içinde ,

HavalıHavalı MuhteşemMuhteşem İnanılmazİnanılmaz

Dünya’da “UFO” Alarmı: Huron Gölü Üzerinde Tanımlanamayan Bir Cisim Düşürüldü!

ABD ordusu Kanada sınırına yakın Huron Gölü üzerinde uçan bir nesneyi vurdu. ABD yetkilileri Pazar günü yaptığı açıklamada, Kuzey Amerika güvenlik güçlerinin havadan gelen tehditler için yüksek alarmda olduğunu söyledi.

Anonimlik koşuluyla konuşan iki ABD’li yetkili Reuters’e, ordunun nesneyi vurduğunu, ancak bu ayın başlarında vurulan büyük beyaz Çin balonuna benzeyip benzemediğini söylemeyi reddetti.

Michigan’da olayın gerçekleştiği yerin yakınındaki bir bölgeyi temsil eden ABD Temsilcisi Elissa Slotkin, ABD Hava Kuvvetleri ve Ulusal Muhafızlardan pilotların nesneyi vurduğunu söyledi. Slotkin Twitter’da “Bu görevi yerine getiren herkes tarafından harika bir çalışma.” paylaşımda bulundu.

Bu arada, Kanadalı araştırmacılar Cumartesi günü Yukon topraklarında bir ABD jeti tarafından vurulan tanımlanamayan bir uçan nesnenin enkazını avlıyorlar.

Başbakan Justin Trudeau Pazar günü gazetecilere verdiği demeçte, “Kurtarma ekipleri yerde, nesneyi bulmak ve analiz etmek istiyor.” dedi.

“Vatandaşların güvenliği bizim önceliğimizdir ve bu yüzden tanımlanamayan nesnenin vurulmasına karar verdim” dedi ve sivil uçaklar için bir tehlike oluşturduğunu ekledi.

Kuzey Amerika, bu ayın başlarında Amerikan gökyüzünde beyaz, göz alıcı bir Çin hava gemisinin ortaya çıkmasının ardından hava saldırıları için yüksek alarm durumunda.

Amerikalıların Pekin’i ABD’ye casusluk yapmakla suçladığı 200 metrelik (60 metre yüksekliğindeki) balon, uluslararası bir olaya neden oldu ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Çin’e planlanan bir geziyi sadece saatler önce iptal etti.

Gözetim korkuları ABD yetkililerini yüksek alarmda tutuyor gibi görünüyor.

24 saat içinde iki kez, ABD yetkilileri hava sahasını kapattı.

Kanada ayrıca, Kanada’nın hava trafik kontrol sistemini işleten özel bir kar amacı gütmeyen kuruluş olan Nav Canada’ya göre, ABD sınırına yakın Huron Gölü’nde bulunan Tobermory, Ontario yakınlarındaki hava sahasını da kapattı.

Çin, ilk balonun gözetim için kullanıldığını reddetti ve sivil bir araştırma aracı olduğunu söyledi. ABD’yi geçen Cumartesi günü Güney Carolina kıyılarında vurduğu için kınadı.

O zamandan beri Kuzey Amerika’da en az üç uçan nesne yok edildi, çünkü askeri ve istihbarat yetkilileri havadan gelen tehditlere odaklandı.

ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, ABD yayın kuruluşu ABC’ye verdiği demeçte, ABD’li yetkililerin en son nesnelerden ikisinin 4 Şubat’ta Güney Carolina kıyılarından indirilen orijinalinden daha küçük balonlar olduğunu düşündüklerini söyledi.

Bir ikincisi Cuma günü Alaska, Deadhorse yakınlarındaki deniz buzu üzerinde vuruldu. Üçüncüsü Cumartesi günü Yukon üzerinde yok edildi.

Beyaz Saray, sadece yakın zamanda düşürülen nesnelerin Çin balonuna “çok benzemediğini” söyledi ve Schumer’in onları “çok daha küçük” olarak tanımladığını yineledi.

Bir sözcü, “Üzerinde çalıştığımız enkazı geri kazanana kadar onları kesin olarak karakterize etmeyeceğiz.” dedi.

Schumer, ABD’li araştırmacıların Güney Carolina açıklarındaki okyanusu, orijinal balondan enkaz ve elektronik aletlerin geri kazanılması için taradıklarından emin olduğunu söyledi.

Editör: Fatih Düz – 13.02.2023

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Berk Özveri tarafından yazıldı

Liste UstasıMakale YazarıÖncüÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Bir Çocuğun Hayatına Dokunmak | Koruyucu Aile Nedir?

    Logonuzu Etkili Bir Şekilde Geliştirmeye Yönelik Tasarımcı İpuçları