içinde

MuhteşemMuhteşem HavalıHavalı İnanılmazİnanılmaz

Benjamin Button etkisi ile insanlar yaşlıyken de gençleşebilir!

Yaşadığımız sürece hayat boyu, hep genç, güzel ve iyi görünmek hepimizin özellikle biz kadınların hayalidir. Bunun için sürekli bir şeyler dener ve araştırmalar yaparız.

Peki bu konuda ne yapabiliriz?

Genç kalmak için bizim bildiğimiz neler var?

  • Düzenli beslenme ve düzenli uyumak
  • Düzenli egzersizler ve yürüyüşler yapmak
  • Bol bol su tüketmek
  • Stres ve üzüntüden uzak durmak
  • Belli aralıklarla cilt bakımları yapmak
  • Olabildiğince organik ve sağlıklı gıdalar tüketmek
  • Alkol ve sigaradan uzak durmak.
  • Çeşitli cerrahi uygulama ve estetik ameliyatlarda genç görünmek.

Şimdi size bugüne kadar duymadığımız gençleşme ile ilgili olağanüstü bir yöntemin bahsetmek istiyorum. Benjamin Button etkisi… Eğer Benjamin Button filmini izlediyseniz; Benjamin Button oldukça yaşlı neredeyse ölmek üzere olduğu bir yaşta dünyaya gelir. Fakat daha sonra git gide gençleşir. David Sinclair yaptığı çalışmalar sonucunda, aynı filmdeki bu etkiyi sağlamaya çalışıyor.

Moleküler biyolog David Sinclair’in Harvard Tıp Okulu’ndaki laboratuvarında, yaşlı fareler yeniden gençleşiyor

Habere göre; Sinclair ve ekibi, yetişkin bir hücreyi kök hücreye dönüştürebilen proteinleri kullanarak, farelerdeki yaşlanan hücreleri gençleştirdi.

Ekibin 2020’nin sonlarında yayınlanan ilk buluşunda, görme yeteneği zayıf ve retinaları hasar görmüş yaşlı fareler yavrularınkiyle yarışır düzeyde bir yenilenme yaşayarak görme yetilerini yeniden kazandılar.

Son 20 yılını yaşlanmayı tersine çevirmenin yollarını aramaya adayan Sinclair, “Söyleyebildiğimiz kadarıyla kalıcı yaş sıfırlaması için vücutta uygulanabilecek bir süreç olabileceğini düşünüyoruz” dedi.

Araştırma yatırımcısı Whitney Sinclair, “Alzheimer, kalp hastalığı gibi korkularınız olmadan yaşayabileceğiniz bir ömrü sunabilecek teknolojilere sahibiz.” diye de ekledi. Yaşlanmayı bir süreç olmaktan çıkartarak hastalık düzeyine indirgemeyi amaçladıklarını ifade etti.

Editör: Fatih Düz – 04.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Fatma Temel tarafından yazıldı

Makale YazarıEditör YazarListe UstasıÖncüÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Türkiye Yunanistan Gerginliği Sürüyor!

    Uyarlama Türk Dizileri