içinde

Heyecanla İzleyeceğiniz Suç Temalı Kore Dizileri

Kore yapımı dizilere bir kere dalınca çıkması epey zor. Uzun bir süredir kültürlerini tanıtmak adına bir sistem kuran ve özellikle pandemi döneminde çok daha geniş bir kitleye yayılan bu dizilerin, başka bir deyişle Kdramalar her yaştan izleyiciye, her türde diziyi bulabileceği geniş bir yelpaze sunuyor.

Biz de Dergio olarak bu yelpazeden suç konulu dizileri derlemek istedik. Kdrama seven izleyicilerimiz alternatiflerin oldukça fazla olduğunda bizimle hemfikir olacaktır. Bu açıdan 2020 ve sonrasındaki yıllarda gösterime başlayan diziler hakkında kısaca bilgi vermeye çalıştık.

İşte izleyenlerini gerilime, heyecana, akıl oyunlarına ve aksiyona doyuran suç türündeki Kdramalar:

My Name

Yapım Yılı: 2021

Bölüm Sayısı: 8

Oyuncular: Han So-Hee, Ahn Bo Hyun, Kim Sang-ho, Chang Ryul, Park Hee-Soon

Genç bir kadın olan Yoon, babasının ölümüyle ilgili gerçeği öğrenmek için organize bir suç çetesine katılır. Yoon aynı zamanda babasının gizemli ölümü hakkında daha fazla bilgi edinmek için polis departmanında köstebek olarak gizli göreve gider. Ancak ikili hayatları beklenmedik şekillerde birleşmeye başlayınca işler karmaşık bir hal alır.

Big Mouth

Yapım Yılı: 2022

Bölüm Sayısı: 16

Oyuncular: Lee Jong-suk, YoonA, Kim Joo-heon, Ok Ja-yeon

Hiç bir zaman başarılı olamayan üçüncü sınıf bir avukat Park Chang Ho’nun tesadüfen bir cinayet davasının sorumluluğunu üstlenip gizli gerçeği daha da derinlemesine araştırmasıyla ortaya çıkan tuhaf olaylar etrafında dönmektedir. Karıştığı cinayet davasının ardından bir şekilde dahi dolandırıcı Büyük Fare olarak parmaklanır. Böylece kendini hayati tehlike arz eden bir durumun ortasında bulur.

Through The Darkness

Yapım Yılı: 2022

Bölüm Sayısı: 12

Oyuncular: Kim Nam-gil, Jin Sun-kyu, Kim So-jin

Azimli dedektiflerden oluşan bir ekip, Kore’nin ilk seri katilleri ülkeyi dehşete sürüklediği sırada canilerin zihinlerini incelemeye başlar. Gerçek olaylardan uyarlandığı notunu da ekleyelim.

Mouse

Yapım Yılı: 2021

Bölüm Sayısı: 20

Oyuncular: Lee Seung-gi, Lee Hee-joon, Park Ju-hyun, Kyung Soo-jin

Jung Ba Reum bir polis karakolunda çalışan çaylak bir polis memurudur ve psikopat bir seri katille karşılaştığında hayatı değişir. Bu durum onu ve ortağı Go Moo Chi’yi psikopatik davranışların ardındaki gerçeği ortaya çıkarmaya iter. Bu aynı zamanda anne karnındaki bir psikopatın fetal genetik test kullanılarak taranmasının mümkün olup olmadığı sorusunu da gündeme getirir.

The Veil

Yapım Yılı: 2021

Bölüm Sayısı: 12

Oyuncular: Nam Koong-min, Park Ha-seon, Kim Ji-eun, Jang Young-nam

Bir casus araştırma programı üst düzey bir Ulusal İstihbarat Servisi (NIS) ajanının hikayesini ortaya çıkarır. Kendisini çöküşe götüren iç haini ortaya çıkarmaya çalışırken, örgütün arkasındaki çok daha büyük bir düşmanla yüzleşir.

