içinde

MuhteşemMuhteşem

Çok Okunan Kitapların Sahibi: Zeynep Sahra

Kitap okumak kadar okuduğun kitapta önemlidir. Her şeyin de okunmaması gerektiğini düşünüyorum. Kitabın iyisi kötüsü olmaz belki ama bazen okuduğun zaman sana zevk vermeyen bir kitap ile de zaman kaybı yaşamaya da gerek olmadığını düşünüyorum. O yüzden kitap seçerken kapağına bakıp ona aldanmadan önce kitap hakkında detaylı bir araştırma yapmak çok iyi oluyor ki en azından birçok kişinin kitap hakkında düşüncesini de görmüş, fikir edinmiş oluyoruz.

Zeynep Sahra, yazdığı her kitapla çok satanlar listesinde başta kalmayı başarıyor. Her kitabında ayrı bir emek, ayrı bir güzellik olmasının yanında kitaplarının büyüleyici dünyası insanı etkiliyor. Ayrıca kitapları dünya çapında yayılmaya başlamış durumda. Bazılarını sizlerle beraber inceleyecek olursak:

  • Ayçöreği

Yazarın ilk kitabı olmasının yanı sıra dünyaya açılan kitaplarında başı çekmektedir. İngilizceye çevrilmiştir. Sahra, olağan hayatında alıştığı bazı şeylerin değişmesini istemeye başlar, bunun başında yıllardır platonik aşık olduğu Ahmet’in onun hislerini anlaması ya da kendisi gibi onun da aynı duygularını beslemesini ister. Ahmet, çocukluğundan beri yanı başında hemen yan evlerinde oturmaktadır ve çocuklukları birlikte geçmiştir. Ahmet, onun oyun arkadaşıyken büyüdüğünde evlenmeyi düşündüğü kişi olmuş zamanla. Sahra duygularını o kadar iyi gizlemiş ki en yakın arkadaşı, aynı zamanda Ahmet’in kardeşi, Erva bile hiç fark etmemiş. Tıp fakültesini kazandığında hayatına giren Romeo ile hayatı başka bir yöne kaymıştır. Emir, namıdiğer Romeo, tıp fakültesi son sınıf öğrencisi bir doktor adayıdır ve ailevi sorunlar ile baş etmeye çalışır. Hiç olmayacak yerde Sahra ile karşılaştığından beri onun peşini bırakmaz ama Sahra’nın etrafında dolaşan başka kelebekler de vardır.

 

  • Elmalı Turta

Ayçöreğinin devam kitabı olan Elmalı Turta’da Emir ve Sahra’nın hikayesi kaldığı yerden devam etmektedir. Sahra yaşadıkları olayların ardından Emir’e olan güveni günden güne artarken Ahmet ile aralarında ikisinin de anlam veremediği gelişmeler olmaktadır. Öyle ki her zaman yanında olan Emir’i bir anda geri plana çekilmiş bir anda bulunca bocalar. Onun arkadaşlığına aslında ona ihtiyacı vardır. Emir, Sahra’nın yaşadığı kararsızlıktan sıkılmıştır ve onu da kendisini de daha fazla üzmek istemez. Ahmet’te kendi duygularını fark ettiği an Sahra’nın peşinden koşmaya hazırdır fakat bu sefer ne istediğini bilen bir Sahra vardır karşısında…

  • Kırmızı Kurabiye 

Ayçöreği serisinin son kitabı Kırmızı Kurabiye’de heyecan kaldığı yerden devam etmekte. Yıllar sonra Sahra karşısında Emir’i bulunca ne yapacağını bilemez. Onun gerçekliğinden bile emin olamaz. Emir, Sahra’yı hiç beklemediği bir anda bulunca gözleri yıllar öncesinden kalma bir şeyler arar ama ne artık boynunda ayçöreği kolyesi kalmıştır ne de Sahra artık ayçöreklerini seviyordur. Sahra ve Emir yeni bir başlangıç yapmak üzereyken bir anda aralarına giren Rosa tüm kafaları karıştırır. Kimdir bu Rosa? Neden Emir’in arkasından gelmiştir?

  • Broke & Lıght

 

Yazarın bu kitabı da diğer kitaplarından bağımsız kendi içinde ayrı güzel olan bir kitaptır. Burak ve Işıl… Işıl, Harry Potter aşığı ışıl ışıl bir genç kız. Burak, çizgi romanları dünyası haline getirmiş bir genç adam. Işıl kusursuz olduğunu düşündüğü birisinden hoşlanır ve hoşlandığı kişiyi etkilemek için elinden geleni yapar, bunun için yeri geldiğinde kılık bile değiştirir. Burak, aynı kahvecide çalışıyorlar, onun bu hallerini hiç doğru bulmasa da ona zarar gelmesin diye yardımcı olmaya çalışır, bir gün çalıştıkları kahveciye Bay S gelince Işıl bunun bir işaret olduğunu düşünür ve dikkatini çekmek için elinden geleni yapar…

  • Dün, Bugün, Yarın ve Sonsuza Kadar

Zeynep Sahra’nın bir diğer kitabı olan Dün, Bugün, Yarın ve Sonsuza Kadar. Eser ve Elif’in hikayesini anlatıyor. Elif kendi halinde yaşayan ve yakında düğünü olacak birisidir. Bir gün asansörün birinde mahsur kalır yanında birisi ile. Eser, o asansörden indikten sonra ikisinin de hayatının aynı olmayacağından emindir. Elif, onun bu düşüncesini reddetse de asansörden indikten sonra gerçekten de Eser’in dediği olur. Bir asansör onların hayatlarının değişmesine neden olmuştur…

Okuduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Kitap önerilerinizi de bekliyorum.

Editör: Zehra Garipli – 29.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Melisa Nur Uğuz tarafından yazıldı

22 yaşında ne yapmak istediğini hala çözememiş, rüzgarın etkisiyle bir o yana bir bu yana savrulan yaprak misali yaşayan birisiyim.

YorumcuMakale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Kitaplardan Gelen Şifa: Bibliyoterapi

    Cengiz Han’ın İmparatorluğunu Yöneten Kadınları Duydunuz Mu?