içinde

MuhteşemMuhteşem İnanılmazİnanılmaz

Üniversite’nin İlk Günü Neler Yapmalısınız?

Bu yıl sen de üniversiteye başlayacak mısın? Biliyorum şu anda korkuların, endişelerin ve kaygıların var. İlk gün ne yapacağını bilmiyorsun ve bunu biraz gözünde büyütüyorsun. Seni çok iyi anlıyorum. Herkes bu yollardan geçti ve geçmeye de devam ediyor. Öncelikle kendine güven ve sana vereceğim birkaç ipucuyla özgüven sahibi ol!

İşte üniversitenin ilk günü yapman gerekenler👇

– Öncelikle bir arkadaş edinmen de bence fayda var. Ama bunun için acele etme. Koca üniversite de yalnız kalmayacaksın elbette. Sınıfından da, çevreden de mutlaka arkadaşların olacak. İlk adımı karşı taraftan bekleyebilirsin ama sen de ilk adımı atabilirsin. Özgüvenli bir şekilde kendini tanıtabilir ve iyi ilişkiler kurabilirsin. İlk günden böyle bir şeye kalkışma cesaretin olmayabilir. Ama unutma ufak bir adım bile ilerisi için çok önemlidir.

–  Üniversiteye gelmeden önce gideceğin fakülteye ve sınıfa bakmadıysan telaşlanmana gerek yok. İlk gün biraz erken gelerek çevrendeki insanlardan da yardım alarak kolayca bulabilirsin. Sadece sakin ol ve panik yapma.

–  İlk günden bir rutin oluştur. Yaşamını düzenli tut, ilk günden üniversite hayatını kontrol et. Bir rutinin kurulması için zaman ayırırsan hedeflerine ulaşman daha kısa sürer. Bir süre sonra rutin kurulunca yakında bir alışkanlık haline gelir ve bir işten daha azını hissettirir. Yatmadan önce, öğrenim görürken, egzersiz yaparken ve ders dışı faaliyetlerinde rutin olduğundan emin ol. Unutma nasıl başlarsan öyle gider!

– İlk dersin öğleden sonra veya akşamsa, günün çoğunda uyumak cazip gelse de, her zamanki saatinde uyanmak ve işleri halletmek bence senin için daha iyi olacaktır. Üniversite de yapılacak çok şey var, o yüzden aktif ol. Bir kulübe katılabilir ve üniversite şehrini keşfedebilirsin. Ayrıca bir iş bulabilir ve sosyalleşebilirsin. Her şeyden önce, çalışmak için zaman bul. Üniversite yıllarını boşa harcama! Yıllar uçup gidecek ve geriye dönüp pişmanlık duymak istemezsin.

– İyi bir ilk izlenim bırak! Üniversite de iyi bir ilk izlenim bıraktığından emin ol. Kendini arkadaşlarına, eğitimcilerine, sınıf arkadaşlarına tanıtarak bunu yapabilirsin. İlk izlenimler kalıcıdır, bu nedenle dikkat etmelisin. Sınıfın önüne doğru oturup, sunum yaparak, sınıfta aktif bir katılımcı olarak ve arkadaşlarına dostça bakarak iyi bir ilk izlenim bırakabilirsin.

– Her gün giyinmek istemeyebilirsin ancak bakımlı olmak önemlidir. İlk gün ve her gün istediğini giyebilirsin fakat hijyenik olmak her zaman önemlidir, bu yüzden her zaman temiz ve bakımlı olmakta fayda var.

– İlk günden üniversiteyi keşfet! Yemekhane, kütüphane, derslikler, aktiviteler nerede onları öğrenmek sana fayda sağlayacaktır. Sınıfın ilk haftası genellikle iş yükünün en hafif olduğu zamandır, bu nedenle yeni yaşam ortamını keşfetmek için mükemmel bir zamandır.

– Toplu taşıma güzergahlarını incele! Çoğu üniversite ve kampüs, öğrencilerin günün belirli saatlerinde rahat ulaşabilmelerini sağlayan metro, otobüs, tramvay gibi toplu taşıma ve ulaşım ağı seçeneklerine sahip.  Üniversitenin ilk günü, güzergahları tanıman, zamanlama yapman ve çevreyi keşfetmen için önemlidir.

– Üniversitede düzenlenen söyleşilere, seminerlere katıl ve üniversite hakkında bilgi sahibi ol. İleri de bu bilgilere ihtiyacın olabilir.

Şimdilik benim şahsen verebileceğim ipuçları bunlar! Senin de fikirlerin varsa yorumlar da belirtmeyi unutma!

Editör: Sümeyye Özmen – 06.10.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Dilaraaaa tarafından yazıldı

Moda Tasarım öğrencisi

YorumcuTestçiMakale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    1. Okulun ilk günü ister ilkokul ister orta ister lise ya da üniversite olsun çok özeldir. Bunun yanında ilk gün izlenim ve arkadaşlıkları da çoğumuz için önemlidir. Bazı dostlarla ilk gün tanışır bir ömür devam eden ilişkiler kurarız. Okulun ilk günü bunların yanında ne giymeli, nasıl bir tarz benimsemesi, kişiliğimizi nasıl ifade etmeli yahut hocalara karşı nasıl davranmalıyızvs çok önemli konular. Yazınız sayesinde o günlere gittim tekrar. Elinize sağlık.

    Önce Kurbağalar Kayboldu, Sonra da İnsanlar Hastalandı! Sıradan Bir Tesadüfe Benzemiyor.

    Reklamların Ardındaki Gizem