içinde

Etkili Ders Çalışma Yöntemleri

Ders çalışırken etkili, verimli olma bizleri başarıya götürecek en önemli etkenlerdir. Dersi saatlerce çalışmaktansa verimli bir şekilde çalışmak daha önemlidir. Saatlerce verimsiz bir şekilde çalışarak okuduğunuzu anlamakta zorlanır, bitkin olursunuz. Ancak verimli bir şekilde az sürede olsa çalışırsanız dinç olur, yaptığınız çalışmaları daha iyi anlarsınız.

Şimdi etkili çalışma yöntemleri neler? Bir göz atalım…

1-) HEDEFİNİ BELİRLE 

Öncelikli olarak görevlerimizi, görev sonucunda ki hedefimizi belirleyerek ders çalışmaya başlamalıyız. Bu sayede bilinçli ve düzenli bir şekilde çalışmaya başlayacağız.

2-)MUTLAKA PLAN YAPIN

Günlük ya da haftalık olarak plan yaptığınız bir zamanlayıcınız muhakkak olsun. Hangi dersin hangi ünitelerine çalışacaksınız, önem vermeniz gereken konular neler? Gibi sorulara yanıt alabileceğiniz bir planlayıcınız olmalı.

3-)KENDİNİZİ TANIYIN VE ZAMANINIZI VERİMLİ KULLANIN

Bu en önemli maddelerden biridir. Eğer kendinizi tanır ona göre çalışmaya başlarsanız, daha başarılı olacaksınız. Örneğin; siz yazarak çalışınca anlayan birisiniz ama kendinizi tanımadığınız için saatlerce okuma yapıyor, slayt izliyorsunuz. İşte böyle olursa zamanınızı boşa öldürürsünüz.

4-)DERS ÇALIŞMA ORTAMINIZ 

Eğer dikkat dağıtıcı etkeni çok olan bir ortamda olursanız, başarıyı elde edemezsiniz. Çalıştığınız ortam çok dağınıksa, gürültülü ise bu size olumsuz geri dönüş sağlayacaktır. Ve yatarak çalışmak ne yazık ki pek etkili olmayacaktır. O yüzden rahat bir sandalye ve masaya ihtiyaç duyacaksınız.

5-)DERSE YÖNELİK DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Birden fazla dersi aynı anda çalışmayın bu dikkatinizi dağıtacaktır. Ve şifreleme yönteminin çok işe yaradığını unutmayın. Yazarak çalışılması gerek derslerde mutlaka not alın, hatta çalışırken kendi sesinizi kayıt altına alıp daha sonra yolda, koşuda dinleyin.

6-) TEKRAR TEKRAR TEKRAR

Ne yazık ki bir kere çalışıp o dersi sınava kadar unutmak etkili bir yöntem değil. Bu yüzden fırsat buldukça geri dönüp çalışmalarınızı tekrar gözden geçirmelisiniz.

 

Editör: İlkem Baydarlı – 13.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Yazar

Beste aydın tarafından yazıldı

Makale YazarıYorumcuÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Sri Lanka Devlet Başkanı Jetle Ülkeden Kaçtı!

    Saçların Tarumar