içinde

MuhteşemMuhteşem HavalıHavalı

Xbox’ın Yeni Vizyonu

Microsoft, şirketin daha fazla oyununu rakip platformlarda yayınlamaya karar verdiği yönündeki raporların ardından, önümüzdeki hafta “ Xbox‘ın geleceğine ilişkin vizyonu” hakkındaki ayrıntıları paylaşacak.

Geçtiğimiz hafta, Playstation ve Nintendo Switch için daha önce söylentilere konu olan Hi-Fi Rush ve Sea of Thieves‘e ek olarak Starfield ve yakında çıkacak olan Indiana Jones and the Great Circle oyunlarınında Playstation 5 için yayınlanacağı iddia edildi. İddialar sonraki günlerde Gears serisininde Playstation’a çıkacağı yönünde devam etti.

Xbox, karlılığın artmasına yönelik yeni bir strateji hakkındaki spekülasyonlarla birlikte Microsoft’un oyun başkanı Phil Spencer X’te (Twitter) “Önümüzdeki hafta için, Xbox’ın geleceğine ilişkin vizyonumuz hakkında sizinle daha fazla ayrıntı paylaşmayı sabırsızlıkla beklediğimiz bir iş güncelleme etkinliği planlıyoruz. Bizi izlemeye devam edin.” diye yazdı.

Son raporların doğru olduğu kanıtlanırsa, bu hareket Microsoft’un oyun stratejisinde önemli bir değişikliği temsil edecek; daha önce Microsoft, satın aldığı stüdyolara ait Minecraft veya The Elder Scrolls Online gibi çok platformlu olanların  dışındaki oyunları Xbox’a özel tutuyordu. Bununla birlikte, Xbox zaten tüm birinci taraf oyunlarını PC’de hemen piyasaya sürüyor. Playstation ve Switch’in Xbox konsollarından daha fazla sattığı ortadayken, şirketin potansiyel yazılım satışlarının artık göz ardı edilemeyeceğine karar vermesi mümkün. Microsoft’un, Activision satın alımı sonrası Call Of Duty serisinin ilk günden Gamepass‘e ekleme fikrindende vazgeçtiği iddia ediliyor.

Xbox’ın PlayStation’a getirmeyi düşündüğü oyunların güncellenmiş listesi ise şu şekilde:

  • Indiana Jones
  • Starfield
  • Doom Year Zero
  • Hi-Fi Rush
  • Sea of Thieves
  • Microsoft Flight Simulator
  • Halo Infinite Halo MCC
  • Pentiment
  • Grounded
  • Gears of War Serisi
  • Hellblade 2

Coyistik ekibi olarak Gamepass sisteminin sürdürülebilir olmadığını, ilk günden sisteme eklenen oyunların özel hissettirmediğini ve tüketici alışkanlıklarının bozularak sürekli memnuniyetsizliğe neden olduğunu düşünüyoruz. Böyle bir sistem üzerine bir pazarlama stratejisi kurmak Microsoft kaynaklarını bedava dağıtmaktan farksızken, yıllık kazancı 7,53 milyar dolar olan Call of Duty serisini Gamepass’e getirme fikrinin Microsoft Ceo’su Satya Nadella tarafından olumlu karşılanması mantıklı değil.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: Nur Bersun Aynur – 07.02.2024

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Diller Arası Geçişlilik Nedir, Nasıl Yararlanılır?

    Kendi ateşini söndürebilen batarya: Bilim insanları yeni bir tasarım geliştirdi