içinde

Çanakkale’de “BİRLİKTE TEMİZ TUTALIM” Yankısı

Marmara Denizi Günü itibariyle, Çanakkale sahillerinde çöp ve atıklar toplanarak temizlik yapıldı. Marmara Belediyeler Birliği, Marmara Denizi’ni kirlilikten kurtarabilmek için Çanakkale’deki denizlerde çeşitli etkinlikler düzenledi. Mavi bayraklı Barış Plajı’ndaki etkinliğe ise Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Barbaros Mahallesi muhtarı Şaban Şahin, Marmara Belediyeler Birliği temsilcileri Kerem Ulusoy ve Hatice Kübra Baştuğ, belediye personeli ile gönüllüler katıldı.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise atılan çöplerle ilgili, kapalı bir sisteme sahip olan Marmara Denizi’nin yapısının bozulduğuna dikkat çekerek; “Bunun sonucunda müsilaj oluşuyor, balıkların nesli tükeniyor, birçok konuda sıkıntı yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

Marmara Belediyeler Birliği üyeleri şehirde ”Birlikte Temiz Tutalım” sloganı yükselip bununla ilgili çalışmalar yapılırken, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise “Marmara Denizi geçen yıl ciddi bir müsilaj felaketiyle karşı karşıya kaldı. Bunun olmaması için en önemli şart denizin temiz olması. Denizi kirleten bütün unsurlardan korunması. Marmara Belediyeler Birliği olarak biz de bu konuya dikkat çekmek için böyle bir etkinlik yapıyoruz. Şimdi sembolik olarak burada kumsalımızı temizliyoruz. Özellikle deniz kirliliğinin sonuçları çok zor telafi edildiği için denizi korumamız gerektiği konusunda bir bilinçlendirme çalışması yapıyoruz. Vatandaşlar akşamları bu alanı yoğun olarak kullanıyor ama giderken lütfen atıklarını kumun üzerine değil çöp kutularına atmalarını rica ediyoruz. Çünkü bütün bunlar rüzgar ile denize uçuyor ve yıllar boyu kaybolmuyor. Marmara Denizi kapalı bir deniz olduğu için maalesef tüm kirliliği üstünde tutuyor ve buradan da hareket ile doğası bozuluyor. Müsilaj oluşuyor, balıkların nesli tükeniyor, birçok konuda sıkıntı yaşanıyor” ifadelerinde bulundu.

Ayrıca Çevre Haftası sebebiyle Gelibolu’ya bağlı Bolayır köyü sahilinde çevre temizliği etkinliği gerçekleştirilerek, etkinliğe katılanlar tarafından yaklaşık 250 torba atık toplandığı belirtildi.

Editör: Fatih Düz – 26.10.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Yazar

Melis Demir tarafından yazıldı

TestçiListe UstasıMakale YazarıAnketörÖncüÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Unesco Dünya Kültür Mirası listesi

    Bir Öykücü Olarak Sait Faik, Sanat Anlayışı ve Öyküleri