içinde

Hangi Pencereden Bakıyorsun Hayata?

Biten her şey insanı hafifletip rahatlatırken başlayan şeyler omuzlara ağır yükler yüklemektedir. Fakat ne ilginçtir ki her biten şey aslında bir başlangıçtır zaten. Demek ki biten şeylerle dinlenip güç kazanarak başlayan şeylere karşı hazırlıklı olabiliyoruz. Hayat belki de böyle bir şeydir. Bazen dinlendirir, bazen de uzun ve yorucu bir maratona çıkarır. Sonra yine dinlendirir, yine zorlukların içine atar. Zorluklar güç, tecrübe ve özgüven kazandırırken biten şeyler ile de insan dinlenebiliyor. Ne müthiş bir sistem!

Gökyüzünde toplanan kara bulutlar ile şiddetli bir fırtına çıkar ve bu insanın gözünde kötü, olumsuz bir şey olarak görünür. Bir nevi karamsarlık verir. Lakin o kara bulutlar toplanmadan gök kuşağı görünmez, geceyi yaşamadan gündüz olmaz, kışı geçirmeden ilkbahara ulaşılmaz, gözyaşı dökmeden gülümseme yerleşmez simaya.

Her şey bakış açısında saklıdır. Olumsuza olumlu, kötüye iyi, negatife pozitif, çirkine güzel bakmaktır asıl mesele. O zaman mucizeler ardı sıra gelir ve hayatımız değişir. Kötü düşünceler insanı hem hasta eder hem de çabuk yaşlandırır, insanda yaşam enerjisi bırakmaz. Bu bilimle sabittir. Olumlu düşünce ve güzel sözler insanın içindeki enerjiyi canlı tutar. Kötü tavır ve çirkin davranışlar her zaman bela ve felaketleri getirir. Yaşam tam olarak bizim hangi pencereden baktığımızla ilgilidir.

Ne demiş Bediüzzaman Hazretleri, Güzel gören güzel düşünür. Güzel düşünen hayatından lezzet alır…

Editör: Fatih Düz – 13.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Bu Göz Kamaştırıcı James Webb Teleskobu Görüntüleri Uzay İçin Ne Anlama Geliyor?

    Sri Lankalı Protestocular Cumhurbaşkanının Havuzunda Yüzüyor !