içinde

MuhteşemMuhteşem HavalıHavalı İnanılmazİnanılmaz

Mutlaka izlemeniz gereken insan psikolojisini konu alan 10 film..

1. Black Swan / Siyah Kuğu (2010) IMDb: 8,0

Darren Aronofsky imzalı, Oscar Ödülü almış olan film gizem ve gerçekle hayalin birbirine karıştığı muhteşem eserlerden biridir. Oyuncu kadrosunda ise Natalie Portman, Mila Kunis, Vincent Cassel gibi isimlerden oluşuyor.

2. Shutter Island / Zindan Adası (2010) IMDb Puanı: 8,1

Martin Scorsese ‘nin, Dennis Lehane kaleminden çıkan romanı beyaz perdeye uyarlaması olan filmde, Leonardo DiCaprio, Mark Ruffallo, Michelle Williams gibi efsane isimler yer alıyor. İki polis memurunun, akıl hastalarının tedavi gördüğü adadaki hastaneye gitmeleri üzerine kurulu olan film gerçektende bu listenin olmazsa olmazlarından.

3. A Clockwork Orange / Otomatik Portakal (1971) IMDb: 8,3

Kameranın arkasında Stanley Kubrick’in olduğu filmde işlediği suçlar nedeniyle hapishaneye giren Alex’in hapishane deneylerine katılarak cezasını hafifletmek istemesi konu ediliyor. Alex’i ise başarılı bir şekilde Malcolm McDowell canlandırıyor.

4. Memento / Akıl defteri (2000) IMDb: 8,4

Guy Pearce, Carrie-Anne Moss ve Pantoliano gibi isimlerin yer aldığı etkileyici ve izlerken düşündüren yapıt Christopher Nolan’ ın imzasını taşıyor. Her gün yeniden hafızası silinen bir adamın intikamını konu alan film.

5. Split / Parçalanmış (2016) IMDb Puanı: 7,3

James McAvony’un etkileyici performansıyla bir insanın beyninde oluşabilecek maksimum kişiliği aşarak ve beynimize neyi kabul ettirirsek ona dönüşebileceğimizi konu alan bir film. İzlerken tüylerinizi diken diken edecek olan bu yapıt tam bir insan psikoloji çevresinde oluşuyor.

6. The Butterfly Effect / Kelebek Etkisi (2004) IMDb Puanı: 7,6

Bilim kurgu ile insan psikolojisinin muhteşem bir uyumla harmanlandığı bir yapıt. Ashton Kutcher, Amy Smart gibi isimlerin rol aldığı eser geçmişe, çocukluğuna yolculuk yapan bir adamın hikayesini konu alıyor. Yönetmen koltuğunda ise Eric Bress ve J. Mackye Gruber yer alıyor.

7. La Piel Que Habito / İçinde Yaşadığım Deri (2011) IMDb Puanı: 7,6

Konusuyla izleyen herkesi derinden etkileyen filmde Elena Anaya, Antonio Bandreas gibi isimler bulunuyor. Birçok alanda ödül alan yapıt, Tarantula: İçinde yaşadığım deri eserinden beyaz perdeye uyarlanmıştır.

8. The Sixth Sense / Altıncı His (1999) IMDb Puanı: 8,1

Bruce Willis, Haley Joel Osment, Donnie Wahlberg gibi isimleri bünyesinde barındıran filmin yönetmen koltuğunda ise Night Shyamalan oturuyor. İçine kapanık bir çocuğun hikayesini konu alan, psikolojik-korku filmidir.

9. A Beautiful Mind / Akıl Oyunları (2001) IMDb Puanı: 8,2

4 dalda Oscar Ödülü alan, yönetmen koltuğunda Ron Howard’ın oturduğu film başarılı bir biyografi filmi. Russel Corwe, Jennifer Connelly, Ed Harris gibi isimlerin bulunduğu yapıtta zekanın bazen felakete dönüştüğünü görebiliriz.

10. Joker (2019)

Kameranın arkasında Todd Phillips’in olduğu, baş rolünde Joaquin Phoenix’in yer aldığı yapıtta Zazie Beetz ve Robert De Niro gibi isimlerde bulunuyor. Konu olarak ise; toplumun etkilerinin bireyin üzerindeki dehşet etkilerini ele alıyor.

Editör: Shukufa Sayadli – 12.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Zehra Garipli tarafından yazıldı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Yaz Güzelliği İçin Rehber

    Bakımlı ve güzel görünmek için yapılabilecek doğal yöntemler