içinde ,

MuhteşemMuhteşem HavalıHavalı

Yaz Güzelliği İçin Rehber

Kıştan yaza geçerken cilt bakımınızda göz önünde bulundurabileceğiniz birkaç değişiklik var.

Bunaltıcı yaz ayları, gardırop değiştirme zamanının geldiği anlamına geliyor. Nubby balıkçı yaka kazaklar ve kalın kışlık yün pantolonlar, termometre 80’e ulaştığında gerçekten bir anlam ifade etmiyorlar, bu yüzden dolabımızın en uzak köşelerine düşüyorlar, yerini daha havadar, daha sade, daha hafif kıyafetler alıyorlar. Ancak yazın ihtiyacı olan tek şey gardırobunuz değil: Güzellik rutininizin de yaz aylarında güncellenmesi gerekiyor. Soğuk Ocak ayında size çok iyi gelen nemlendirici, şimdi gözeneklerinizi tıkıyor.

#1 Nemlendiriciyi atlamayın

Cildinizi düzenli olarak nemlendirmeyi unutmayın. Sıcak yaz aylarında daha fazla yağlanmaya ve terlemeye meyilli olduğumuz için nemlendiriciyi atlamaya kararlıyız. Ama bu cildimize yardımcı olmuyor. Aslına bakarsanız, sadece işleri daha da kötüleştirir. Cildimiz zaten biraz stresli hissediyor ve şimdi onu beslemeyi ve kirleticilere, tahrişe ve kuruluğa karşı bir koruma tabakasını reddediyoruz.

#2 Güneş kremi senin en yakın arkadaşın

Tüm gün, her gün, tüm yıl boyunca güneş kremi sürmelisiniz. Özellikle günlerin daha uzun olduğu ve UV ışınlarının daha güçlü olduğu yaz aylarında. Güneş kremi, kırışıklıklar, lekeler ve diğer yaşlanma belirtileri gibi UV hasarını en aza indirir. Daha da önemlisi, cilt kanseri ve cilt kanseri riskinizi azaltır. Güvende kalın ve güneş kremini unutmayın.

Bulutlu günlerde bile cildimiz güneş ışınlarına karşı hassastır ve bu da zamanla cilt kanserine, renk bozulmasına ve kırışıklıklara neden olabilir. Tembel olmayın ve güneş kreminin kesinlikle en yakın arkadaşınız olduğunu unutmayın. Günlük cilt bakımı rutininize dahil edin ve hiperpigmentasyon, kırışıklık vb. gibi erken doğum belirtileri yaşamayacaksınız. Ayrıca güneş kremi cilt tonunuzu eşit ve pürüzsüz tutacaktır. Gerçekten, bu tavsiyeyi dinlememeniz için geçerli bir neden yok, değil mi?

#3 Makyajını ayarla

Yaz aylarınız aşırı sıcaksa veya çok terleme eğilimindeyseniz, makyajınızı ayarlamanın yollarını düşünün. Daha hafif daha iyidir. Fondöteninizi renkli bir nemlendirici ve bir miktar kapatıcı ile değiştirin. Su geçirmez maskaraya geçmeyi düşünün ve sabitleyici spreyi stoklayın. Her şeyden önce, etiketlere dikkat edin ve komedojenik olmayan ürünlere ulaşın. Gözenekleri tıkayan maddeler olmadan formüle edilmişlerdir, bir cilt koruyucu!

Örneğin, bir BB krem veya renkli nemlendirici deneyebilirsiniz. Fondöten cildinizin nefes almasına izin vermez ve sıcak ve yapışkan hissetmenize neden olabilir. Yüzünüzde ne kadar az katman olursa o kadar iyi.

#4 Susuz kalma

Nemli kalmak sağlığınız ve cildiniz için hayati önem taşır. Mümkün olduğu kadar çok su için ve terli bir dağınıklığı sağlıklı bir parıltıyla değiştirin. Günde en az sekiz bardak su içmeyi hedefleyin (günlerinizi güneşte geçiriyorsanız on). Nemli cilt mutlu cilttir.

Su çok önemlidir, sadece cildinizi güzel ve kusursuz tutacağı için değil. Daha da önemlisi, su vücudunuzun normal sıcaklığını korumasına yardımcı olur. Omurga çekirdeğinizi ve diğer hassas dokularınızı korur. Sonuçta, özellikle sıcak günlerde sizi hayatta tutan şey sudur. Bu nedenle, susuz olmadığınızı düşündüğünüzde bile için.

 

Cildinize iyi bakın: güneşe maruz kalmayı en aza indirin, bol miktarda yaz meyvesi yiyin ve tüm vücudunuzu düşünün. Cildinizi yüz bakımı, maskelerle şımartın ve güneş kremi sürmeyi unutmayın!

Editör: Shukufa Sayadli – 12.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Aniden Sellenme Nedir? Nasıl Oluşur?

    Mutlaka izlemeniz gereken insan psikolojisini konu alan 10 film..