içinde

TikTok, Çin’deki işçilerin ABD kullanıcılarının verilerine eriştiği iddiaları üzerine harekete geçti

ABD kullanıcı verilerini Oracle’ın bulut platformuna taşıyor

Firma tarafından Cuma günü yayınlanan bir bloga göre, TikTok’un  Çin bağlarının ulusal güvenlik riskleri oluşturabileceğine dair endişeler ortaya çıktıktan sonra, sosyal medya şirketi ABD kullanıcı verilerini Oracle’ın bulut platformuna taşıdı.

Konuyla ilgili TikTok bilgi güvenliği şefi Roland Cloutier şunları söyledi;

“Bir yıldan fazla bir süredir, uygulamamızı, sistemlerimizi ve ABD kullanıcı verilerinin güvenliğini daha iyi korumak için ticari ilişkimizin bir parçası olarak Oracle ile çeşitli önlemler üzerinde çalışıyoruz. Şimdi bu çalışmada önemli bir dönüm noktasına ulaştık. ABD kullanıcı verilerinin varsayılan depolama konumunu değiştirdik. Bugün ABD kullanıcı trafiğinin yüzde 100’ü Oracle Cloud Infrastructure’a yönlendiriliyor. Yedekleme için hâlâ ABD ve Singapur veri merkezlerimizi kullanıyoruz, ancak çalışmalarımıza devam ederken ABD kullanıcılarının özel verilerini kendi veri merkezlerimizden silmeyi bekliyoruz. ve tamamen ABD’de bulunan Oracle bulut sunucularına dönebilirsiniz.”

Yeni karar , Çin’deki ByteDance çalışanlarının ABD TikTok kullanıcıları hakkında özel bilgilere eriştiğini iddia eden TikTok şirket içi toplantılarından sızdırılan BuzzFeed haberlerinden bir rapor olarak geldi. Ancak TikTok, ABD kullanıcı verilerini Çinli yetkililere asla vermediğini ve istense bile asla vermeyeceğini sürekli olarak iddia etti.

Cloutier yaptığı açıklamada, “Hem potansiyel olarak zararlı içeriği nasıl ele aldığımız hem de kullanıcı verilerine yetkisiz erişime karşı nasıl koruduğumuz konusunda topluluğumuzu ciddiye alma sorumluluğumuzu da üstleniyoruz” dedi.

TikTok, ABD kullanıcı verilerini ABD ve Singapur’daki kendi veri merkezlerinde uzun süredir sakladığını açıkladı; bunlara kapılı giriş noktaları, güvenlik duvarları ve izinsiz giriş tespit teknolojileri gibi fiziksel ve mantıksal güvenlik kontrolleri dahildir. Bu merkezler, kullanıcı verilerinin kaybolabileceği senaryolara karşı koruma sağlamak için yedek veri depolama konumlarını korumak için kullanıldı.

Ancak şimdi firma, “Oracle’ın denetleyeceği ve kullanıcılara daha da fazla gönül rahatlığı sağlamak için yöneteceği veri yönetimi protokolleri geliştirmek için Oracle ile yakın bir şekilde çalıştığını” söyledi.

Yeni bir departmanın uygulanması

TikTok, yalnızca TikTok için ABD kullanıcı verilerini yönetmek için ABD merkezli liderlikle yakın zamanda kurulan yeni bir departman uyguladığını bile söyledi.

“Birlikte, bu değişiklikler ek çalışan korumalarını zorunlu kılacak, daha fazla güvenlik sağlayacak ve ABD dışına veri aktarımını daha da en aza indirecek. Bu, sistemler ve veri güvenliği açısından önemli bir yön ve küreselimiz için birbirine bağlı bir deneyimi korumaya odaklanmamızın bir parçası. güvenlik öncelikli bir kültür oluştururken,” diye sonlandırdı Cloutier.

Tedbirler, ABD izleyicilerine verilerinin emin ellerde olduğuna dair güvence verecek kadar geniş görünüyor. Ayrıca, TikTok’un ABD kullanıcılarına olan bağlılığına tanıklık ediyorlar.

Ancak firma, Buzzfeed haber raporunu ve yansımalarını kabul etmedi. Belki bu da blogda ele alınmalıydı. Yine de, en azından TikTok kullanıcıları , verilerinin şimdilik emin ellerde olduğundan emin olabilirler.

Editör: Fatih Düz – 18.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Taraftar

Orkun Meriç tarafından yazıldı

Makale YazarıListe UstasıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    İsrail, 2023’te Test Etmek İçin Yeni Otonom Silahlı Robotik Aracını Tanıttı

    Sinemanın Büyüsü, La Jetée ve Anlar