içinde

Flört, İmam Nikâhı ve Ötesi

Bugünkü konumuz cinsler arasındaki ilişki ve toplumumuzun bu konuda ne yapması gerektiğine dair benim kişisel görüşlerim. 14-15 yaşından itibaren çocukların ve gençlik yıllarına başlayanların karşı cinse yönelimleri değişiklik göstermektedir; çocuk yaşlarda sadece arkadaşlık, oyun arkadaşlığı, okul arkadaşlığı gibi oluşan arkadaşlık bireylerin fiziksel gelişimlerinde meydana gelen değişmeler nedeniyle artık ilişkiler boyut değiştirmeye başlar.

Önce karşı cinsten hoşlanma, karşı cinse yönelme sonra daha farklı ve hayata dair şeyleri paylaşma, bireylerin birbirinden hoşlanma tarzının değişmesi, paylaştıkları şeylerin gelişmesi ve anlam kazanması sonra birebir zaman geçirme isteği flörtün doğumudur. Ailelerin bu aşamada çocuklarını flörtten koruma istekleri beyhudedir tam tersine bu flörtü körükler, sonunda bir yalan aşka bile götürür oysa cinslerin birbirini tanıması zaman geçirmesi doğal karşılanmalıdır.

Ancak özellikle kadın unsurunun korunması bakımından ve cinsel yapı bakımından istismara, suistimale açık olması kız çocuk annelerinin ve babalarının dikkat etmesi gerekmektedir. Bu konuda okullarımızda cinsel sağlık konusunda dersler verilmesi, istenmeyen durumların önüne geçilmesi bakımından çok önemlidir. Eğer arkadaşlık ve flört çok ileri bir aşamaya gitmişse, ebeveynlerin buna engel olması bireylerin sağlığı açısından da sorun oluşturacaktır.

Bu aşamada beni geri kafalı bulabilirsiniz ama maalesef ben bir imam hatip torunuyum ve bu konuda ebeveynlerinden öğrendiğim çok şey var. Dinimden öğrendiğim çok şey var bu bakımdan hani İslam’da çoklu evlilik, çok kadınla evlilik diye bir soru var ya, işte öyle bir şey yok. İslam’da esas olan; bireyin tek kadınla evlenmesidir ancak olumsuzlukların ortaya çıkması bir takım zorunluluklar, kişisel sağlık problemleri bazı durumlarda ‘İmam nikâhının’ masumiyetini ortaya çıkarmaktadır. Bu bakımdan konunun aile çevrelerinde iyi şekilde değerlendirilmesi gerekmektedir.

Bir defa dinimiz karşı cinslerin el ele tutuşmasını, öpüşme ve koklaşma gibi olayları yasaklamış olması bireyler nişanlı olsa bile bunlara cevaz vermemesi; konunun yeniden gözden geçirilmesi ailelerin dikkat etmesi gereken hususlardır. Erken yaşta bir kızın evlenmeden hamile kalması daha ileride daha büyük genital sorunlara yol açacaktır.

Bunları dikkate alarak ve insanların mutluluğunu gözeterek çözüm bulmak gerekir. İslam’da bu çözüm önceki yıllarda erken evlilik ya da imam nikâhı ile bulunmuş; bulunmasının sebebi ise zürriyeti belli olmayan çocukların dünyaya getirilmesini önlemek içindir. Yani her açıdan bakıldığında içinden çıkılması zor bir durumdur, herkes kendi sosyal ve ahlak anlayışı içerisinde, inanç anlayışı içerisinde bu duruma çözüm bulmak zorundadır, mutlu günler diliyorum.

Editör: Zehra Garipli – 23.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Prof.Dr. M.Fatih Çam tarafından yazıldı

Makale YazarıÖncüÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    İspanya Hakkında Şaşırtıcı Gerçekler

    Edgar Rice Burroughs Kimdir?