içinde

HavalıHavalı MuhteşemMuhteşem İnanılmazİnanılmaz

Bakımlı ve güzel görünmek için yapılabilecek doğal yöntemler

Daha Bakımlı Olabilmek İçin Neler Yapabiliriz..?

DUDAK BAKIMI İÇİN 

Dudaklarınızı ölü derilerden arındırmak için akşam B vitaminli bir krem sürüp, bal da sürülebilir. Sabah diş fırçasıyla fırçalayın. Hem yumuşak dudaklara kavuşacak, hem de ruju daha kolay süreceksiniz.

YÜZÜNÜZE BUZ KOYUN
Evde yapabileceğiniz en kolay cilt bakımı için tek ihtiyacınız olan şey buz küpleri. Buz küplerine elma suyu doldurup buzluğa koyun. Buz küplerini hafifçe yüzünüzde gezdirin.

NAR CİLDİ GÜNEŞTEN KORUR
Güneş koruyucunuzun etkisini nar yiyerek artırabilirsiniz. Nar, cildin güneşten korunma oranını yüzde 25 artırıyor. Sağlığa çok faydalı olduğu bilinen nar, bu özelliğiyle güzelliğin de hizmetinde.

BAŞUCU BAKIMI ŞART
Kullandığınız ürüne ulaşabilmek ve uygun zamanı bilmek çok önemli: Başucunuzda küçük bir kutuda dudak, el ve ayak kremi bulundurun ve bunları uyumadan önce uygulamayı alışkanlık haline getirin

Pürüzsüz bir cilt için basit maskeler

Çikolata maskesi: Bir miktar ılık su ve bitter çikolatayı eritip maske yapabilirsiniz.

Kahve telvesi maskesi: kahve telvelerini yüzünüze ovalayarak sürün ve 15 dakika sonra ılık su ile yıkayın.

Domates püresi maskesi: domates püresi ve un karışımı ile yapacağınız maskeyi sürün ve 20 dakika sonra ılık su ile yıkayın.

Limon ve şekerle peeling: 1 yemek kaşığı şeker ve yarım limon suyu ile karıştırın ve yüzünüze ovalayarak masaj yapar gibi sürün.

Pirinç suyu ve muz kabuğu maskesi: Muz kabuklarını kaynatıp, yumuşatın sonra içine pirinç suyu ve nişasta ile karıştırıp yüzünüze sürün 15 dakika bekletip yıkayın, sonra bir nemlendirici sürebilirsiniz.

Hindistan cevizili maske: Hindistan cevizi yağı, 4-5 damla gliserin , limon ve kakao yağı, nişasta ve yasemin yağı karışımını yüzünüze sürüp, 20 dakika bekletip, yıkayın.

Ayak bakımı için Neler yapılır?

  • Küçük bir kovaya, üç dört bardak su koyarak, ayaklarınızı kaplayacak şekilde su doldurun.
  • Elma sirkesini ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Kaya tuzlu sıcak suda ayaklarınızı bekletmek
  • Limon, Tuz, Gliserin ve Gül suyulu Ayak Maskesi
  • Ayağınızı yaklaşık 15 dakika bu suya batırın ve ölü cildi çıkarmak için daha sonra pomza taşı yada ayak fırçası ile fırçalayın.
  • Ayaklarınızı uyumadan önce kremle veya Hindistan cevizi yağı, çay ağacı yağı, vazelin gibi nemlendiriciler ile ovalayarak masaj yapmak ta yorgunluğunuzu alır. Güzel ve huzurlu bir uyku uyumanızı sağlar.

Sağlıklı ve bakımlı saçları için

Zeytinyağı ve bal tedavisi

Yarım çay fincanı yeşil zeytinyağıyla bir çay fincanı süzme balı karıştırın. Bu sıvıyı iyice sallayıp çalkalayın ve bir kaç gün dinlenmeye bırakın. Daha sonra bu karışımı baş derisinize ovarak ve tarayarak yedirin. Ancak bu işlemi yaparken tarağın dişlerinin baş derinize batmamasına özen gösterin. Başınıza bir naylon torba geçirerek, başın sıcaklığını muhafaza etmeyi sağlayın. Karışımı başınızda yarım saat beklettikten sonra, saçlarınızı bol suyla durulayın. Bu işlem, koyu renk saçların ışıltılı bir hal alıp parlamasını sağlar.

Kakao Yağı Tedavisi

Koyu renk saçlı kişilerin uygulayabileceği bir başka bakım yöntemi ise aşağıda anlatılan bu karışımdır. İçinde su kaynayan genişçe bir tencerenin içine daha küçük bir kabı oturtun. Yarım çay fincanı ayçiçeği yağını, 1 çorba kaşığı kakao yağını, 1 çorba kaşığı susuz lanolini bu ikinci kabın içinde eritin. Bütün bu yağlar eriyince, kabı kaynar suyun içinden alın ve karışımı iyice çırpın. Bu karışımdan 1 çorba kaşığı kadarını alarak buna 1 çorba kaşığı su katın, iyice karıştırın. Bu sıvıyı ovarak başınıza sürün ve bu durumda 15 dakika ile yarım saat arasında bekleyin. Ardından saçınızı yıkayıp durulayın. Bu tedavi koyu renk saçlara yeni bir canlılık ve parlaklık verir.

Editör: Oğuz Yılmaz – 12.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Fatma Temel tarafından yazıldı

Makale YazarıEditör YazarListe UstasıÖncüÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Mutlaka izlemeniz gereken insan psikolojisini konu alan 10 film..

    Güne Astrolojik Bakış | 13.06.2022