içinde

İnanılmazİnanılmaz HavalıHavalı MuhteşemMuhteşem

Bir İnsan En Fazla Ne Kadar Uzağı Görebilir? Gerard Croiset’ın Hikayesi

Öğle molasında sınıftan çıkan bir grup öğrenci, birbirlerine çarparak yere düşer. Herkes yerden kalktığında, bir kız öğrenci yerde acı içinde kıvranarak yatıyordur. Bunu gören 10 yaşlarındaki bir erkek öğrenci kıza yardım edebilmek için onun yanına gider ve kızın acılar içinde bağırarak tuttuğu koluna dikkatlice bakıp “Burada bir kırık var” der. Daha sonra bunu nasıl gördüğü sorulduğunda verdiği cevap “Röntgen filmine bakar gibi kemikteki koyu renkli kırık bölgeyi gördüm” şeklinde olur. Bu olayı gören öğretmen, yerde yatan kız arkadaşına zarar verdiğini düşünerek herkesin içinde erkek öğrencisini döver. Öğrenci durumu anlatmaya çalışsa da öğretmen onu dinlemez. Okuldan sonra eve gelen öğrenci, ailesine durumu anlatır ve haksız yere dayak yediğini söyler fakat ailesinden beklediği desteği göremez. Kız öğrenci hastaneye götürüldüğünde tamda erkek öğrencinin gösterdiği bölgede bir kırık olduğu tespit edilir. Bu olay Gerard Croiset’in, içindeki esrarengiz gücü keşfettiği ilk andır. Olayın yaşandığı yıl ise 1919’dur.

Gerard Croiset, 1909 yılında Kuzey Hollanda’da doğdu. Gençlik yıllarında bir saat tamircisinin yanında çalıştı. Bu saat tamircisi içindeki yetenekleri dışarı çıkarttığı ilk yer olacaktı. Ustasının hayatı hakkında yürüttüğü tahminler birebir doğru çıkmıştı. Bu anlar Gerard Croiset’in hayatı tamamen değiştiren anlar olmuştu. Uzun yıllar, esrarengiz yeteneklerini kullanarak polis ve dedektiflere cinayetleri çözme konusunda yardımlarda bulundu. Hükümetten maaş alarak çalıştı ve o yıllarda belli başlı cinayetleri çözüme kavuşturmayı başardı.

Gerard Croiset, sonraki yıllarda Tenhaeff ve Dr. Osty ile beraber Koltuğa Kim Oturacak? Deneyini yaptı. Yapılan 200 deneyde %80’e yakın başarı elde etti. Deneyde kullanılan yöntem ise 6 Ocak 1957’de kullanılan yöntemin aynısıydı. 6 Ocak günü Profesör Tenhaeff, Ultrecht Üniverstesi Parapsikoloji Bölümünde Croiset’e bir toplantı salonunun planını gösterdi. Salonda 30 adet numaralı koltuk vardı. Croiset hiç tereddüt etmeden 9 numaralı koltuğu gösterdi ve transa girerek 1 Şubat 1957’de o koltuğa oturacak kişiyi anlatmaya başladı. Salonda bir müzik çalıyor, Croiset’de zihninde canlanan olayları anlatıyordu. İlk verdiği bilgi, buraya oturacak kişinin bir kadın olduğuydu. Minyon bir yapıda, hareketli ve orta yaşlı bir kadın olduğunu iletti. Kadın,1928-1930 yılları arasında bir kasabada, 45 yaşlarında bir adamla  bir kadının tartıştığına şahit olmuştu. İkisi de birbirlerini başkalarıyla yakın ilişkiler kurmakla, yani aldatmakla suçluyordu. 9 numaraya oturacak bu kadın, 3 çocuk annesiydi .Çocuklarından bir tanesi Uzakdoğu’da yaşıyordu. Kadın 40 yaşlarında bir yakını ile cinsel ilişki hakkında konuşmuş ve yakınına bir uzmana görünmesini tavsiye etmişti. Hayatında dinlediği ilk operaysa, Verdi’nin Falstaff Operasaydı. Bu operadan çok etkilenmişti. 1 Şubat günü ise kızıyla beraber dişçiye gidecekti. Gerard Croiset 9 numaraya oturacak kadın hakkında, inanılmaz detaylara sahip olağanüstü bilgiler vermişti. Herhangi bir insanı  böyle detaylı bir tespit yapabilmesi nerdeyse imkansızdı. Herkes merakla deneyin sonucunu bekliyordu. Acaba verdiği bilgiler doğru muydu?

Kadını etkileme ihtimaline karşı Croiset deney gününe kadar kalmak üzere başka bir kente gönderildi. Deney günü 30 kişi davet edildi. Her gelen davetli, içinde oturacakları numaraların yazdığı zarfı alıyordu. Herhangi bir hile olmaması için, zarflar karışık bir şekilde sıralanmıştı. Zarfı alan davetliler yerlerine oturdu. Tüm davetlilerin yerlerinde olduğu onaylandıktan sonra bir asisitan Gerard Croiset’i salona çağırdı. Croiset salona geldiği esnada 9 numaralı koltuğa bakan Profesör Tenhaeff hayretler içinde kaldı.

9 numarada oturan kadın gerçekten orta yaşlıydı. Kadına yaşı sorulduğunda 42 olduğunu söyledi. Ardından Gerard Croiset’in kadın hakkında söylediği her şey birebir olarak kadına soruldu. Kadın Croiset’in söylediği her şeyi doğruladı. Çocukları çok seviyordu. Gençliğinde çocuklara çok düşkündü, hep bir çocuğu olsun istemişti.İ lk göz ağrısı olan büyük oğlu, İngiliz ordusunda bir askerdi ve şu an Singapurda yaşıyordu. Croiset’in kasabada geçtiğini öne sürdü olayda gerçekten yaşanmıştı. Olaydaki adamla kadın, annesiyle babasıydı. Evlilik dışı ilişkiler yüzünden boşanmışlardı. Cinsel ilişki konusunda tavsiye vermesi de doğruydu. İlk dinlediği operanında Verdi’nin Falstaff eseri olduğunu söyledi .İki saat önce de kızıyla beraber dişçiye gitmişti. Croiset’in bu inanılmaz yeteneği herkesi büyülemişti. Profesör Tenhaeff “Önceden Görü” ismindeki kitabında bu olayı tam isabet olarak tanımlar. Croiset’le yapılan birçok deney buna yakın başarıyla sonuçlanmıştır.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Editör: Astropower – 14.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Yazar

Burcu Aydınlı tarafından yazıldı

Makale YazarıEditör YazarÖncüGaleri SahibiListe UstasıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Eurovision’u Kazanan Ukraynalı Müzik Grubu, Putin ile Savaşmak Üzere Kupalarını Sattı

    Sağlıklı Saçlara Sahip Olmak O Kadar Zor Değil