içinde

KızgınKızgın

ABD’de Yeni Bir Silahlı Saldırı Daha Gerçekleşti!

Gündemi sarsan Teksas, Uvalde’de bir ilkokulda Salvador Ramos tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırıda 19’u çocuk 21 kişi hayatını kaybetmişti. Bu olayın üzerinden çok zaman geçmeden ABD yeni bir silahlı saldırıyla daha çalkalandı.

Bu kez Philadelphia kentinde caddede yürüyenlere ateş açıldı. Olayın faillerinin birden fazla olduğu belirtilirken, saldırı 3 ölü 14 yaralıyla sonuçlandı. Pensilvanya eyaletine bağlı Philadelphia kentinde işlek caddelerden biri olan ve çok sayıda insanın bulunduğu bölgeye ateş açıldı. Yapılan ilk açıklamalar 3 kişinin can kaybı ve 11 kişinin yaralanmasıyken, polis tarafından yapılan yeni açıklamalarda ise yaralı sayısının 14’e yükseldiği ifade edildi. Açıklamaların detayına göre ise 14 kişiye mermi isabet ettiği, 3 kişinin ise saldırıdan kaçarken araba çarptığı dile getirildi. Hastaneye kaldırılan yaralılardan ikisinin kurşun isabet etmesi sonucu hayatını kaybettiği ifade edilirken, hayatını kaybeden bir kişinin ise araba çarpması sonucu yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.

Saldırganların birden fazla olduğu bilgisi, Philadelphia Polis Müfettişi D.F. Pace tarafından yapılan açıklamalarda olay yerine giden polislerin gözlemi sonucu ortaya çıktı. Pace, polisin de saldırganlara ateş açtığını belirterek, olay yerinde iki silah bulunduğunu ifade etti.

Polislerin de olay nedenini bilmemesi itibariyle, bu konunun araştırılacağını söylerlerken, saldırgan sayısının olay yerindeki güvenlik kameralarıyla tespit edileceği bildirildi.

Silahlı saldırıların peş peşe geldiği ABD’de en son 24 Mayıs 2022 tarihinde Teksas’ta ilkokula saldırı olmuştu. İlkokul saldırısını gerçekleştirip onlarca çocuğun ölümüne neden olan Ramos’un ise yapacaklarını Facebook’ta yazdığı gündeme düşmüştü. Ayrıca bu ilkokul saldırısı ,Buffalo’daki bir süpermarkette 10 kişinin ölümüne neden olan silahlı saldırıdan sadece 10 gün sonra geldi.

2018’den bu yana eğitim faaliyetlerini izleyen Education Week’te yer alan rapora göre, 5 yılda 119 saldırı yaşandı.

Geçtiğimiz yıllarda ise en yüksek silahlı saldırı sayısı 34 ile gündeme oturdu.2018 ve 2019 yıllarında 24er, 2020 yılında ise 10 silahlı saldırı meydana geldi. Bu sene okullarda yaralanma ve ölümle sonuçlanan 27 silahlı saldırı gerçekleşti.

ABD Başkanı Joe Biden, ülkede art arda yaşanan silahlı saldırıların ardından “Artık yeter” ifadesini kullanarak, acil şekilde silahlı yasası için çağrıda bulundu.

Biden’ın ifadelerinde ise şunlar yer aldı:

“Tanrı aşkına daha kaç katliam daha yaşamamız gerekiyor?”

“Amerikan halkını bir kez daha bu konuda hayal kırıklığına uğratamayız”

“Her yıl trafik kazalarından kanserden hayatını kaybedenden daha fazla çocuk silahlı şiddet sonucu ölüyor”

“İnanabiliyor musunuz? Görevi başındaki polis ve askerlerden daha fazla çocuk silahla vurularak ölüyor”

“Bu yaşananlara yeter dememiz için daha kaç masum ABD’linin hayatını kaybetmesi gerekiyor”

Editör: Fatih Düz – 26.10.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Yazar

Melis Demir tarafından yazıldı

TestçiListe UstasıMakale YazarıAnketörÖncüÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Cennetten Kovulan Kadın: Lilith, Cinsel Eşitlik ve Feminizm

    1679 yapımı Stradivari kemanı açık artırmaya çıkıyor