içinde

İsrail'de Bulunan 1.600 Yıllık Portreler

İki İncil kahramanının, bilinen en eski tasvirleri, yakın zamanda Aşağı Celile’deki antik Hukok sinagogunda bir arkeolog ekibi tarafından keşfedildi.

Huqoq Kazı Projesi 10. sezonuna giriyor. Chapel Hill’deki Kuzey Karolina Üniversitesi’nin bildirdiğine göre, bu yıl keşfedilen buluntular arasında İncil’deki kahramanlar Deborah ve Jael’in İsrail Yargıçları Kitabı’ndan alınan 4-5. yüzyıl resimleri yer alıyor.

Kazı, yerde, üç yatay şeride bölünmüş, İsrail’in Yargıçlarından bir programı tasvir eden büyük bir mozaik paneli ortaya çıkardı, bölüm 4, İsrail’in çocukları, Lapidot’lu bir kadın ve ordu komutanı peygamber Deborah tarafından yönetildi. . Barak, ordu komutanı Sisera liderliğindeki Kenan ordusunu yendi.

Savaştan sonra Sisera, Kenli Heber’in uyurken tapınağına kazık saplayan karısı Yael’in çadırına sığındı.

Yukarıdaki şerit, Devorah’ı bir palmiye ağacının altında Varak’a doğru bakarken göstermektedir. Orta bant çok iyi korunmamış, ancak Sisera’nın oturduğunu gösteriyor. Aşağıdaki şerit, Jael kafasına bir araba sürerken Sisera’nın ölü ve kanlar içinde yattığını gösteriyor.

Arkeoloji ekibini yöneten Profesör Jody Magness, “Bu, Eski Ahit’ten bu programın ilk resmi ve eski Yahudi sanatında İncil kahramanları Deborah ve Jael’in bir resmini ilk kez gördük” dedi.

“Yeşu Kitabı’nın 19. bölümüne baktığımızda, Hukok’taki Yahudiler arasında hikayenin nasıl çok güçlü göründüğünü görebiliriz, çünkü aynı coğrafi bölgede – Naftali ve Zebulon kabilelerinin ülkesinde de bu hikayenin çok net geçtiği söylenmektedir. . “dedi profesör.

Hukok’taki daha önceki keşifler arasında, Samson’un çeşitli görüntüleri, Musa tarafından Kenan’ı keşfetmek için gönderilen adamlar, Nuh’un Gemisi, Kızıldeniz’in ikiye ayrılması, Yunus’un balık tarafından yutulması, Babil Kulesi’nin inşası, dört canavar Daniel, 7. bölüm ve daha birçok keşif.

 Fotoğraf: Jim Haberman

Kaynak: Chapel Hill’deki Kuzey Karolina Üniversitesi

Editör: Sümeyye Özmen – 18.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Sümeyye Özmen tarafından yazıldı

Gökçe Sultan'ın Diyarı kitabının yazarı
Türk dili ve edebiyatı öğretmeni
Calamus yayınevi genel yayın yönetmeni
NLP uygulayıcısı
Fikri firarda spiritüel okuyucu

YorumcuMakale YazarıVideo YapımcısıModeratörÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Stephen King’in Biyografisi Yayımlanacak

    Mısır Firavunu II.Pepi, Kölelerini Sinek Tuzağı Olarak Kullanmak İçin Balla Kapladı