içinde

MuhteşemMuhteşem

Sizde Biraz Sevgi Varsa Alabilir Miyim?

Sınıftasındır. Boyun 1.20 falan. Sakince oturman ve dikkatlice öğretmeni dinlemen gerekiyordur. Ama için kıpır kıpır, biraz önceki teneffüste yarım kalan oyundadır aklın. Kalbin oyunun heyecanının ve hazzının ritminden hemen ciddiyetin ritmine geçmelidir. Yumruğun kadar olan kalbinin bunu hemen nasıl yapacağı kimsenin umurunda değildir. Üstelik kısacık teneffüse tuvalete gitmeyi sığdıramamışsındır. Şimdi bunu nasıl söylemeli diye düşünürsün ve sıranın gözündeki en sevdiğin lolipopa takılır gözün. O anda ne ders, ne öğretmen, ne dişlerin…Gözüne inen bir perdeyle birlikte, hooop şeker ağzındadır.

Sınıftasındır. Boyun 1.60 falan. Çayın yarısı ve aklın bardakta kalmıştır. Senden ciddi ve düzgün bir şekilde sınıfa girmen ve hemen düzeni sağlaman bekleniyordur. Kapıyı açarsın ve asla yürüyemeyen; koşan, seken, kayan, gülen, ağlayan, abur cubur yiyen, otuz küsur küçük insan dolu bir oda. Eğitmen için sana verilmiş, senin insanlarındır bunlar.

Öğrencilerim dersin, benim çocuklarım dersin. Oysa onlar evrenin çocuklarıdır, onlar geleceğin çocuklarıdır. Ve senin hata yapma lüksün yoktur. Ama onluk bozmayı da mutlaka bu ders anlatmalısındır. Ama her kapıdan girişinde olduğu gibi birbirine benzer şikayetleri dinliyorsundur ve sabrın sınanıyordur. Ve onluk bozmayı da bu ders çok güzel bir şekilde anlatmalısındır. Komşuya gitmelisindir. Komşudan genelde biraz şeker, biraz tuz, isteyen çocuklara onluk isteyeceğimizi söylemelisindir. Ama karşındaki çocuklardan birkaçı tuvalete gitmek istemekte, birkaçı lokmasını hala çiğnemekte ve birisi de hooop şekerini ağzına atmaktadır.

Sınıftasındır. boyun 1.20’yi geçsin istemektesindir. Örümcek adam olmak, komşuya giden sayıyı durdurmak, komşunun kapısını açmasını engellemek istemektesindir. Önce işlem çizgisine, sonra eksi işaretine atlar, ordan eksilene geçer, birliklerden sayıyı yakalar, öğretmene fırlatırsın. Öğretmen sana bakar. “Sen suçlu gözlerle ama gitmesin komşuya” dersin. Öğretmen birden güler, şaşırırsın.

Sınıftasındır. Boyun 1.60’tan geriye gitmesin istersin. Çipil çipil otuz küsur göz sana bakmaktadır. Kocaman göz bebekleriyle gözünün içine bakan minik insanlar. Sendeki en ufak değişikliği anında fark eden, merak eden, akıllarından kim bilir neler neler geçen minik insanlar. Tüm ciddiyetinle geçersin tahtaya. Ciddi olmazsan disiplin bozulur diye öğrenmişsindir. Başlarsın anlatmaya.

­— 2’den 4 çıkar mı çocuklar?

— Çıkmaaaaz.

— O zaman komşuya gideriz.Bir onluk isteriz.

Derken ön sıradan tiz bir ıslık sesi. Döner bakarsın. Çocuk suçlu gözlerle omuz silker. “Ama gitmesin komşuya” der. Senin tüm ciddiyet o an gider ve gülersin. Ne güzel gülersin aslında sen. Tüm sınıf güler sen gülünce. Pamuk Prenses olmak isteyen kız “Gülünce çok güzel oluyorsunuz öğretmenim” der. Çünkü herkes gülünce güzel oluyordur. Çünkü ciddiyet displin değildir. Çünkü sevgi her şeyi halleder. Çünkü “sizde biraz sevgi varsa alabilir miyiz?” diyordur minik kalpler.

Editör: Fatih Düz – 12.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Yazar

Deniz Özeri tarafından yazıldı

1973 Uşak doğumlu.
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kimya Öğretmenliği bölümünden mezun.
Sınıf Öğretmeni.
"Bir Kıvrım Gülümseyiş "şiir kitabının yazarı.

Makale YazarıYorumcuÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    James Webb Uzay Teleskobu’ndan Yeni Görüntüler Gelmeye Devam Ediyor🛰️

    Okuduktan Sonra Reenkarnasyonu Sorgulamamanın İmkansız Olacağı Esrarengiz Olay: Pollock İkizleri