Flower Of Evil

Yapım Yılı: 2020

Bölüm Sayısı: 16

Oyuncular: Lee Joon-gi, Moon Chae-won, Jang Hee-jin, Seo Hyun-woo, Kim Ji-hun

Karanlık geçmişini herkesten saklayan bir adam kusursuz aile babası görüntüsünün ardına gizlenirken dedektif karısı bir dizi cinayeti araştırmaya başlar ve işler değişir.

The Worst of Evil

Yapım Yılı: 2023

Bölüm Sayısı: 12

Oyuncular: Ji Chang-wook, Wi Ha-joon, Lim Se-mi

Park Jun-Mo bir polis memurudur. Güney Kore, Çin ve Japonya arasındaki uyuşturucu ticaretine yol açan bir uyuşturucu soruşturması için bir suç örgütüne sızar. Bu arada Yu Eui-Jeong ile evlidir. O da bir polis memurudur ve kocasının üzerinde çalıştığı uyuşturucu soruşturmasına dahil olur. Yanlarında Jung Gi-Cheul vardır. Yeni kurulan bir suç örgütünün karizmatik patronudur.

Vincenzo

Yapım Yılı: 2021

Bölüm Sayısı: 20

Oyuncular: Song Joon-ki, Jeon Yeo-been, Ok Taec-yon

Doğduğu ülkeyi ziyarete gelen Kore asıll İtalyan bir mafya avukatı, adı türlü yolsuzluklarla anılan çok büyük bir holdingi kendi silahıyla vurmaya karar verir.

Taxi Driver

Yapım Yılı: 2021

Bölüm Sayısı: 16

Oyuncular: Lee Je-hoon, Esom, Kim Eul-sung

Eski özel kuvvetler askeri, taksi şirketini paravan olarak kullanan gizli bir örgüte katılır. Asıl görevi ise haksızlığa uğrayan kurbanların intikamını almaktır.

Bloodhounds

Yapım Yılı: 2023

Bölüm Sayısı: 8

Oyuncular: Woo Do-hwan, Lee Sang-yi, Huh Joon-ho

Zor durumdakilere borç veren hayırsever bir iş insanı adına çalışan iki boksör, mali açıdan çıkmazda olanların sırtından geçinen acımasız bir tefeciyi devirmek için el ele verir.

Vigilante

Yapım Yılı: 2023

Bölüm Sayısı: 8

Oyuncular: Nam Joo-hyuk, Lee Joon-hyuk, Yoo Ji-Tae

Bir polis üniversitesi öğrencisi olan Ji Yong, her haftasonu halk arasında dolaşarak suçluları avlayan karanlık bir kahramandır.

Beyond Evil

Yapım Yılı: 2021

Bölüm Sayısı: 16

Oyuncular: Shin Ha-kyun, Yeo Jin-goo, Choi Dae-hoon

Küçük bir kasabada işlenen cinayet eski bir faili meçhul vakayı andırınca olayı aydınlatmak kendileri de sırlarla dolu olan iki polis memuruna düşer.

Juvenile Justice

Yapım Yılı: 2022

Bölüm Sayısı: 10

Oyuncular: Kim Hye-soo, Kim Moo-yeol, Lee Sung-min

Bir çocuk mahkemesindeki karmaşık davalara bakan sert bir yargıç, küçük yaştaki suçlulara karşı hissettiği nefreti adalet ve cezaya olan sıkı inancıyla dengeler.

Extracurricular

Yapım Yılı: 2020

Bölüm Sayısı: 10

Oyuncular: Kim Dong-hee, Jung Da-bin, Park Ju-hyun

Ağır suçların dünyasına boğazına kadar batmış örnek bir lise öğrencisinin çifte hayatı, bir sınıf arkadaşının onun sırrıyla ilgilenmeye başlamasının ardından alt üst olur.

Editör: semra – 10.02.2024

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Taraftar

semra tarafından yazıldı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Alman ordusu Bundeswehr Türklere askere katılım çağrısında bulundu

    “Nefes Kesen” İsimli Uyuyan Kutup Ayısı Görüntüsü Yılın En İyi Fotoğraf Ödülünü Aldı