içinde

MuhteşemMuhteşem

Sonsuz Hayatlar Sunan Bir Kütüphane

Öyle bir kütüphane düşünün ki size imkansız dediğiniz, keşke dediğiniz hatalarınızın farklı olduğu bir hayat sunuyor. Hatta bu hayatların içinde sizin bilmediğiniz fakat size ait hayatlar bile var. Kulağa mükemmel geliyor değil mi? ”Peki ya nasıl?” dediğinizi duyar gibiyim. O halde yazımı okumaya devam edin.

Faydaları saymakla bitmemesi bir yana dursun, kitaplar insanlığı dünyadan soyutlayarak hayal güçleriyle baş başa bırakıp zihnimizin engin denizlerinde huzur bulmamızı sağlayan eşsiz nimetlerdir. Kitap tutkunları çoktan ne demek istediğimi anlamıştır. Kitaplarla haşır neşir olmayanlarınsa bu yazıdan sonra daha bir merakla bu konuya yaklaşmaları kaçınılmaz! Şimdi size öyle bir kitaptan bahsedeceğim ki bu kitap aklınızın sınırlarını zorlayacak. Size keşfetmeniz için sayısız hayatlar verecek. Hayal gücünüzle baş başa kalmanızı sağlayacak. O halde lafı daha fazla uzatmadan kitabımıza geçelim. :))

Kitabımızın adı Gece Yarısı Kütüphanesi (Orjinal adı: The Midnight Library). Yazarımız Matt Haig, ustaca kaleme aldığı bu eseriyle zihnimizde derin imgeler çağrıştırmamızı sağlıyor. İlk basımı 2021 yılında olan bu eserin konusuna değinecek olursak, baş karakterimiz Nora Seed berbat bir hayatın tam ortasındadır. Kedisi ölmüş, işinden kovulmuş, abisiyle ve arkadaşlarıyla konuşmuyor iken Nora intihar etmeye karar verir. Ölüp bir an önce bu iğrenç hayattan kurtulma isteğiyle verdiği bu kararı çok geçmeden gerçekleştirir. Ancak kendini birdenbire bir kütüphanenin tam ortasında bulur. Ve bu kütüphane alışılmışın dışındadır. Nerede olduğunu, nasıl buraya geldiğini sorgularken tanıdık bir sima ile karşılaşır. Bu kişi Bayan Elm’dir (Nora’nın okul kütüphanecisi). Nora’ya bu kütüphaneden bahsetmeye başlar. ”Burada zaman hiç akmaz, sonsuz sayıda kitap vardır. Kitapların hepsi senin hayatlarından birisidir. Hepsi de birbirinden farklıdır. Bu hayatlar senin her bir seçiminin, pişmanlığının sonucunda oluşurlar. Her bir kitap bambaşka hayatlar demektir Nora… Farklı eşler, farklı kariyerler ve farklı arkadaşlar…” diye anlatmaya devam eder. Nora ölmeyi umut ederken şimdi tüm hayatlarıyla karşı karşıyadır. Peki hikayenin devamında ne olacak? Nora nasıl hayatları görecek? Bunu kitabın ilerleyen sayfalarında öğrenebiliriz.

Ya bunları kendi hayatımız için uygulayabilseydik? Neler olurdu kim bilir. Belki başlamadan biterdi her şey, belki de sonsuzluğa yelken açardık. Aklın sınırlarını zorlayacak ve bir o kadar da tadı damağınızda kalacak bu kitabı okumanızı öneririm. Yazar öyküdeki olaylarla kaleminin özgünlüğünü öyle güzel harmanlamış ki yarattığı ahenk kitabı eşsiz kılmaya yetiyor. Okumaya karar verirseniz sizin de beğeneceğinizi tahmin ediyorum…

Ve son olarak yazımı okurken umarım keyif almışsınızdır. Daha fazla içerik ve yazı için takipte kalmayı unutmayın. Hepinize iyi günler dilerim… ❤️

Editör: Astropower – 16.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Meraklı

Berfin Nazlı Tekci tarafından yazıldı

Bibliosmia

Makale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Cinleri Neden Göremeyiz? İşte Size Bilimsel Açıklaması

    Migren: Acıyı Dindirmek İçin Basit Adımlar