmüştür. Kısa öykü çalışmalarını Alfred Hitchcock’s Mystery Magazine, Ellery Queen’s Mystery Magazine, Borderlands 5, Ice Cold ve The Blue Religion gibi yerlerde yayımladı. 2001 yılından beri kesintisiz olarak Cemetery Dance dergisine yazılarıyla katkıda bulunmaktadır. Shirley Jackson ve Edgar Ödülleri için jüri üyeliği de yapmıştır.

Kitapta Bizi Neler Bekliyor ?

Stephen King ilk kitabının yayımlandığı tarih olan 5 Nisan 1974’den, çok öncesine dayanan bir yazarlık geçmişine sahiptir. Ancak ilk kitabıyla kariyerinin başladığı kabul edilse bile neredeyse 50 senedir dur durak bilmeden yazdığı da bir gerçek olarak önümüzde durmaktadır. 50 senelik bu zaman diliminde O, Mahşer, 22.11.63, Carrie, Yeşil Yol ve Kara Kule Serisi gibi akıllara ve kalplere kazınmış eserlerini yazdı.

Yazarın 75. doğum gününde yayımlanacak biyografi kitabı da bu 50 senelik süreçte neler olduğunu konu edinecek. Yazarlık kariyerindeki iniş çıkışlar, alkol ve uyuşturucuyla imtihanı, ailesiyle ilişkisi, yaşadığı zorluklar ve elbette ki yaptığı hataları işleyecek. King’i her yönden kuşatmaya alan ve onun hayatına dışardan bakan bir bakışla yazan Bev Vincent, Sai King’in sadık okurlarından birisi olarak bu kitaba bir başka özendiğini ifade ediyor. Kitap bütün bu biyografik bilgilerin yanı sıra King’in aile hayatına, yazarlığına dair arşivde yer alan fotoğrafları ve belgeleri de içeriyor.

Yurtdışında 20 Ekim’de yayımlanacak ve raflara ertesi gün çıkacak olan kitap 240 sayfadan oluşacak kitap “Stephen King” adıyla ve “A Complete Exploration of His Work, Life and Influences” alt başlığıyla, ciltli olarak satışa sunulacak. Türkiye’de ise ne zaman yayımlanacağı henüz belli değil. Biliyoruz ki Türkiye’de Stephen King’in çok hayranı var ancak yazarı yayımlayan yayınevleri işleri ağırdan almayı sevdiklerinden oldukça yavaş bir çeviri takvimleri olduğu da ortada.

Bev Vincent’ın adını duymuş ya da kitaplarını okumuş muydunuz? Stephen King ve yeni çıkacak biyografi kitabı ne düşünüyorsunuz?

Editör: İlkem Baydarlı – 18.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Emrecan Doğan tarafından yazıldı

YorumcuMakale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Befana Çirkin Bir Cadı Mı?

    İsrail'de Bulunan 1.600 Yıllık Portreler