içinde

Sıra Dışı Bir Öğretmen: Osman Akyol

Yazar, oyuncu ve tam bir sinemasever matematik öğretmeni Osman Akyol’un hayatı

Osman Akyol, 31 Ekim 1972’de Adana’da doğdu. Çandırlar Köyü İlkokulu’nu (1983),  Yemişli Köyü Yatılı Kuran Kursu’nu (1985), Kozan Ellinci Yıl Lisesi orta kısmını (1988),  Adana Baraj Lisesi’ni (1991) ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü’nü (1996) bitirdi.

Asıl mesleği öğretmenliğe 1997’de Ağrı Taşlıçay İlçesi Yardımcılar Köyü İlkokulu’nda sınıf öğretmeni olarak başlayan Akyol, daha sonra branş değiştirerek sırasıyla Ağrı Merkez Naci Gökçe Lisesi, Bağcılar Orhangazi Lisesi, Sarıyer Hüseyin Kalkavan Lisesi ve Eminönü Cibali Lisesi’nde çalıştı. Halen Fatih Davutpaşa Anadolu Lisesi’nde matematik öğretmeni olarak mesleğini sürdürüyor.

Askerliğini Çankırı Dokuzuncu Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda (1998-1999) yedek subay olarak yapan Akyol; asıl mesleği öğretmenlik yanında öykü yazarlığı, oyunculuk ve amatör olarak internet yazeteciliği de yapmaktadır.

Yordam, Şehrengiz, Ekin Sanat, Yaz Kalemim, Aşkın e-Hali, Sanat Cephesi, Öykü Teknesi, Çağdaş Yaşam, Afrodisyas Sanat, Berfin Bahar, Fayrap, Lacivert, Yaba, Edep, Deliler Teknesi, Mühür, Tmolos Edebiyat, Kurgu Düşün-Sanat-Edebiyat, Kardelen, Galapera Öykü, Kültür Mafyası, Düşünbil, Hayal, Zula, Güney, Natama, Patika, Dil ve Edebiyat, Ada, Yaşam Sanat, Zarf, Evrensel Kültür, Hece, İnsancıl, Eliz Edebiyat, Halk Edebiyatı, Zil, Sarmal Çevrim gibi edebiyat dergilerinde hikâye, şiir, deneme ve sinema yazıları yayımlandı.

Öyküde “betimsiz kurgu” yazım tekniğinin de mucidi olan yazar, Zil adında İstanbul orijinli bir de dergi çıkarıyor.

Eğitim, edebiyat, inanç, işçi-sendika gibi konularda yaptığı haberler ağırlıklı olarak; Aydınlık,Mir Haber, KamuGazetesi.Com, Demokrat Haber, on5yirmi5, Oda TV, Dipnot, bianet, Timeturk, soL Haber Portalı, Mürekkep Haber, SanatLog, insanokur.org, Kızıl Bayrak, Mücadele Birliği, TV 5 Haber, Gazete RED, Yorumca Haber gibi gazete ve internet haber sitelerinde yayımlandı.

Evli ve bir çocuk babası olan Akyol, yazar olarak dördü öykü, biri araştırma/inceleme biri de şiir-sinema türünde olmak üzere altı kitaba imza attı.

  1. Sorumlu Müdür (Öykü), Ekin Sanat Kitaplığı, Ankara, Nisan 2012

  2. İlahi Adalet Komünizm (Araştırma/İnceleme), Kurgu Kültür Merkezi Yayınları, Ankara, Ağustos 2012

  3. Yükselen Yeni Devrim Dalgası (Öykü), Kurgu Kültür Merkezi Yayınları, Ankara, Kasım 2012

  4. Gezi Raporu (Öykü), Kanguru Yayınları, Ankara, Kasım 2013

  5. Marks Radiyallahu Anh’ın İzinde (Öykü), Elpis Yayınları, Ankara, Eylül 2018

  6. Hüznümün Direği (Şiir-Sinema), Elpis Yayınları, Ankara, Ekim 2019

     

Editör: Zehra Garipli – 03.10.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Sosyal Medyadaki Çeteler, Toplum Adına Suçladıkları Kişilerden Daha Kötü

    Yeşilçam’da Kopan İstismar Furyaları