içinde

MuhteşemMuhteşem

Stephen King’den Uykusuzluk

Stephen King birçok şanssız yazarın aksine dilimize defalarca çevrildi. Hatta bazı kitapları farklı çevirmenlerin elinden tekrar tekrar Türkçe’ye kazandırıldı. Bazı kitapları da baskısı tükenince yeniden baskısı yapılmadığından sahaflara düştü ve sadık okurlarına aşırı fahiş fiyatlara satılmaya çalışıldı.

O kitaplarından birisi de ne yazık ki Uykusuzluk’tu. Insomnia orijinal adıyla çevrilen bu kitap daha öncesinde Remzi Kitabevi tarafından Türkçeye çevrilmiş ancak King okurları kitabın baskısını bitirdiğinde yayınevi yeni baskı çıkarmamıştı.

Böylece olan kitaplar da sahaflara düşerek yüksek fiyatlarla satışa sunulmuştu. O yıllardan bugüne kadar bekleyen sadık okurlar ise kendilerine sene başında verilen sözün tutulmasını bekliyorlardı. Bu söz Billy Summers ve Azrail Koşuyor kitaplarıyla birlikte Uykusuzluk’un yeniden baskı yapacağı sözüydü.

Yazarın kitaplarının çoğunu yayımlayan Altın Kitaplar yayınevi, doğrudan Uykusuzluk’un yenden baskı yapacağını belirtmemişse de yıl içinde yazara dair bir takım sürprizler olacağını söylemiş ve sadık okurlar Stephen King’in Uykusuzluk kitabının yeniden basılacağını düşünmüşlerdi. İşte bugün o beklenti gerçek oldu ve Altın Kitaplar kitabın haklarının Remzi Kitabevinden satın alındığını, Uykusuzluk’un yeniden basılacağını duyurdu.

 

Peki, Uykusuzluk Neyi Anlatıyor?

Orijinal adıyla Insomnia olarak 1994 yılında yayımlanan Uykusuzluk adından anlaşılabileceği gibi aşırı derecede uykusuzluk çeken, uzun süreler boyunca uyumamaya dayalı insomnia hastalığına yakalanmış emekli Ralph Roberts üzerine kurulu olarak gelişiyor. Ralph Roberts bu hastalık sayesinde bir görü yeteneği kazanıyor; insanların çevresini saran auralarını ve o auraları kesen yaratıkları görmeye başlar.

Bu şekilde kendini boyutlar arası bir iyi-kötü mücadelesinin ortasında bulan Roberts bu mücadeleye katılmaya hazırdır. Stephen King’in edebi evrenini birbirine bağlayan Kara Kule’ye dair pek çok göndermeyi içinde bulunduran Uykusuzluk aynı bağlantının bir parçası.

Stephen King’in yine kalemini konuşturduğu, 1 Ağustos günü yayımlanacak bu 784 sayfalık kitap sizleri yine korkuya doyuracak.

Editör: Yusuf Alper EVCİL – 22.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Emrecan Doğan tarafından yazıldı

YorumcuMakale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Düşük Maliyetli Hobiler

    Tarkan’ın “Yap Bi Güzellik” Şarkısı Çıktı