içinde

Korku | Gerilim | Gizem severler için dizi önerileri

Bu türlerden birine gönül vermiş biriyseniz; birçok içeriği tükettikten sonra benzer dizi arayışına girmeniz kaçınılmaz. Kaliteden ödün vermeyen, gerilim/korku hissini sonuna kadar yaşatan dizileri, sizler için sıraladık.

– Masters of Horror

Her bölümde farklı bir korku sineması yönetmenine yer veren, 2 sezonluk bir dizidir. Usta yönetmenlerin elinden çıkma bölümler, oldukça kanlı ve vahşi olabiliyor. Bu yıldızlar geçidi gibi olan diziyi listenin en başına yazmak kaçınılmazdı.

-Nightmares & Dreamscapes: From the Stories of Stephen King

Stephen King’in kısa hikayelerinden uyarlama bu seri gerçekten çok başarılı. Birbirinden çok farklı hikayeler, ters köşeler içeren ve eski olmasına rağmen görsel olarak hala başarılı olan bu dizi; benim için hep ayrı bir yerde olmuştur.

-The Twilight Zone

Rod Serling’in bir neslin akıllarına kazınmış efsane serisidir. Yaşı büyük olanlar direkt o dönemleri hatırlayacaktır. Her bölüm farklı ve ilginç olaylar izlediğimiz bu dizi, hem nostalji hissi verecek hem de hayal gücünüzün sınırlarını zorlayacak.

-Creepshow

1982 yılında Stephen King’in yazarlığını yaptığı ilk seriyle hayata geçen bir antoloji serisidir. Oldukça ilginç ve sıra dışı hikayelere sahiptir. Eski dönemlerin, korku çizgi romanlarının, televizyona uyarlanmış hali gibi duran bu dizi, kesinlikle kaçmaz. Ayrıca 2019 yılında yeniden çekilmeye başlandı.

-Channel Zero

Günümüzde “creepypasta” olarak geçen, internette dönen korku hikayelerini ele alan bir antolojidir. Çok başarılı bulmasam da elinizde dizi kalmadıysa izlenebilir.

Ayrıca bunlar da hoşunuza gidebilir, bilmedikleriniz varsa mutlaka göz atın. İzledikten sonra yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!

-Grimm

-Supernatural

-American Horror Story

-Haven

-Lost Girl

 

Editör: Fatih Düz – 17.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Meraklı

Levent Can Güzelyurt tarafından yazıldı

Makale YazarıListe UstasıVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Birini Öldürmek Niçin Kötüdür? | Duygular Kuramı | Ulus Baker

    Güne Astrolojik Bakış | 17.06.2022